Πώς προμηθεύεστε βιβλία;

παλιοτερα διαβαζα οτι ειχε η μαμα μου στο σπιτι γιατι το χαρτζιλικι δεν εφτανε για να αγοραζω δικα μου καμια φορα πηγαινα και στην βιβλιοθηκη αλλα δεν μπορω κατι που μου αρεσει μετα να μη το εχω στην βιβλιοθηκη μου κι ετσι σταματησα να πηγαινω(μερικα βιβλια που ειχα δανειστει τα αγορασα μετα απο καιρο απλα για να τα εχω).μετα αρχισα να δουλευω και ετσι τα φιλοδωρηματα της εβομαδας πηγαιναν στα βιβλια.στην αρχη αγοραζα απο μια κοπελα που της εκανα παραγγελια απο το τηλεφωνο και εκεινη τα εφερνε στο σπιτι μου η στη δουλεια (τα πουλουσε με καποια εκπτωση παντα)ομως μου στερουσε την μυρωδια του βιβλιοπωλειου και ολα τα σχετικα ετσι με κερδισαν ο ιανος,ο μαλλιαρης κλπ.

αλογομυγα σε μια μικρη ερευνα αλλα και απο πολλα που εχω ακουσει το Public ειναι πιο ακριβο απο τα υπολοιπα μεγαλα βιβλιοπωλεια.

Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση, δεν έχω μπει στην διαδικασία να κάνω έρευνα αγοράς, καθώς δεν αγοράζω συχνά από το πολυκατάστημα. Στο public θα πάω μόνο για να πάρω ένα βιβλίο το οποίο δεν το έχω βρει σε παλαιοπώλες, οπότε δεν με πειράζει και αν δώσω και τρία ευρώ παραπάνω.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πάντως, εδώ στο φόρουμ, έχει σημειωθεί η ασχετοσύνη των υπαλλήλων. Εγώ απλά θα (ξανά-; )σημειώσω πως σε μια επίσκεψή μου στο Πάμπλικ στο "Κόσμος" δεν είχαν ούτε ένα βιβλίο τού Φρόιντ!!! (τους συγχωρώ όμως γιατί έχουν πολλά κόμιξ :ρ )

Εχω την τύχη να προμηθεύομαι σε φθηνότερες τιμές τα περισσότερα βιβλία που θέλω. Φυσικά, συνεχίζω να κάνω χάζι στην Πολιτεία και κυρίως στην Πρωτοπορία, από την οποία θεωρώ αμαρτία να μην αγοράζω τουλάχιστον ένα βιβλίο το μήνα, αφού την επισκέπτομαι από πολύ πιτσιρικάς. Βλέπω οτι πολλά παιδιά διαλέγουν το Public για τις αγορές τους. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με το συγκεκριμένο κατάστημα, άλλωστε δεν έχω ακούσει κάτι πολύ αρνητικό για τη συμπεριφορά των αφεντικών στους υπαλλήλους (πράγμα πολύ σημαντικο για μένα), σε αντίθεση με ένα άλλο σούπερ-μάρκετ βιβλίων στη Σταδίου για παράδειγμα. Είναι κοροϊδία, όμως, καταστήματα με τζίρους εκατομμυρίων να μην προσφέρουν τη νόμιμη έκπτωση του 10% στις νέες κυκλοφορίες, αλλά να την εμφανίζουν ως μεγάλη προσφορά στα διαδικτυακά τους καταστήματα. Να βράσω τις προσφορές σε παλαιότερες εκδόσεις, που στην πραγματικότητα είναι πρωτοβουλίες των εκδοτικών οίκων για να ξεφορτωθούν το στοκ τους. Όλοι μας έχουμε ανάγκη τα γεμάτα ράφια και τις ατελείωτες επιλογές των πολυκαταστημάτων, αλλά καλό είναι να μην επιλέγουμε αυτούς που εκμεταλλεύονται μπροστά στα μάτια μας οχι μόνο εμάς, αλλά και τους ίδιους τους συγγραφείς. Απ' οσο γνωρίζω, για ένα βιβλίο αξίας 15-18 ευρώ κάποιου νέου, μη εμπορικού συγγραφέα, τo ποσό που φτάνει στα χέρια του δημιουργού είναι περίπου 2-3 ευρώ. Δηλαδή, τα πολυκαταστήματα που δεν δίνουν την έκπτωση του 10% έχουν υπερκέρδος περίπου αντίστοιχο με την αμοιβή του ανθρώπου που (άσχετα με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα) βασανίστηκε για να το γράψει. Το παράδοξο είναι οτι το κράτος έχει θεσπίσει το ανώτερο ποσοστό έκπτωσης σε νέες εκδόσεις στο 10% για να προστατέψει τα μικρά μαγαζιά από τις μεγάλες προσφορές που θα μπορούσαν να κάνουν τα πολυκαταστήματα!

Εμένα μου δίνει ένα το μήνα κάθε βιβλιοπωλείο στην περιοχή. Σε περίπτωση που αργήσουν τους λέω το όνομα Λάγνος ή Οκτάνα και την άλλη μέρα είναι σε σακουλίτσα :))))

Θα χαζέψω με τις ώωωρες στα αγαπημένα μου βιβλιοπωλεία, θα τα γυρίσω όλα και στο τέλος θα πάω σ'εκείνο που έχω έκπτωση και θα ψωνίσω από εκεί. Επίσης από τις εκθέσεις και τα φεστιβάλ δε μου αρέσει ποτέ να φεύγω με άδεια χέρια. Σπάνια έως καθόλου δανείζομαι βιβλία γιατί θέλω να τα κρατήσω για πάντα και να ξέρω ποια έχω και τι έχω διαβάσει (πράγμα αδύνατον, βέβαια, αφού στο παρελθόν δάνεισα βιβλία που δεν πήρα ποτέ πίσω) :(

Είμαι με τις εποχές μου...! Άλλες φορές δανείζομαι μανιωδώς από τη δημοτική βιβλιοθήκη, άλλες από φίλους μου. Κατά διαστήματα κυνηγάω τις προσφορές εφημερίδων και κάποια άλλα αγοράζω από βιβλιοπωλεία.
Όσον αφορά στα Public πάντως, έως τώρα έχει τύχει να βρω βιβλία πιο φτηνά σε σχέση με άλλα βιβλιοπωλεία. Είτε δεν ψάχνω εγώ καλά είτε μας κλέβουν οι βιβλιοπώλες στην πόλη μου!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα όταν επέστρεψα στην Αθήνα, ήταν να γίνω μέλος στην δανειστική βιβλιοθήκη της γειτονιάς μου, η οποία για καλή μου τύχη, έχει αρκετούς τίτλους να ροκανίσω!Κατά τα άλλα, αγοράζω από ένα βιβλιοπωλείο που πάω από μικρή και λατρεύω να μιλάω με τους ιδιοκτήτες(είναι τρεις και ο καθένας έχει μία ιδιαίτερη και πολύ ξεχωριστή σχέση με το βιβλίο!), και είμαι σταθερό μέλος της "δανειστικής" βιβλιοθήκης των φίλων μου!:))))

Με κάθε τρόπο! Από το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο ή το άλλο που βρισκεται κάτω από το σπίτι της φίλης μου,(και είναι η μοναδική που δε βαριέμαι να περιμένω να ετοιμαστεί :) ) από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία όταν βρίσκομαι Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από το διαδίκτυο γιατί βρίσκω καλύτερες τιμές και φυσικά από τη βιβλιοθήκη που τελευταία την επισκέπτομαι πιο συχνά λόγω περικοπών.

Αυτό πια με τα δανεικά κι αγύριστα... Δεκάδες βιβλία έχω χάσει έτσι... :(
Προμηθεύομαι βιβλία κατευθείαν από εκδοτικούς οίκους, από βιβλιοπωλεία, παζάρια, προσφορές εφημερίδων, πολυκαταστήματα. Στο παρελθόν πήγαινα συχνά στη δανειστική βιβλιοθήκη της πόλης μου, όπου υπάρχουν απίστευτα βιβλία. Βιβλία που δεν τα βρίσκεις στο εμπόριο (λιγότερο εμπορικά ή λόγω παλαιότητος).
Αγορές μέσω διαδικτύου δεν κάνω, αν και έχω παραγγείλει δυο φορές με αντικαταβολή κατευθείαν από συγγραφείς (facebook).

Παίρνω βιβλία από συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία, λόγω τιμών. Επίσης, αγοράζω από το Διαδίκτυο, από το Amazon όταν ψάχνω κάποιο ξενόγλωσσο βιβλίο ή ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα. Από εκθέσεις δεν αγοράζω ποτέ και δεν πηγαίνω πια, είναι απαράδεκτοι στις τιμές τους. Υποτίθεται ότι σε μια έκθεση ο εκδοτικός οίκος παρουσιάζει τα βιβλία του και κάνει και προσφορές για να αγοράσει ο κόσμος. Ποιός ο λόγος να ξοδέψω χρήματα όταν το ίδιο βιβλίο θα το βρω σίγουρα πιο φθηνά στο βιβλιοπωλείο που πηγαίνω;

Από εκθέσεις δεν αγοράζω ποτέ και δεν πηγαίνω πια, είναι απαράδεκτοι στις τιμές τους. Υποτίθεται ότι σε μια έκθεση ο εκδοτικός οίκος παρουσιάζει τα βιβλία του και κάνει και προσφορές για να αγοράσει ο κόσμος. Ποιός ο λόγος να ξοδέψω χρήματα όταν το ίδιο βιβλίο θα το βρω σίγουρα πιο φθηνά στο βιβλιοπωλείο που πηγαίνω;
Κι εγώ την ίδια απορία έχω. Σε μια έκθεση που πήγα στον Πειραιά πριν από περίπου δύο μήνες, όλα τα βιβλία είχαν την κανονική τιμή που έχουν και στο βιβλιοπωλείο.
Σκέφτομαι ότι, πιθανώς, κάνουν τις εκθέσεις για να προσελκύσουν κόσμο που δε διαβάζει, που δεν είναι κοντά στο βιλίο, ώστε να "δημιουργήσουν" νέους πελάτες και όχι να κάνουν μια προσφορά για τους ήδη υπάρχοντες πελάτες. Και φυσικά, οι "μη αναγνώστες" βλέπουν την έκθεση σαν μια ευκαιρία και για βόλτα, όπου χαζεύουν τα βιβλία και τα εκθαμβωτικά εξώφυλλά τους και αγοράζουν και κανένα άμα τύχει (όμως χωρίς να ξέρουν τι τιμές παίζουν πάνω κάτω στα βιβλιοπωλεία, συνεπώς τους φαίνονται φυσιολογικές οι - υψηλές - τιμές στις εκθέσεις).

Πάντα οι πωλητές στην έκθεση της Αθήνας προμήθευαν τους επισκέπτες με τιμοκαταλόγους στους οποίους μπορούσε κάποιος να διαπιστώσει το μέγεθος της έκπτωσης.

Συνήθως δανείζομαι από τους φίλους μου, αφού έχουμε κοινά γούστα. Τα δώρα είναι άλλη ιστορία.

Όταν έμενα Θεσσαλονίκη, έπαιρνα βιβλία απ' τον Μαλλιάρη γιατί η όλη ατμόσφαιρα είναι θεϊκη, αλλά μετά άρχισα ν' αγοράζω και από την Βιβλιοβάρδια επειδή είναι πολύ καλό στις τιμές! Τώρα που είμαι επαρχία, δύσκολα τα πράγματα, Παπασωτηρίου είναι η μόνη μου επιλογή, και έψαχνα μήπως παραγγείλω πουθενά απ' το ίντερνετ αλλά δεν αξίζει καθόλου να δίνεις 6 ευρώ παραπάνω για μεταφορικά και αντικαταβολή! Τώρα σκέφτομαι να επισκεφτώ την δημοτική βιβλιοθήκη, αλλά νομίζω ότι δεν θα έχει και πολλά, εκτός αυτού θέλω να έχω τα βιβλία μετά!

Τώρα που είμαι επαρχία, δύσκολα τα πράγματα, Παπασωτηρίου είναι η μόνη μου επιλογή, και έψαχνα μήπως παραγγείλω πουθενά απ' το ίντερνετ αλλά δεν αξίζει καθόλου να δίνεις 6 ευρώ παραπάνω για μεταφορικά και αντικαταβολή! Τώρα σκέφτομαι να επισκεφτώ την δημοτική βιβλιοθήκη, αλλά νομίζω ότι δεν θα έχει και πολλά, εκτός αυτού θέλω να έχω τα βιβλία μετά!
Μουσα, τα περισσοτερα online βιβλιοπωλεια στελνουν με δωρεαν εξοδα αποστολης την παραγγελια που θα κανεις αν υπερβεις ενα συγκεκριμενο ποσο (συνηθως 60 ευρω). επειδη κι εγω ειμαι απο επαρχια, σου λεω οτι συμφερουν οι αγορες μεσω ιντερνετ, καθως μπορεις να βρεις πολλους καλους τιτλους σε super μειωμενες τιμες (βλ. Πρωτοπορια), ενω στα βιβλιοπωλεια που υπαρχουν στην πολη μου οι τιμες ειναι λιγο τραβηγμενες...

Κι οταν λες επαρχια, σε ποια πολη, εαν επιτρεπεται;