Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

Κανείς; Μου κάνει εντύπωση που σε μία τέτοια κοινότητα δε υπάρχει μία πρόταση για ανάλογα βιβλία

Εμένα, αντιθέτως, @Κεχριμπάρι μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις βρει κάτι σχετικό με ένα απλό search, ξεκινώντας π.χ. από την Σατράπι. Ή στο biblionet π.χ. Το ότι υπάρχει μια κοινότητα που απαρτίζεται από ανθρώπους που διαβάζουν βιβλία και επιλέγουν ελεύθερα να μοιραστούν την αρρώστ...εεε, την αγάπη τους (σόρι) για το βιβλίο, δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραιτήτως η κοινότητα αυτή να έχει άποψη για όλα τα βιβλία και όλες τις θεματολογίες.
Συμπάθα με που εκφράζομαι κατ΄αυτόν τον τρόπο. Μου χτύπησε κομματάκι άσχημα η διατύπωσή σου. Κι αν δεν το εννοούσες με τον τρόπο που το κατάλαβα (που δεν το εννοούσες είμαι βέβαιος), συμπάθα με ξανά και πες με γεροπαράξενο (που είμαι).

@ΜιΛάμπρος δεν ξέρω τι έχει η διατύπωση μου. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαβάσει πολλά περισσότερα απο εμένα και αρκετές φορές οι θεματολογίες των βιβλίων που αναγράφονται εδώ ούτε που τις έχω ξανά ακούσει. Οπότε το να ρωτώ για βιβλία που αφορούν πέρσικα φύλα (για μένα είναι πολύ "φυσιολογικό" να θέλει κάποιος να διαβάσει για την Περσία) δεν είναι κάτι παράξενο, φαντάζομαι... Μπορεί και να κάνω λάθος όμως στη σκέψη μου.

Το οτι ρωτώ δεν σημαίνει οτι δεν έχω ψάξει ή οτι δεν έχω βρει σχετικά βιβλία. Αυτό που ψάχνω συγκεκριμένα δεν το έχω βρει όμως. Ρωτώ μήπως και κάποιος πει κάτι που θα με ενδιαφέρει.

Αν το κάνεις πριν από μένα, πες καμιά γνώμη. :)
@Ιαβερης το ξεκίνησα, αν και δεν το ειχα σκοπό. Τελος πάντων, το ξεκινησα χθες κι ειμαι στη μέση. Παρόλο που δεν ειναι λογοτεχνικό, αλλά ενα προϊόν έρευνας, η λογοτεχνικότητά του ειναι σκάλες παραπάνω απο το Εξοντωστε όλα αυτα τα κτηνη, που διαβασα προσφατα και παρόλο που ειναι σκληρό, ειναι συναρπαστικό. Εως τώρα.

@Έλλη Μ Σε ευχαριστώ που δεν με ξέχασες. :αγκαλιά: Θα το τιμήσω σύντομα το βιβλιαράκι κι ελπίζω να είναι αντάξιο των ήδη πολύ υψηλών προσδοκιών μου.

@Ιαβερης μου απομένουν καμια 80 σελίδες γιατι παρεισεφρησε ένας ολιγοσέλιδος, εξαιρετικος -ως συνήθως, Steiner, αλλά το βιβλίο εξακολουθει να ειναι συναρπαστικο και θα ξαναπω οτι η λογοτεχνικότητά του ειναι αξιοσημειωτη μιας και δεν απαντα συχνα στο ειδος.