Πράγματα που έμαθα σήμερα (ή και χθεςπροχθές)

Η σελήνη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο (όπως άλλωστε και η γη)
Συνεπώς ΥΠΑΡΧΕΙ η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης απλά δεν είναι σταθερά η ίδια - είναι αυτή που δεν φωτίζεται την εκάστοτε στιγμή από τον ήλιο. Όπως υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της γης (αυτή στην οποία επικρατεί νύχτα - δε φτάνει η ηλιακή ακτινοβολία) Η αθέατη πλευρά από τη γη επίσης υπάρχει, απλά εξαρτάται ποια είναι η σχετική θέση γης σελήνης και ηλίου.
Συνεπώς - και το μνημειώδες άλμπουμ τον Πινκ Φλόιντ μια χαρά είναι και δε χρειάζεται να στενοχωριέσαι σχετικά- μάλλον η ενημέρωση έχει πρόβλημα.

Η αναφορά σου μου έφερε στο νου την τοποθέτηση του Τομ Ρόμπινς όσον αφορά τον ήλιο και την σελήνη και την συσχέτιση τους με επουσιώδεις και ουσιώδεις συλλογισμούς. Είναι που βαριέμαι να παραθέσω τώρα το απόσπασμα αλλά μου άρεσε η σκέψη του και ο τρόπος που το ανέλυσε.

Οταν ημουν μικρή, πολυ μικρή, δεν θυμαμαι να επαιζα με κουκλες ιδιαίτερα. Κατι bibibo, τις αντιπαθουσα και τις βαριομουν σφόδρα.
Καποτε, μονο, απο ενα μακρινο ταξιδι, μου ειχε φερει ο μπαμπας μου καποια αντιστοιχη, που δεν κυκλοφορουσε εδώ, πολύ πιο ομορφη, με εκεινα τα anime ματια που εχουν τα ιαπωνικα καρτουνς, και την αγαπησα τρελά. Δε ευδοκιμησε η σχεση μας, μιας και δεν ειχα συνηθισει την παρουσία της (ουτε του μπαμπά μου, εδω που τα λεμε) και σε βολτα με τη μαμα μου, σε ηλικια 3-4, θυμαμαι να την κρατω στο ενα χερι, ενω στο άλλο, ειχα ενα σακουλάκι με τα ρουχα της. Επέστρεψα στο σπιτι μονο με το σακουλάκι, ειχα χασει την κουκλα και ημουν πραγματικά απαρηγόρητη
Ομως, ο αγαπημένος μου νονος, μου εκανε δώρο καποτε αυτήν. Μπλε, όχι ροζ. Και δεν την αποχωριζόμουν ποτε. Χθεςπροχθεςτιςπροάλλες, καπου με πολλά παιγνιδια εκεινης της εποχής, συνειδητοποιησα ότι το όνομα αυτης ειναι ΠαταΠούφα. Πούφα, ελλίτσα!!! Εγω, απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, την έλεγα ΠαταΤούφα.

Και δεν βρέθηκε ανθρωπος να με διορθώσει! :))))

Η σελήνη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο (όπως άλλωστε και η γη)
Συνεπώς ΥΠΑΡΧΕΙ η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης απλά δεν είναι σταθερά η ίδια - είναι αυτή που δεν φωτίζεται την εκάστοτε στιγμή από τον ήλιο. Όπως υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της γης (αυτή στην οποία επικρατεί νύχτα - δε φτάνει η ηλιακή ακτινοβολία) Η αθέατη πλευρά από τη γη επίσης υπάρχει, απλά εξαρτάται ποια είναι η σχετική θέση γης σελήνης και ηλίου.
Συνεπώς - και το μνημειώδες άλμπουμ τον Πινκ Φλόιντ μια χαρά είναι και δε χρειάζεται να στενοχωριέσαι σχετικά- μάλλον η ενημέρωση έχει πρόβλημα.
Μισό δίκιο το έχεις 😁
Αλλά "η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού" χρησιμοποιείται ως γεωγραφικός όρος. Αλλιώς αντί αυτού θα λέγαμε "στη νύχτα του του φεγγαριού " και επίσης δε λέμε η σκοτεινή πλευρά της γης, λέμε σκέτο νύχτα.

Τέλος πάντων, όπως λέει και η αγαπημένη μπάντα

And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Εδω και μηνες (χαρη στο Υπουργειο Εθνικης Οικονομίας, μεγαλη η χαρη του) επικρατει στο γραφείο απιστευτη δουλεια, αλλαγες προδιαγραφων, προθεσμίες κ.λ.π. Ολοι ειναι σε μια συγχυση τετοια όπου συχνα πυκνα ακουγεται η φραση: Ειμαι ενας άλλος, ζω σε παρανοια (!!!), οπου, οκ, καταλαβαινω, γιατι εχουμε ζοριστει όλοι πολύ.
Αλλα πισω απο το σημαινον, παιδια, τελικά, κρυβόταν ενα σημαινόμενο.
Δηλαδή, γιατι τα μαθαινω όλα τελευταία;; Και με πέντε χρόνια καθυστερηση; Κι απο πού βγαινει το Νινο, τελος πάντων;!

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Δηλαδή, γιατι τα μαθαινω όλα τελευταία;; Και με πέντε χρόνια καθυστερηση; Κι απο πού βγαινει το Νινο, τελος πάντων;!
:ψουψου: Το 2006 κυκλοφόρησε το κομμάτι. Στο ντουζενια του τότε ο Νίκο έκαιγε καρδιές και μια στρατιά γυναίκες έσκιζαν τις ζαρτιερες τους στο διάβα του.
(Από ότι έχω ακούσει δηλαδή :))

Ο πραγματικός Νίνο είναι πολύ πιο παλιός, και έρχεται με... το παπί του. Δεν ξέρω αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο, όμως μια εποχή πολλοί τοίχοι έγραφαν "ερχεται ο Νίνο με το παπί του"
Για το νέο Νίνο δεν ξέρω κάτι - νά ναι καλά το παιδί - αλλά με την παρέα μου γελάγαμε πολύ.
-Ο Νίνο μεγάλωσε
-Ο Νίνο έγινε τραγουδιστής
-Ο Νίνο επιτέλους πήρε αμάξι

Θα ήθελα να μάθω τι μούτρα θα κάνει αυτός που το πουλά 99 ευρώ στο μέταμπουκ.
Αμα δεις @ΜιΛάμπρος τις τιμες και στα αλλά βιβλία του που πουλάει, ο τύπος πρέπει να είναι τρολ... μόνο έτσι εξηγουνται οι τιμές που έχει βάλει.