Πρόταση για διαρκές λεξικοπαίγνιο

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τελικά, αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να το παίζουμε το παιχνίδι οπωσδήποτε ονλάιν, που αποδειγμένα πάει εξαιρετικά αργόσυρτα.

Μήπως είναι μια ιδέα να το παίξουμε διαφορετικά; Δηλάδη:

Η μάνα αναρτά την λέξη και οι παίκτες (βασικά όποιο μέλος θέλει) έχουν μια ολόκληρη μέρα στην διάθεσή τους να στείλουν τον ορισμό τους στην μάνα.

Την επόμενη μέρα, ίδια περίπου ώρα, η μάνα αναρτά τους ορισμούς.

Έπειτα οι παίκτες έχουν και πάλι μια ολόκληρη μέρα στην διάθεσή τους να ρίξουν μια ματιά στο σχετικό νήμα και να στείλουν στην μάνα την επιλογή τους με π.μ.

Την επόμενη μέρα λοιπόν, και πάλι ίδια περίπου ώρα, η μάνα αναρτά τα αποτελέσματα.

Όποιος έχει καταθέσει ορισμό είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει μέχρι το τέλος τής γύρας (δηλ. πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξει ορισμό. Έχει να κάνει με την ισορροπία τής βαθμολόγησης τής γύρας.)

Έπειτα ξεκινά άλλη γύρα με άλλη μάνα.

Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε το βάσανο τής αναμονής.

Τί λέτε;
:μήπως;:
 
Γνώμη μου είναι ότι όλο το κόλλημα (με την καλή έννοια) είναι ακριβώς ότι βρισκόμαστε και παίζουμε ονλάιν. Απ' την άλλη, η αναμονή είναι ένα θέμα. Μήπως όμως με κάποιο τρόπο θα μπορούσε να λυθεί ή έστω να μειωθεί; Μήπως να σκεφτούμε αυτό δηλαδή;

Το διαρκές λεξικοπαίγνιο μπορεί να δοκιμαστεί φυσικά.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Έχει άλλη "γλύκα" το ονλάιν και ίσως και για αυτό επιμηκύνονται οι παρτίδες.
Μια ιδέα όσον αφορά το ονλάιν, είναι ότι θα μπορούσε να γίνει ένα μίνι τουρνουά. Να χωριστούμε σε μικρότερες ομάδες, πχ τριών ατόμων όπου ο καθένας θα κάνει μία φορά την μάνα. Και μετά κανονίζεται και ο τελικός που θα παίξουν οι νικητές της κάθε ομάδας. Θέλει βέβαια συντονισμό.
Από την άλλη και το διαρκές μπορεί να γίνει, διότι κάποια μέλη, έχοντας διαφορετικό πρόγραμμα να τους βολεύει, να μπουν να παίξουν όποτε μπορούν μες την ημέρα.
 
Εμένα μου άρεσε πολύ που έγινε έτσι. Ανεξάρτητα από το πόσοι "γύροι" έγιναν ήταν ωραία η φάση. Εξάλλου η βαθμολογία είναι ήσσονος σημασίας. Θα τολμούσα να προτείνω να διαφοροποιήσουμε το "Συμπληρώνοντας τους στίχους" (ή και πεζό κείμενο) κατ' αυτό τον τρόπο. Μια καθορισμένη στιγμή, που θα είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι, να αναρτιέται το ποίημα και από το ομιλητήριο να προτείνονται οι λέξεις. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχουν περισσότερες προτάσεις, θα γίνεται ανταλλαγή ιδεών (π.χ. για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο λογοτέχνης) και θα μπορούσαμε να ανεβάζουμε ακόμα και ποιήματα (ή κείμενα) που γκουγκλίζονται.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Παιδιά, εγώ το ομολογώ πως για εμένα είναι λίγο βασανιστική η διαδικασία, εξού και προτείνω άλλον τρόπο.
 
Ψηφίζω ενθουσιωδώς την πρόταση της Δροσούλας για συντονισμένο παίξιμο του "συμπλήρωσε τους στίχους"! Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι, αλλά με τον τρόπο που το παίζουμε τραβάει πολύ χρονικά και καταντά βαρετό.
Οσο για το Λεξικοπαίγνιο, μπορούμε να συμβιβαστούμε παίζοντας με μία μάνα τη φορά. Ο παίκτης που θα κάνει "μάνα" θα είναι έμπειρος, θα έχει οργανώσει τις λίστες με τις λέξεις, τους παίκτες, τη βαθμολογία κλπ, ώστε να μην περιμένουμε τις άπειρες "μάνες" (μία εκ των οποίων είμαι κι εγώ).
 

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Θα μπορουσαμε να το παιζουμε και ζωντανα και με διαρκεια.

Παντως το ζωντανο εμενα μου αρεσει πολυ. Οσο για το χρονο, δεν πειραζει, ας κανονιζουμε καθε φορα ποτε μπορουν οι περισσοτεροι και ο καθενας ας αποχωρει οποτε κρινει πως θελει. Την τελευταια φορα το τραβηξαμε λιγο ειναι αληθεια, αλλα εμενα μου αρεσε πολυ (οκ ειχα και χρονο). Την επομενη φορα ισως παιξουμε δυο γυρους.

Ας μην βαλουμε κανονες και σ' αυτο :( ας παει οπως παει. Αλλωστε δεν παιξαμε και πολλες φορες και κραταει ακομη την μαγεια του :)
 
Top