Ρομπ Ντέιβις (Rob Davis) : "Η ώρα των μαχαιριών"Τίτλος: Η ώρα των μαχαιριών
Πρωτότυπος τίτλος: The Motherless Oven
Συγγραφέας: Ρομπ Ντέιβις (Rob Davis)
Εικονογράφηση: Ρομπ Ντέιβις (Rob Davis)
Εκδόσεις: Χαραμάδα
Έτος έκδοσης: 2016, Μάιος
Έτος πρώτης έκδοσης: 2014 (Αγγλικά)
Διαστάσεις: 24x17εκ.
Αριθμός σελίδων: 160
ISBN: 9789609540308


Κάλιο γαϊδουρογύρευε παρά γαϊδουρόδενε.

To κόμικ εκτυλίσσεται σε έναν φανταστικό, διαφορετικό κόσμο που όμως οι συμπεριφορές των ανθρώπων ειναι πραγματικές. Σε αυτόν τον κόσμο, τα παιδιά κατασκευάζουν τους γονείς τους, βρέχει μαχαίρια και δεν υπάρχει η έννοια των γενεθλιων, παρά των νεκροθλίων (όλοι ξέρουν τη μέρα που θα πεθάνουν) και η αστυνομία αποτελειται απο ηλικιωμενους που είναι πιο αργοι και από τον θανατο. Ομως δε σταματούν ποτε!

Παρακολουθούμε, λοιπόν, την καθημερινότητα του Σκάρπερ Λη, ενός μοντ μαθητη λυκειου ο οποιος έχει τα νεκρόθλιά του σε 3 εβδομαδες. Ενα βραδυ που έβρεχε μαχαίρια καταρρακτωδώς και έχει μείνει στο σπίτι, μιας και "οι έξοδοι είναι υπερτιμημένοι", εισβάλει στη ζώη του η Βέρα Πάικ. Πρόκειται για την περίεργη του σχολείου. Τη μισεί με την πρώτη ματιά, αλλά προφανώς δεν τη μισεί.Πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης δοσμένη σε ένα πρωτυπο και πολυεπίπεδο κόμικ, για το οποίο δεν μπορώ να γράψω περισσότερα χωρίς να αποκαλύψω κάτι απο την πλοκή του. Ειναι πνευματώδες, έξυπνο και αστείο ("..αναρωτήθηκα άν άξιζε να περασω λίγο ποιοτικό χρόνο κλαίγοντας τη μοίρα μου."), γλυκό ("Είναι λίγο σα να κλεβεις, όταν κοιτάς κάποιον να κοιμάται, σα να κρυφοκοιτάς τον αγνό εαυτό του.") αλλά και πικρό ("Οι άνθρωποι, όταν μεγαλώνουν, αναρωτιούνται αν έχουν ήδη ζήσει την καλύτερη στιγμη της ζωής τους.")

Όπως πικρό ειναι και το τέλος του, κάτι που το ανέβασε πολύ στην εκτίμησή μου.Η μετάφραση, νομίζω, είναι πάρα πολύ καλή και η έκδοση αρκετά προσεγμένη (αν και θα το προτιμούσα με σκληρό εξώφυλλο) και φυσικά τα σχέδια και τα καρέ ειναι πολύ όμορφα. Εχει αρκετή δυναμη το σκίτσο ώστε να μη χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση η ψυχ κατάσταση του ήρωα και αν ήταν μυθιστόρημα, θα μιλάγαμε για ενα πρωτότυπο έργο επιστημονικής φαντασίας.

Το 2015 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τίτλου στα British Comic Awards καθώς προτάθηκε για Καλύτερο Άλμπουμ στα Eisner Awards. Το επόμενο βιβλίο του ειναι αυτό και ακολουθει τη Βέρα Πάικ. Επιπλέον, ο Davis ειναι γνωστός και γι'αυτό , το οποίο ήταν το βιβλίο που μου κληρωσε στα περσινά γενέθλια και διαβάζω αυτες τις μέρες.

Αυτά. Τα δικά σας.
 
Oooo παρα πολύ ωραίο φαίνεται. Και του γούστου μου. Θα το βάλω στην λίστα. Ευχαριστούμε Έλλη για την παρουσίαση. :))
 
Top