Σαν σήμερα γεννήθηκε η Δάφνη ντι Μωριέ, το 1907. Οι γονείς της ήταν ηθοποιοί και ο παππούς της συγγραφέας. Τα αγόρια της οικογένειας Λουέλιν Ντέιβις, που ήταν η βασική πηγή έμπνευσης του Πήτερ Παν, ήταν ξαδέρφια της. O πατέρας της ήταν ο πρώτος ηθοποιός που ερμήνευσε τον ρόλο του κ. Ντάρλινγκ και του Κάπτεν Χουκ.
Το πιο γνωστό της έργο είναι η Ρεβέκκα, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Χίτσκοκ.
Η ίδια αρνήθηκε την κατηγορία ότι βασίστηκε στο βραζιλιάνικο μυθιστόρημα, A Sucessora.
Ο Χίτσκοκ μετέφερε στον κινηματογράφο και την Ταβέρνα της Τζαμάικα αν και η συγκεκριμένη ταινία δεν είχε την λεπτή αίσθηση του τρόμου που εντόπιζε κανεις στην Ρεβέκκα. Ήταν μια ξεπέτα, πριν ο μετρ πάει στην Αμερική.
Το ίδιο βιβλίο έγινε σειρά πριν από μερικά χρόνια από το BBC σε μια πιο πιστή απόδοση του βιβλίου
Πρόσφατα έγινε ταινία και το βιβλίο της, Ξαδέλφη Ραχήλ, με πρωταγωνίστρια την Ρέιτσελ Βάις
και υπάρχει και η παλιότερη εκδοχή με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και την Ολίβια ντε Χάβιλαντ (η οποία είναι η αδερφή της Τζοάν Φοντέην της πρωταγωνίστριας στην Ρεβέκκα)
Ίσως όμως το πιο γνωστό έργο της που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο είναι τα Πουλιά, πάλι από τον Χιτσκοκ, αν και η ταινία απλά επηρεάστηκε από το θέμα της ιστορίας και δεν αποτελεί πιστή απόδοση
Είναι κάπως δύσκολο να εντάξει κανείς το έργο της σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Τα βιβλία της, και ειδικά τα μυθιστορήματα, επικεντρώνονται σε πρωταγωνίστριες που ξαφνικά βρίσκονται στο άγριο τοπίο της Κορνουάλης και προσπαθούν να τιθασεύσουν τα πάθη τους. Και ενώ θυμίζει έντονα άρλεκιν μεε λίγο δόση από γκόθικ, κάπου στο βάθος της ιστορίας υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα που ξεφεύγει από τα επιφανειακά μελοδράματα. Και ασφαλώς τα βιβλία της κατά κύριο λόγο έχουν στοιχεία τρόμου χωρίς όμως να εστιάζουν στο υπερφυσικό ή στο σοκαριστικό.
Ίσως το πιο πολιτικό βιβλίο της είναι το Rule Britannia, όπου η Βρεταννία αποσχίστηκε από την Ευρώπη και ενώθηκε (πολιτικά) με τις Η.Π.Α. (και ναι θεωρείται προφητικό ύστερα από το Μπρέξιτ).