Προτάσεις για σειρές

Έχεις πολύ δίκιο @Ιαβερης
Μπορώ να σου πω ότι η σειρά βασίστηκε στη συνέχεια πολύ περισσότερο στην φίλη σου την Βαϊόλα. Και αυτή βέβαια ωρίμασε σαν ηθοποιός και σάρωσε τα βραβεία πρώτου γυναικείου.
Δεν ξέρω βέβαια αν την θυμάσαι και ως Αμάντα Γουόκερ στο προπερσινο Suicide squad..
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει καμία ταινία της! Θα επανόρθωσε όμως. :)

Μα η γυναίκα είναι απίστευτη, πόσο της ταιριάζει ο ρόλος δεν περιγράφεται. Ουσιαστικά, προσωπική μου άποψη, αυτή κουβαλάει τη σειρά στους ώμους της.

Έχει τους πέντε πρώτους κύκλους στο νετφλιξ.
Υπάρχει και ένας έκτος, που ακόμα παίζεται.

Παιδια μπέρδεψα τα πάντα. Νόμιζα ότι ο Ιαβέρης μιλούσε για τη σειρά Tiger king ότι παίζει η viola Davis κι εγώ σχολίασα ότι επίσης στο how to get away with murder είναι θεαρα. Τώρα που γράφεις @Νιλς οτο έχει 5 κύκλους στο νετφλιξ λέω α κοίτα να δεις όσες το how to get away with murder δηλαδή. :ρ Μετά έκανα το κονεκτ ότι μιλάμε για την ίδια σειρά και γύρισα να ξαναδιαβασω την ανάρτηση του Ιαβέρη. :χαχα:
Οπότε, ναι ξέρω ότι παίζεται στο νετφλιξ, είμαι στα μισά του 5ου κύκλου και είναι μακράν ό,τι πιο εθιστικο έχω δει το τελευταίο διάστημα. Και ναι η γυναίκα είναι ΘΕΑΡΑ!!
Επίσης @Ιαβερης αν το κοιτάς με ελληνικούς υπότιτλους στο νετφλιξ, θα τραβάς τα μαλλιά σου στο δεύτερο κύκλο. Πρέπει να πήραν έτοιμους από τα τορενταδικα, δεν παίζει να πλήρωσαν άνθρωπο να τη μεταφράσει . Το πιο απλό παράδειγμα που μου έρχετι στο μυαλο: "one drink or ten?" μετάφραση : "ένα ή όλο το Βόσπορο".

Σημασία έχει ότι συνενοούμαστε στην τελική , Βάγγυ!
Παρεμπιπτόντως μόλις τελείωσα το 10ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν και τα μάτια μου έχουν γουρλωσει περισσότερο κι από του Μητσοτάκη. ?

Πρόσφατα ανακάλυψα και μια δανέζικη που έχει το netflix και λέγεται Rita . Δείχνει μια αντισυμβατική δασκάλα. Σε περίπτωση που αντιπαθείτε τις αμερικανικες.

Λοιπόν, σε όσους αρέσει το μπάσκετ και όχι μόνο προτείνω το "The last dance" που αφορά τον μύθο του Michael Jordan. Επίσης προτείνω τις σειρές "Unorthodox" και "When they see us" και οι δύο είναι του NetFlix και οι δύο είναι από τέσσερα επεισόδια και οι δύο είναι πολύ δυνατές!

Άφησα λίγο το σοκαριστικο surviving R. Kelly, και πρόλαβα 2 επεισόδια από Mrs. America στο fox, μου άρεσε, οπως και το Dead to me που ξεκίνησα χθες.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Έβαλα Netflix στην μητέρα μου.

Της αρέσουν κοινωνικές σειρές/ταινίες καθώς και ρομαντικές. Βλέπει αυτόν τον καιρό τις Άγριες Μέλισσες. (εντωμεταξύ χρειάστηκε να γκουγκλάρω για τον τίτλο. Για κάποιο λόγο μου ερχόταν να γράψω "Όταν φεύγουν οι μέλισσες" :χαχα:)

Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον θα της αρέσει η δραματική σειρά unorthodox.

Έχετε να προτείνετε κάτι γι' αυτήν; είτε σε σειρά, είτε σε ταινία;

Κάντε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό σας και καθήστε να δείτε το Queen's Gambit .
Είδα το 1ο επεισόδιο Ιαβέρη. Καλή σειρά, προσεγμένη αλλά λίγο αμερικανιά!:))))
Ξέρεις τώρα... Το κοριτσάκι ιδιοφυΐα στο σκάκι, που έμαθε από ένα παππού αλλά το εξέλιξε κλπ. Παρόλα αυτά βλέπεται ευχάριστα.

Όπως είπες, Νικ, η σειρά είναι προσεγμένη: ερμηνείες, μουσική σκηνοθεσία, σκηνογραφία κλπ. Τώρα για την αμερικανιά που λες τι να πω; Αμερικάνικη σειρά είναι, λογικό είναι να παινέψουν το βλαστάρι τους! :)))))

Επίσης, κι εγώ από τη γιαγιά μου έμαθα σκάκι αλλά τούβλο παρέμεινα...

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Μια μικρή (12 επεισόδια) και ωραία τουρκική σειρά είναι το Şahsiyet. Με αρχή, μέση και τέλος. Με μια δυνατή ιστορία να είναι η ραχοκοκκαλιά του σεναρίου, ωραία μουσική επένδυση, χρώματα, πλάνα. Οι πρωταγωνιστές, Haluk Bilginer και Cansu Dere, καθείς παίζει με τον μοναδικό τρόπο και όπως καθορίζει ο ρόλος. Ειδικά ο Bilginer είναι μορφή! :))))
Σίγουρα την προτείνω, μόνο που μέχρι και τη στιγμή που την είδα εγώ, δεν υπήρχε στο Νετφλιξ. Δεν ξέρω αν τώρα έχει προστεθεί.
Ελπίζω αν και όποτε αποφασίσει κάποιος να τη δει, να μην ξεχάσει να μεταφέρει τα σχόλιά του. :χαχα:

Είστε internet nerds, είστε γατόφιλοι, είστε φίλοι του αστυνομικού μυθιστορήματος, είστε φιλόζωοι, θαυμάζετε το καλό σινεμά, ή απλά αγαπάτε τα ντοκιμαντέρ του νέτφλιξ;;;
Λοιπόν...σας έχω λύση.
Don't f**k with cats

True crime ντοκιμαντέρ με τρία επεισόδια.
Εγώ τα είδα μέσα σε ένα απόγευμα.

Λοιπόν, όλα ξεκινάνε με ένα βίντεο (που ανέβηκε στο YouTube) ενός άντρα που βιντεοσκοπεί τον εαυτό του, να σκοτώνει μικρά γατάκια.
Και εκεί είναι που ξεκινάει ο τρελός χαμός.
Μια ολόκληρη Κοινότητα του Facebook, θα κάνει τα πάντα για να εντοπίσει αυτό το ψυχοπαθή.
Το πρόβλημα είναι ότι ο ψυχοπαθής δεν θα σταματήσει μόνο στα γατάκια... ενώ ταυτόχρονα, πλέον, εμπλέκεται και η Ιντερπόλ.

Last edited:
@Αντίβαρο Το είδα όταν πρωτοβγήκε κι είχα πάθει σοκ! Από πού ξεκίνησε και πού κατέληξε η ιστορία, πραγματικά είχα μείνει άφωνος. Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ. :πάνω:

Στο ίδιο πνεύμα να προτείνω κι άλλα δύο παρόμοια ντοκιμαντέρ. Το ένα είναι το " Abducted in plain sight" και φυσικά το μεγάλο hit του πρώτου lockdown, το "The Tiger King".

Η κινητοποίηση των φιλοζωων (και πάλι) ήταν αξιοθαύμαστη. Από το πρώτο βίντεο είχε βουιξει ο κόσμος, εδώ στην Ελλαδα. Το θυμάμαι γιατί θυμάμαι τις κοινοποιησεις, οπότε για μένα η ιστορία ήταν γνωστή.

Το abducted in plain sight, ειδικά από κάποιο σημείο και μετά σε προκαλεί να κάνεις αυτό

Το tiger King από την άλλη... Βλαχοαμερικανοι. Τι να πεις. Κρίμα τα ζώα, κρίμα και η εκμετάλλευση της φτώχειας.

@Τσίου Για να μην παρεξηγηθώ γελάω μόνο με το gif κι όχι με τα λεγόμενα σου.
Το Abducted αλλά και το Tiger King μου άρεσαν ακριβώς για τη βλακεία που κουβαλάνε οι πρωταγωνιστές. Λες " δεν μπορεί, αποκλείεται αυτό που βλέπω να μην είναι φτιαχτό" και συνεχίζεις να το βλέπεις για να δεις πότε θα το τερματίσουν. Εννοείται ότι λυπήθηκα για τα ζώα μόνο γιατί ήταν το πιο ανθρώπινο στοιχείο στο όλο σουρεαλιστικό σκηνικό.

Ακριβώς. Είναι τόσο μακριά από την δική μας πραγματικότητα, που σε βραχυκυκλωνουν. (Αχ πόσο μου άρεσε η τελευταία σου πρόταση ❤)