Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Αν το κάνεις πριν από μένα, πες καμιά γνώμη. :)
@Ιαβερης το ξεκίνησα, αν και δεν το ειχα σκοπό. Τελος πάντων, το ξεκινησα χθες κι ειμαι στη μέση. Παρόλο που δεν ειναι λογοτεχνικό, αλλά ενα προϊόν έρευνας, η λογοτεχνικότητά του ειναι σκάλες παραπάνω απο το Εξοντωστε όλα αυτα τα κτηνη, που διαβασα προσφατα και παρόλο που ειναι σκληρό, ειναι συναρπαστικό. Εως τώρα.

@Έλλη Μ Σε ευχαριστώ που δεν με ξέχασες. :αγκαλιά: Θα το τιμήσω σύντομα το βιβλιαράκι κι ελπίζω να είναι αντάξιο των ήδη πολύ υψηλών προσδοκιών μου.

Έλλη Μ

Συντονιστής
@Ιαβερης μου απομένουν καμια 80 σελίδες γιατι παρεισεφρησε ένας ολιγοσέλιδος, εξαιρετικος -ως συνήθως, Steiner, αλλά το βιβλίο εξακολουθει να ειναι συναρπαστικο και θα ξαναπω οτι η λογοτεχνικότητά του ειναι αξιοσημειωτη μιας και δεν απαντα συχνα στο ειδος.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Μία και αναφέρθηκε, έχετε να προτείνετε βιβλίο του Ροθ για πρώτη προσέγγιση;
Αν θελεις Ζουκερμαν era:
  • Αμερικανικο Ειδύλλιο
  • Ανθρώπινο Στιγμα
  • Παντρεύτηκα έναν κομμουνιστή
Αν θες Κεπες era: (το δευτερο ειναι πολύ αστείο)
  • To βυζι
  • Η μεθοδος Πορτνόυ
Επίσης, η γνωμη μου ειναι να αποφυγεις (για αρχή) τα:
  • Καθενας
  • Ο καθηγητής του ποθου.
Το επιχειρηση Σάυλωκ και το θεατρο του Σαμπαθ θεωρούνται κορυφαία. Σε μενα καθολου δεν αρεσε το δευτερο.
Το πρώτο, δεν το εχω διαβασει ακόμη.

Last edited:
Έχω την αίσθηση πως ίσως παίζει ρόλο η μετάφραση. Τα δικά μου αντίτυπα είναι από τα Γράμματα (που γενικά έχουν καλές μεταφράσεις, χωρίς όμως αυτό να είναι πάντα ο κανόνας). Τον Καθένα που ανάφερες παραπάνω σκοπεύω να τον διαβάσω κοντά-σιμά.

Ευχαριστώ πολύ @Έλλη Μ και @ΜιΛάμπρος,
από ότι βλέπω η Κεπες era ξεκίνησε πρώτη, οπότε λέω να κινηθώ προς τα εκεί (δεν είναι απαράβατος κανόνας για εμένα, αλλά συνήθως έτσι μου πηγαίνει). Ιδανικά θα ήθελα να ξεκινήσω μέσα στο 2025 καθώς η λίστα με τα αδιάβαστα έχει ξεφύγει.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Παντως, τα μυθιστορήματα του Ζουκερμαν ειναι σαφως ανώτερα, κατα τη γνώμη μου.
Το ανθρωπινο στιγμα εχει μεταφερθει και στον κινηματογράφο. Μετριοτατη ταινια
@ΜιΛάμπρος ειναι μικρουλι ο Καθένας, δεν μου ειχε αρεσει