Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

Για τα δικά μου γούστα ήταν δύσκολο. Διάβαζα δέκα σελίδες την ημέρα μετ' δυσκολίας. Το τέλος του όμως έχει κάτι να σου πει.
Αν δεν το διαβάσεις όμως πως θα ξες αν σου αρέσει ή αν σου φάνηκε δύσκολο;

Προσυπογράφω όμως ότι μπαίνει δίπλα στα μεγάλα κλασικά και έχει μια επιβλητικότητα από μόνο του.

Για τα δικά μου γούστα ήταν δύσκολο. Διάβαζα δέκα σελίδες την ημέρα μετ' δυσκολίας. Το τέλος του όμως έχει κάτι να σου πει.
Αν δεν το διαβάσεις όμως πως θα ξες αν σου αρέσει ή αν σου φάνηκε δύσκολο;

Προσυπογράφω όμως ότι μπαίνει δίπλα στα μεγάλα κλασικά και έχει μια επιβλητικότητα από μόνο του.
Δεν το ξέρεις απλα καλό είναι να μαθαίνεις κάποια πράγματα απο κάποιον που το έχει διαβάσει ήδη...

Έλλη Μ

Συντονιστής
@Έλλη Μ
ε ναι με αυτή αλλιώς δεν θα ήταν ο Λόφος, αλλά το Κουτσό! 🤦‍♂️
Κατσε γιατι δεν τα λες καλα. (Ωωω, τι σου' πεε!)

Το κουτσο εχει αρχη, μεση, τελος κι εναλλακτική σειρα αναγνωσης.

Παντως, οσοι εχετε αποριες αναφορικα με τον Λοφο, να τις συγκεντρωσετε. Μεχρι την 28/10 θα εχω προβει σε δηλωσεις. :Καλαμ:

Last edited:

Έλλη Μ

Συντονιστής
@Χρυσόστομος, καπου περυσι τετοια εποχη σου προτεινα να διαβασεις το Επιχειρηση σφαγη. Θυμασαι; Φετος, λοιπόν, σου προτείνω να διαβασεις το Εξοντώστε ολα αυτα τα κτηνη. Νομιζω ειχαμε κα νει μια κουβεντα για το Κονγκο. Αν το παρεις, παρε αγκαλίτσα και το προκεχωρημενο φυλακιο της προοδου, του Κονραντ. Μικρο, φθημο, πανε αετ.

Πιθανολογω οτι του χρονου θα σου προτεινω το Γουέητζερ, αλλα ας αφήσουμε τον χρονο να κυλησει. :ευχαριστώ:

@Χρυσόστομος, καπου περυσι τετοια εποχη σου προτεινα να διαβασεις το Επιχειρηση σφαγη. Θυμασαι;
Καλώς το κορίτσι..που είσαι εσύ βρε παιδί και σε αναζητούσα τις προάλλες. Εννοείται και το θυμάμαι και ήταν από τα καλύτερα που διάβασα το περασμένο έτος. Πολύ ενδιαφέρον οι προτάσεις σου θα τις τιμήσω, ιδίως το πρώτο.
Το Γουέϊτζερ και εγώ το έχω, λίαν συντόμως θα το πιάσω.

Γνωρίζουμε βιβλία αναφερόμενα σε λαούς πέρσικης καταγωγής; Όχι αποκλειστικά για Ιρανούς. Πάσης φύσεως βιβλία.

Κανείς; Μου κάνει εντύπωση που σε μία τέτοια κοινότητα δε υπάρχει μία πρόταση για ανάλογα βιβλία

Εμένα, αντιθέτως, @Κεχριμπάρι μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις βρει κάτι σχετικό με ένα απλό search, ξεκινώντας π.χ. από την Σατράπι. Ή στο biblionet π.χ. Το ότι υπάρχει μια κοινότητα που απαρτίζεται από ανθρώπους που διαβάζουν βιβλία και επιλέγουν ελεύθερα να μοιραστούν την αρρώστ...εεε, την αγάπη τους (σόρι) για το βιβλίο, δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραιτήτως η κοινότητα αυτή να έχει άποψη για όλα τα βιβλία και όλες τις θεματολογίες.
Συμπάθα με που εκφράζομαι κατ΄αυτόν τον τρόπο. Μου χτύπησε κομματάκι άσχημα η διατύπωσή σου. Κι αν δεν το εννοούσες με τον τρόπο που το κατάλαβα (που δεν το εννοούσες είμαι βέβαιος), συμπάθα με ξανά και πες με γεροπαράξενο (που είμαι).

@ΜιΛάμπρος δεν ξέρω τι έχει η διατύπωση μου. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαβάσει πολλά περισσότερα απο εμένα και αρκετές φορές οι θεματολογίες των βιβλίων που αναγράφονται εδώ ούτε που τις έχω ξανά ακούσει. Οπότε το να ρωτώ για βιβλία που αφορούν πέρσικα φύλα (για μένα είναι πολύ "φυσιολογικό" να θέλει κάποιος να διαβάσει για την Περσία) δεν είναι κάτι παράξενο, φαντάζομαι... Μπορεί και να κάνω λάθος όμως στη σκέψη μου.

Το οτι ρωτώ δεν σημαίνει οτι δεν έχω ψάξει ή οτι δεν έχω βρει σχετικά βιβλία. Αυτό που ψάχνω συγκεκριμένα δεν το έχω βρει όμως. Ρωτώ μήπως και κάποιος πει κάτι που θα με ενδιαφέρει.