Προτάσεις για σειρές

@Έλλη Μ όντως έτσι είναι, την παράτησε την ιατρική και πλέον γράφει σενάρια και βιβλία. Επίσης έχει γράψει και μια ενδιαφέρουσα παιδική ανατομία. Είναι γραμμένη με χιουμοριστικό και κατανοητό τρόπο για παιδιά. Ριχτου μια ματιά μήπως σε ενδιαφέρει για το τέκνο σου.

Εχω ακουσει καλά σχόλια γι' αυτήν (αν και δεν θα την έβλεπα) ...
Αντι για το painkiller να προτιμησεις αυτήν! (και να την δεις)
Ασχολειται και αυτη με το ίδιο θέμα, την κριση των οπιοειδων στις ΗΠΑ και την οικογενεια Σακλερ αλλά το κάνει πολύ καλύτερα!

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Αντι για το painkiller να προτιμησεις αυτήν! (και να την δεις)
Πολύ ωραία μίνι σειρά για το συγκεκριμένο θέμα. @Έλλη Μ και εγώ θα σου πρότεινα να δεις αυτή που σου προτείνει ο Χρυσόστομος. Υπάρχει και με ελλ. υπότιτλους.

Ειδα οτι εχει ξαναπροταθει, αλλα δεν πειραζει, θα το επαναφερω στην επικαιροτητα.

ΤΙ ΣΕΙΡΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LEFTOVERS!

Μου το ειχε προτεινει συναδελφος, και το τελειωσα χθες. Εξαιρετικη σε ολα της. Η πλακα ειναι οτι σαν αντιπροταση, εγω της ανεφερα το Lost, το οποιο τελικα εχει καποια κοινα σημεια με το Leftovers.

Το στορυ ειναι οτι μια μερα εξαφανιζεται μυστηριωδως και ταυτοχρονα το 2% του παγκοσμιου πληθυσμου! Ωραια σειρα μυστηριου, θα σκεφτεστε. Φευ! Αυτο που πραγματευεται στην πραγματικοτητα, ειναι η απωλεια και η διαμορφωση των ανθρωπινων σχεσεων εξαιτιας αυτου. Υπαρχει βεβαια και μιας εσανς μυστηριου και κατι υπερφυσικου που πλαναται στην ατμοσφαιρα, αλλα νομιζω αυτα περνανε σε δευτερη μοιρα, χωρις να γινονται αδιαφορα. Σκηνοθεσιαρα, ερμηνειαρες, σαουντρακαρα και δεν συμμαζευεται.

Ειναι και βασισμενη στο ομωνυμο βιβλιο του Tom Perrotta.

Είναι πολιτικαλ κορεκτ να προτείνουμε σειρές που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα; Αν ναι, προτείνω το Severance. Και ζηλεύω όλους όσοι δεν περίμεναν 3 χρόνια για τη 2η σεζόν!!!!

Ειδα το adolescence το οποιο ξεκινά πολύ σοκαριστικά, με την εννοια οτι η διαδικασία της συλληψης ανηλίκου ειναι ασυλληπτη (:))))) μιας και αδυνατώ να πιστεψω οτι χρειαζεται να επιστρατευτει μια ολοκληρη διμοιρία οπλισμένων αστακων-ματ, να εισελθουν με πολιορκητικο κριό σε μια οικογένεια και να συλλάβουν εναν 13χρονο.

Κατα τα αλλα, πολύ μου αρεσε, αλλά τόση φασαρία και τετοια εγκώμια ειναι υπερβολικα

Κι εγω την ειδα @Έλλη Μ και συμφωνω μαζί σου. Καλη σειρά ήταν αλλά μεχρι εκει. Επίσης και εμενα μου φάνηκε υπερβολική όλη αυτη η επιχείρηση που είχε στηθεί για την συλληψη του αλλά απο την άλλη σκεφτόμουν πόσα περιστατικά έχουμε ακουσει με οπλισμένους έφηβους που αρχιζουν να πυροβολούν. Και πόσο μάλλον όταν ήταν υποπτος για ενα τέτοιο ειδεχθες έγκλημα.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ειδα το adolescence το οποιο ξεκινά πολύ σοκαριστικά, με την εννοια οτι η διαδικασία της συλληψης ανηλίκου ειναι ασυλληπτη (:))))) μιας και αδυνατώ να πιστεψω οτι χρειαζεται να επιστρατευτει μια ολοκληρη διμοιρία οπλισμένων αστακων-ματ, να εισελθουν με πολιορκητικο κριό σε μια οικογένεια και να συλλάβουν εναν 13χρονο.

Κατα τα αλλα, πολύ μου αρεσε, αλλά τόση φασαρία και τετοια εγκώμια ειναι υπερβολικα
Βασικα δεν ξερουμε τι τρελα πρωτοκολλα μπορει να υπαρχουν σε τετοιες επιχειρησεις. Μπορει και να ειναι

Δεν την εχω δει τη σειρα, αλλα κατα τα αλλα, τα εγκωμια με κουρασαν κι εμενα. Απο την παρασκευη και ολο το ΣΚ ολα τα πρωιναδικα/πανελαδικα ειχαν κανει μονιμη στηλη για τη σειρα

Και ειναι ολη λεει μονοπλανο. Ποιος τρελος το αποφασισε και ποιος τρελος παραγωγος/σκηνοθετης/crewman συμφωνησε; Αν ημουν κινηματογραφιστης και ελεγα σε καποιον οτι θελω να γυριστει η σειρα μου ετσι, θα με ξαποστελνανε :χμ:

αλλά απο την άλλη σκεφτόμουν πόσα περιστατικά έχουμε ακουσει με οπλισμένους έφηβους που αρχιζουν να πυροβολούν.
Βασικα δεν ξερουμε τι τρελα πρωτοκολλα μπορει να υπαρχουν σε τετοιες επιχειρησεις. Μπορει και να ειναι
Σε κάθε περιπτωση, μου ήταν σοκαριστικη η πάνοπλη εφοδος 6:30π.μ, όπου σε κάτι παραπάνω απο 9 ώρες ειχαν υποπτο για φονο και μαλιστα να δεθει ετσι η υπόθεση και να δικαιολογεί αυτη την επιχειριση.
Απο την παρασκευη και ολο το ΣΚ ολα τα πρωιναδικα/πανελαδικα ειχαν κανει μονιμη στηλη για τη σειρα
Να σου πω την αληθεια, μεχρι που την είδα, δεν ειχα διαβασει και ακούσει το παραμικρό. Αλλη αναζητούσα και σε αλλη έπεσα :)))) και μάλλον πειστηκα απο τον πατερα, που υποδυοταν τον Καπόνε στο Boardwalk Empire.

Και ειναι ολη λεει μονοπλανο.
Το οποιο λειτουργεί εξαιρετικά. Φοβομουν οτι θα ηταν κανενα σοκουρόφιο (sic) δράμα αλλα, φευ! αποφύγαμε τα χειρότερα.:)))):))))

Την είδα και εγώ μιας και ήταν 4 επεισόδια. Μου άρεσαν οι λεπτομέρειες του σεναρίου από τις οποίες προέκυπταν σημαντικά συμπεράσματα για την υπόθεση της σειράς. Δεν υπήρχε η κλασική περίπτωση που ένα παιδί έχοντας μεγαλώσει σε βίαιο περιβάλλον γίνεται εγκληματίας. Μάλλον παρατηρώ ότι το αντίθετο συμβαίνει. Από τέτοια περιβάλλοντα βγαίνουν συνήθως παιδιά με υψηλή ενσυναισθηση, με προβλήματα βέβαια. Η σειρά έδειξε ότι οι παράγοντες που δημιουργούν εναν εγκληματία είναι βιολογικοί και περιβαλλοντικοι. Η αδερφή του δεν εκδηλωνε καμία επιθετική συμπεριφορά ή έστω θυμό, αλλά μαλλον ειχε μια παθητική στάση, οπως η μητέρα της. Επίσης φάνηκε οτι οι γονείς δεν κατάλαβαν ποτέ τον ψυχισμό του παιδιού τους και προσπαθούσαν (ο πατέρας βασικά μιας και η μητέρα είχε παθητικό ρόλο περισσότερο στις αποφάσεις) να τον βάλουν σε δικά τους καλούπια.

Επίσης να προτείνω ένα κανάλι του youtube το Soft White Underbelly. Ανήκει σε έναν Αμερικανό φωτογράφο όπου παίρνει συνεντεύξεις από άστεγους κυρίως ανθρώπους από κακόφημες γειτονιές της Αμερικής, αλλα και γενικά απο ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την ιδιαίτερη ιστορία τους. Είναι ωραίο που δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο και την αφάνεια να ακουστούν και κάποιες φορές να βοηθηθούν μεσω της εκπομπής του.