Πρέπει να διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στο δημόσιο σχολείο;

Πρέπει να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο;


  • Total voters
    17
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
ε, θα σε ποτίζουμε.. ;)
Χοχο χο
Αν είναι και τζάμπα έρχομαι.


@Στράτη,πολύ ενδιαφέροντα μου φαίνονται αυτά που καταθέτεις,έτσι πρέπει να ξεκινήσουμε σωστά

Εννοώ από την αρχή-Ποιος θα γράψει το βιβλίο; Το ζήτημα των αναθέσεων είναι κεφαλαιώδες,μέχρι τώρα η επιλογή των συγγραφέων καλύπτεται από κουτσομπολιά για βολέματα ημετέρων,υπάρχει μία διάχυτη καχυποψία για την αξία της τελικής κρίσης (η περίπτωση της Ρεπούση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου).Η εικόνα πολλών βιβλίων προκαλεί συχνά απορίες για τα κριτήρια επιλογής. Μία ιδέα θα μπορούσε να είναι : ανεξάρτητη επιτροπή από εκπροσώπους κομμάτων (για λόγους ισορροπίας),εκπαιδευτικούς (όχι μόνο θεολόγους) και με προυπόθεση να υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 υποψηφιότητες (όχι απευθείας αναθέσεις).Επίσης να προσεχθούν ορισμένα άλλα ζητήματα όπως ασυμβίβαστο συγγένειας υποψηφίων και μελών επιτροπής (μεγάλη πληγή).

Σε γενικές γραμμές κατέθεσα ορισμένες πρώτες σκέψεις,Να τις εμπλουτίσουμε!!!
Αγαπητέ Μπου Ραντλι, δεν σε αγνόησα, απλώς ήθελα να αποφύγω την απάντηση γιατί είμαι αδιάβαστος σε αυτά που αναφέρεις.
Ελπίζω πως αν μάθω περισσότερα ή σημειώσεις κάτι παραπάνω ως βοήθεια θα μπορέσω να συνεχίσω σε αυτό το σπουδαίο θέμα που λες.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ο απολογισμός της "χρήσιμης" κουβέντας: ένα μέλος παρακάλεσε να διαγραφεί από το φόρουμ και οι υπόλοιποι έχουμε χωριστεί σε στρατόπεδα όπου από πίσω λέει ο ένας στον άλλον "καλά του τα είπες" κτλ.

Δεν φταις εσύ, Στράτη. Φταίει το φόρουμ που έχει 6 χρόνια εμπειρία στο πού καταλήγουν τέτοιες κουβέντες για θεό, κάπνισμα, πολιτική, και συνεχίζει να τις ανέχεται.
 
Καλημέρα αγαπητέ Φαροφύλακα.
Δώστε μου 1 λεπτό, τώρα ήρθα, με το κράνος είμαι. Μισό.

Καλημέρα σε όλους.
Αγαπητέ Φαροφύλακα καλημέρα.

Το φόρουμ έχει 6 χρόνια εμπειρία, και;
Δεν μιλάνε παιδάκια τώρα, / γνωρίζω όρια και περιθώρια. Όλες οι κουβέντες καταλήγουν εκεί που εμείς θέλουμε, αν κάποιος έχει όρεξη μπορεί να διαβάσει μία-μία τις αναρτήσεις για να δει σκοπιμότητες, προθέσεις, διάθεση για διάλογο, τα πάντα.

Δεν παρεξηγώ τα λόγια σου γιατί δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα εκτός γηπέδου, για κάποιους παίκτες (και για μένα ασφαλώς, δεν είμαι άγγελος).

Δεν θα δώσω ικανοποίηση “θύματος” σε κανέναν, ποτέ δεν έγινα αφορμή για κάτι άσχημο και ούτε θα γίνω.

Χάρηκα πραγματικά για την υπέροχη παρέα, για την υπέροχη Λέσχη του Βιβλίου, για όλα.
Αποχαιρετώ κι εγώ, όπως θυμάσαι φίλε Δημήτρη, θα φύγω σαν φίλος.
Να είστε όλοι πάντα καλά.\

Με απέραντη εκτίμηση
Στράτος
 
Last edited:
Αυτα τα εκτος γηπεδου ειναι που με χαλουσανε κι εμενα Στρατη και τα εκοψα.Ειχα την εντυπωση πως με τη αποχωρηση καποιων μελων ειχαν καταλαγιασει καπως ολα αυτα.

Φαρε λιγο πολυ μας ξερεις πλεον.Αν πουμε και μια κουβεντα παραπανω δεν ειναι απο κακια.Εχω δεχτει κι εγω πολεμο εδω μεσα (οπως φανταζομαι κι αλλοι) αλλα δεν σηκωθηκα να φυγω ουτε κρατησα κακια σε κανεναν.
 

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Όσον αφορά την προσωπική μου στάση σπάω την διάθεσή μου να μην ξαναγράψω για να ξεκαθαρίσω για τελευταία φορά κάτι. Δεν έχω κακία, έχω δυσφορία και δυσανεξία. Καταλογίστε μου την αδυναμία να προσαρμοστώ σε μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα. Δεν ξέρω τι εννοείτε για γήπεδα και παίκτες. Κι ούτε φιλοδοξώ να νιώθω ή να γίνω θύμα. Μερικά πράγματα ή είναι χαρά ή τα κόβεις. Απλά δεν κολλάω με τα κουσούρια μου σε ένα καθώς πρέπει φόρουμ. Αυτό είναι όλο. Κι ούτε ήθελα να γίνει η αποχώρησή μου πεδίο συζήτησης άλλων πραγμάτων. Δεν με αφορά. Και παρακαλώ διαγράψτε το λογαριασμό μου σήμερα κι όχι σε μια βδομάδα. Δεν έχω να σκεφτώ κάτι. Είναι μια επικοινωνία που χολαίνει και δεν είμαι καλή να διορθώνω χολωμένα πράγματα. Κι επειδή δεν θέλω να υπεισέλθω σε καμμιά συζήτηση ας μην γίνονται νύξεις που δεν είναι ξεκάθαρες και που με περιβάλλουν με υποθετικές καταστάσεις που δεν γνωρίζω εγώ η ίδια. Ευχαριστώ.
 
Last edited:
Δεν λέμε βρε παιδιά ότι το κάνετε από κακία! Αλλά δεν σας ξέρουν όλοι και όταν δεν ξέρεις τον άλλο και δεν ξέρεις πώς θ' αντιδράσει πρέπει να συγκρατείσαι λίγο. Αυτά τα θέματα πιστεύω ότι δεν οδηγούν πουθενά και 15 χρόνια να κάνουμε αναρτήσεις επί αναρτήσεων δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε, γιατί όχι μόνο ο καθένας μας το βλέπει από διαφορετική οπτική, αλλά θεωρεί την οπτική του αυτή βασική για την συγκρότηση της προσωπικότητάς του και τον φορέα της αντίθετης άποψης από παραπλανημένο έως επικίνδυνο. Σε αυτήν την βάση είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος. Το καλύτερο λοιπόν κατά την γνώμη μου είναι να είμαστε λίγο πιο ανεκτικοί προς τα άτομα που δεν συμφωνούν μαζί μας (ή έστω να συμφωνήσουμε για το ότι έχουν το στοιχειώδες δικαίωμα να μην συμφωνούν μαζί μας). Εγώ σε αυτό το νήμα βλέπω κυρίως 10 σελίδες με διαδοχικές αναρτήσεις του στιλ "μα αφού η άποψή μου είναι τόσο γαμάτη, γιατί δεν συμφωνείτε μαζί μου;" "Γιατί η δικιά μου είναι πιο γαμάτη" ε αυτό δεν είναι διάλογος.

Ντοστογιέφσκι όταν είχε ανοίξει ο Στρατής το θέμα περι συνανάγνωσης της Αγίας Γραφής είχα κάνει ένα ειρωνικό σχόλιο και μου είπες (πολύ σωστά) ότι αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητικό. Είχες απόλυτο δίκιο. Αυτό εδώ δεν θεωρείς ότι είναι προσβλητικό;


Προσωπικά θέλω στο φόρουμ και την Φαντίνα και την Διατσέντα και τον Στρατή και τον Ντοστογιέφσκι και όχι μόνο αυτούς. Αλλά δεν θέλω καυγάδες και όσο ανοίγουμε τέτοιου στιλ θέματα, που άπτονται σε τόσο βαθιές και εδραιωμένες πεποιθήσεις μόνο καυγάδες και πικρίες θα αποκομίζουμε. Εκτός και βγήκε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα από αυτές τις 14 σελίδες πέραν του ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε πολιτισμένα για θέματα που άπτονται της πολιτικής και της θρησκείας.
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Καταρχήν, Διατσέντα και Στράτη, δεν θα δεχτώ να φύγετε από εδώ πέρα! Απλά δεν το δέχομαι βρε αδερφέ. :) Θα κάνω μακρύτατη εισήγηση στην Λορένα για τους λόγους που πρέπει να παραμείνετε στην θέση σας.. :))))


Από εκεί και πέρα, τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν, δυστυχώς, εύκολα στα φόρουμ, κι εκεί είναι που θα πρέπει να δείξουμε όλοι ικανότητα για αποσυμφόρηση. Στο δικό μας, μάλιστα, ακριβώς λόγω συντονισμού, έχουμε ελάχιστα τρολονήματα, μέσ' στα χρόνια.

Στράτη, την κουβέντα όπως βλέπεις, δεν την λες και συζήτηση με την έννοια "μαζί ψάχνουμε την αλήθεια", αλλά περισσότερο σαν αυτό που περιέγραψε ο Σοπενχάουερ: ο ένας πασχίζει να εξηγήσει στον άλλον πως τα πράγματα έχουν όπως τα βλέπει αυτός, κι όταν δεν τα καταφέρνει, τσατίζεται (και συχνά τείνει να μιλήσει άσχημα με ειρωνείες κτλ).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο το έχω δει να παίζεται ξανά και ξανά και ξανά και πάντα πάνω σε συγκεκριμένα θέματα: θεός, τσιγάρο, πολιτική.

Ξεκίνα τώρα νήμα, Στράτη, για το αν πρέπει να απαγορεύεται το τσιγάρο ή όχι, κι έλα να δεις στην 10η σελίδα αν δεν έχουμε μια από τα ίδια: ειρωνείες, αντιπαλότητες, στρατόπεδα και μέλη πικραμένα.

Αυτό δεν το λέει κάποια θεωρία αλλά η πράξη, 6 χρόνια τώρα! Κι όχι μόνο σε αυτό το φόρουμ. Γνωρίζω μάλιστα φόρουμ που έχει διαλυθεί από την κουβέντα για το κάπνισμα (βέβαια, ήτανε στο ξεκίνημά του κι ευάλωτο. Εμείς δεν κινδυνεύουμε από τέτοια).
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Οι εντασεις σε αυτα τα θεματα ειναι αυτονοητες και αναμενομενες. Δεν υπαρχει συγκεκριμενος φταιχτης, ουτε εχει νοημα να αποχωρησει καποιος επειδη νιωθει οτι το φορουμ ή το επιπεδο του, η το υφος του ή το ήθος του δεν ειναι γι' αυτον. Αν καποιος σκεφτεται να αποχωρησει λογω της συγκεκριμενης συζητησης, πρεπει να ξανασκεφτει το υπολοιπο φορουμ και την υπολοιπη συμμετοχη για το αν ταιριαζει ή αν του κανει. Αυτες οι συζητησεις δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα ουτε καλος οδηγος. Με την αποχωρηση δε διορθωνεται τιποτα :)
 
Last edited:

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Κι αυτό με τις νύξεις τραγικά ασεβές και προσβλητικό το βρίσκω αγαπητέ Κόρτο μια κι έθιξες ένα προσβλητικό, θίγω κι εγώ άλλο ένα. Ειδικά αν έχουμε απαγορεύσει σε κάποιον να “αντιμιλήσει” και ξέρουμε πως ο κάποιος δεν θα ασεβήσει σε μια τέτοια απαγόρευση. Έχω μιαν ερώτηση που ο μεν Στράτης δεν θα απαντήσει γιατί δεν θέλει καμμιά επικοινωνία μαζί μου, θα μπορούσε όμως ο Ντοστογιέφσκι να το κάνει μια κι αυτός επίσης μιλάει για γήπεδα και παίκτες. Τι ακριβώς υπαινίσεσαι αγαπητέ; Δεν νιώθω ότι είμαι σε γήπεδο και παίζω προσωπικά. Νιώθω όμως ότι με διέγειραν κάποιες απόψεις αρνητικά κι αντέδρασα. Παιχνίδι κι έξωθεν γήπεδο πού βρίσκεται σ’ αυτό. Αλλά πάλι μπαίνουμε σε μια ατέρμονη ανταλλαγή λέξεων που απλά συντάσσονται για να κολλήσουν τον άλλον στον τοίχο. Το ένιωσα επί μια νύχτα και μια μέρα στο πετσί μου. Δεν θέλω άλλο. Και Φαροφύλακα αγαπημένε peacemaker, πώς το βλέπεις μετά απ’ αυτό; Θα γράφω κανένα ποιηματάκι και κάποιοι θα λένε τουτο ή το άλλο τόσο ανέφελα και πάρε ένα πόντο Διατσέντα για την ιστοριούλα σου κτλ κτλ; Ας είμαστε ουσιαστικοί. Από’ δω κι εμπρός δεν έχει χαρά. Ποιός δεν θα σκέφτεται πως η Διατσέντα είναι οξύθυμη, παρορμητική, δεν βάζει φραγμό στο στόμα της και τα τοιαύτα; Δεν λέει φίλοι...Εγώ δεν αλλάζω...γήπεδα ξεγήπεδα, παίκτες ξεπαίκτες όταν θεωρώ πως κάτι δεν πάει καλά αντιδρώ. Αν αυτοί που εισπράττουν την αντίδρασή μου δεν το μπορούν να πάλι το χάος. Βγάλτε με απ’ το γήπεδο. Δεν παίζω καλά.
 
Last edited:
Διατσεντα δεν αναφερομουνα σε εσενα.Για την ακριβεια δεν ξερω ουτε που ακριβως αναφερεται και ο Στρατης αλλα υποθετω ουτε και αυτος μιλαει για εσενα.

Φυσικα δεν μπορω να κατσω να σου εξηγησω τι εννοω γιατι θα πρεπει να μιλησω για προσωπα και καταστασεις που προ υπαρχουν πριν απο εσενα.Οταν πας για καφε με καποιον στο δυωρο που θα ακολουθησει θα ακουσεις καποια μικροπραγματα που αν κατσεις μετα και τα βαλεις σε μια σειρα καταλαβαινεις αρκετα.Εκτος φυσικα απο τις διαφορες φανερες κατηγοριες και χαρακτηρισμους για πολλα μελη του φορουμ.Για να καταφερουν τι;Μια συμπαθεια παραπανω στο φορουμ;

Εχω ακουσει ειρωνιες για εμενα μεσα στο φορουμ και δεν εχω μιλησει.Εχω ακουσει ασχημα σχολια σε προσωπικα μηνυματα στο φορουμ και δεν εχω μιλησει.Εχω ακουσει σε καφεδες διαφορα πραγματα για εμενα και παλι δεν μιλησα.Αυτο εννοω οτι σταματησα να παιζω εκτος γηπεδου δηλαδη εκτος φορουμ.

Υ.Γ Δεν μιλαω μονο για ατομα που δεν ειναι ποια μαζι μας.Μην παει το μυαλο σας προς μια κατευθυνση.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εγώ πάντως, το συμπερασμα μου από το συγκεκριμένο νήμα το έβγαλα, κι είναι για άλλη μια φορά το ίδιο.

Κουβέντες για τέτοια θέματα είναι καλά να γίνονται μόνο από κοντά. Το φόρουμ απλά δεν λειτουργεί σωστά για συζητήσεις γύρω από κάποια θέματα.
 

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Εγώ αρκετά καινούργια, δεν έχω πιει καφέ με κανέναν, δεν έχω ανταλλάξει προσωπικά μηνύματα παρά μόνο για λειτουργικές αιτίες...άρα καθαρή από τέτοιες συμμετοχές σε παιχνίδια και ό,τι άλλο. Λυπάμαι γι’ αυτό που περιγράφεις παρ’ όλα αυτά.
 
Εγώ πάντως, το συμπερασμα μου από το συγκεκριμένο νήμα το έβγαλα, κι είναι για άλλη μια φορά το ίδιο.

Κουβέντες για τέτοια θέματα είναι καλά να γίνονται μόνο από κοντά. Το φόρουμ απλά δεν λειτουργεί σωστά για συζητήσεις γύρω από κάποια θέματα.
Αναρωτιέμαι αν μια λύση θα ήταν να αποκλείονται οι συζητήσεις αυτές.:χμ:

Θέλω να πω δηλαδή, αν εγώ ξεκινούσα ένα νήμα με τίτλο, "Διαμαντίδης ή Σπανούλης;", θα διαγραφόταν, δεν θα διαγραφόταν;
 
Ειδες ομως ποσο ευκολα μπορει να γινει μια παρεξηγηση;Πιστεψες οτι μιλησα προσβλητικα για εσενα και εγω ουτε καν αναφερομουνα στο προσωπο σου.Ολοι εχουμε τις αντιπαθειες και τις συμπαθειες μας εδω περα.Λογικο ειναι.

@Κορτο τα 2 επομενα ποστ μου νομιζω οτι ειναι πιο προσβλητικα απο αυτο.Χωρις φυσικα να εχω τετοιο σκοπο.
 
Αναρωτιέμαι αν μια λύση θα ήταν να αποκλείονται οι συζητήσεις αυτές.:χμ:

Θέλω να πω δηλαδή, αν εγώ ξεκινούσα ένα νήμα με τίτλο, "Διαμαντίδης ή Σπανούλης;", θα διαγραφόταν, δεν θα διαγραφόταν;

Δεν διαγραφονται τα αυταποδεικτα!
Διαμαντιδης :))))

Περα απο την πλακα η θρησκεια και γενικα ο Θεος εχουν να κανουν με τον εσωτερικο κοσμο μας
Θεωρω πως οσες προσευχες και να κανεις, οση κατηχηση και να παρεις,τον Θεο (γι αυτους που πιστευουν πως υπαρχει παντα) δεν θα τον νιωσεις ετσι απλα γιατι!
Εχει να κανει με το "μεσα" του καθενος και κανεις ουτε εσυ ο ιδιος δεν ξερεις τι κρυβεις μεσα σου.
Γι αυτο και θεωρω το να διδασκεται μια οποιαδηποτε θρησκεια στα σχολεια ανωφελη πραξη
Ο καθενας αντιλαμβανεται μεσα του τον Θεο διαφορετικα
Μιλαω παντα για οσους πιστευουν.
Υπαρχουν αθεοι υπαρχουν αθρησκοι υπαρχουν αγνωστικιστες
Τους σεβομαστε ολους
Εγω ας πουμε πιστευω στους ανθρωπους!
Δεν μπορω να ενταξω τον εαυτο μου σε καποια θρησκευτικη η πολιτικη η οποιαδηποτε ομαδα (πλην της παναθας :χαχα: )
Αναγνωριζω οτι ειμαι πολυ μικρη και ηλικιακα και νοητικα για να συζητω για τοσο σοβαρα θεματα και να θεωρω την αποψη μου ορθοτερη απο αλλων και λυπαμαι αν εθιξε καποιον.

Κλεινοντας θελω να πω πως ειμαι νεα στο φορουμ και δεν ειχα την τυχια/ατυχια να γνωρισω καποιον απο κοντα η εστω να συνομιλησουμε για καποιο θεμα, παρολα αυτα εχω διαβασει παρα πολλες αναρτησεις πολλων μελων και θα με στεναχωρουσε πολυ το να εξαφανισθουν ετσι απλα απο την λεσχη.
 
Συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά δεν νομίζω ότι φταίει τόσο το περιεχόμενο μιας οποιαδήποτε συζήτησης για την άσχημη τροπή που μπορεί αυτή να πάρει όσο ο τρόπος με τον οποίο γίνεται και δεν φωτογραφίζω κανέναν από τους εμπλεκόμενους με αυτό το σχόλιο, το λέω γενικά. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να αποκλείονται τέτοια θέματα συζήτησης στο φόρουμ. Είναι ένας τρόπος να γνωρίσουμε κάπως καλύτερα ο ένας τον άλλον και να εκφράσουμε σκέψεις και συναισθήματα. Πολλοί μπορεί να μην γνωριστούμε ποτέ από κοντά.

Δεν ξέρω ποιος φταίει που στράβωσε το συγκεκριμένο νήμα, αν δηλαδή φταίει κάποιος, αλλά και ήξερα δεν θα έπαιρνα θέση. Με στεναχωρεί κι εμένα όμως να αποχωρούν μέλη εξ αιτίας διαφωνιών είτε αυτά είναι καινούργια όπως η Διατσέντα είτε πιο παλιά, όπως ο Στράτης.

Τώρα για το ζήτημα των θρησκευτικών στα σχολεία, διαφωνώ κι εγώ με τον τρόπο που αυτά διδάσκονται και δεν το λέω παρασυρόμενη από το γεγονός ότι είμαι άθεη και άθρησκη. Ας διδάσκεται για μια χρονιά μόνο, σε σκοπό όχι την προπαγάνδα ή τον προσηλυτισμό αλλά την αποκόμιση κάποιων έστω και βασικών γνώσεων. Ενδιαφέρων θα ήταν να αφιερώνεται και μια δεύτερη χρονιά στην συγκριτική μελέτη και άλλων θρησκειών. Από κει και πέρα ας αποφασίσει ο καθένας μεγαλώνοντας αν επιθυμεί να ακολουθήσει τον χριστιανισμό, τον βουδισμό, τον μουσουλμανισμό ή την αθεΐα. Έτσι κι αλλιώς ζήτημα εσωτερικής αναζήτησης και ενδοσκόπησης είναι, δεν μπορεί κανένας δάσκαλος και κανένα σχολικό εγχειρίδιο να σου "μάθει" να πιστεύεις ή όχι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να διδάσκεται κάθε χρονιά το μάθημα και να αναμασώνται τα ίδια και τα ίδια. Αντ' αυτού, προτιμότερο θα ήταν να αφιερώνεται αυτή η σχολική ώρα σε συζητήσεις για ζητήματα πχ κοινωνιολογικού ή ηθικού ενδιαφέροντος που θα δίνουν τροφή για σκέψη, θα προβληματίζουν και θα στοχεύουν στην εμφύσηση ανθρωπιστικών αξιών στον μαθητή ώστε ο τελευταίος να διαμορφώσει μια υγιή προσωπικότητα.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά δεν νομίζω ότι φταίει τόσο το περιεχόμενο μιας οποιαδήποτε συζήτησης για την άσχημη τροπή που μπορεί αυτή να πάρει όσο ο τρόπος με τον οποίο γίνεται και δεν φωτογραφίζω κανέναν από τους εμπλεκόμενους με αυτό το σχόλιο, το λέω γενικά. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να αποκλείονται τέτοια θέματα συζήτησης στο φόρουμ. Είναι ένας τρόπος να γνωρίσουμε κάπως καλύτερα ο ένας τον άλλον και να εκφράσουμε σκέψεις και συναισθήματα. Πολλοί μπορεί να μην γνωριστούμε ποτέ από κοντά.

Δεν ξέρω ποιος φταίει που στράβωσε το συγκεκριμένο νήμα, αν δηλαδή φταίει κάποιος, αλλά και ήξερα δεν θα έπαιρνα θέση. Με στεναχωρεί κι εμένα όμως να αποχωρούν μέλη εξ αιτίας διαφωνιών είτε αυτά είναι καινούργια όπως η Διατσέντα είτε πιο παλιά, όπως ο Στράτης.
Εγω θα ελεγα οτι αυτες οι συζητησεις τεινουν να βγαζουν το χειροτερο εαυτο μας.

Συμφωνω οτι φταινε τα ατομα με την εννοια οτι χρειαζεται εμπειρια και προσοχη για να μη πεσουν στην παγιδα. Χωρις να θελω να εννοησω οτι τα ατομα που συμμετειχαν ειναι ανωριμα, οξύθυμα κλπ. Μιλαω με την εμπειρια ενος ατομου που στο παρελθον αρπαζοταν πιο ευκολα, και σημερα προσεχει πιο πολυ.
 
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Top