Πώς προμηθεύεστε βιβλία;

Βιβλιοπωλεία, με φυσική παρουσία. Δεν αγοράζω από κάποιο συγκεκριμένο μιας και έχω αλλάξει πολλά. Κάνω μια μικρή παρουσίαση των αναγνωστικών μου προτιμήσεων και ξεζουμίζω τις προτάσεις που μου κάνουν. Όταν η σχέση μας με το προσωπικό του βιβλιοπωλείου φτάνει στο τέλος της, φαίνεται από την δυσκολία να μου προτείνουν βιβλία, πάω και στηρίζω άλλο βιβλιοπωλείο καταναλώνοντας μέρος των πενιχρών μου αποδοχών. :)))):))))

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, public.

Μένω σε επαρχιακή πόλη που δεν έχει κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο. Μου αρέσει πολύ να τριγυρνάω και να χαζεύω σε μεγάλα βιβλιοπωλεία, αλλά στην επαρχία δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Όσο μπορώ, βέβαια, υποστηρίζω τα τοπικά βιβλιοπωλεία, αλλά οι κύριες αγορές γίνονται πλέον από το διαδίκτυο. Αγοράζω αρκετά ψηφιακά βιβλία από το amazon, ενώ από την εγχώρια αγορά, παίρνω από politianet, public και skourtz.

Πλέον στο 99% ιντερνετικά, μια που συνήθως ξέρω τι θέλω να ψάξω και σε ένα βιβλιοπωλείο πιθανώς να μην βρω το θέμα που με ενδιαφέρει (τις πιο πολλές φορές είναι δυσεύρετα τα θέματα που ψάχνω). Το μόνο βιβλιοπωλείο που πάντα έβρισκα αυτό που ήθελα (ακόμα και βιβλία της δεκαετίας του 60) ήταν του Τσαμαντάκη στον Πειραιά, που πλέον έχει δυστυχώς κλείσει. Απορία που ίσως να είναι off topic: Υπάρχει βιβλιοπωλείο που να ειδικεύεται στα βιβλία του σκακιού; γιατί πλέον έχουν εκλείψει απ' τα βιβλιοπωλεία