[Σειρά] The Τudors ( Οι Τυδώρ )

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
The tudors (ή αλλιως ή δυναστεία των Τυδώρ) ειναι μια ιστορικη σειρα, που παρουσιαζει την ζωη και τους ερωτες του Βασιλιά Ερρίκου Η' της Αγγλιας (γνωστο και ως πατερα της Ελισαβετ Α')

Ο Ερρίκος έγινε γνωστός κυρίως για τους έξι γάμους του (και για τις εκτελεσεις των αντιπαλων του)

Ο πρώτος του γάμος ήταν με την μεγαλυτερη του και χηρα του αδερφου του Αικατερίνη της Αραγωνιας. Το μοναδικο παιδι τους που επεζησε ήταν η Μαρια Α (βασιλεψε πριν την Ελισαβετ).

Θελοντας ομως να αποκτησει τον πολυποθητο νομιμο γιο (γιατι εκτος γαμου ειχε), ζητησε διαζυγιο απο την Αικατερινη. Αυτο.. ειναι και η αρχη της σειρας (the tudors).

Συντομα ερωτευτηκε την κυρια επι των τιμων Αννα Μπολειν. Την ξεχωρισε και εντυπωσιαστηκε μαζι της, οταν δεν δεχτηκε να γινει ερωμενη του, αλλα μονο γυναικα του. Η σχεση τους (σχεση παθους στην σειρα, και μαλλον και αληθεια) ολοκληρωθηκε μετα τον γαμο. Ουτε ομως και απο εκεινη απεκτησε γιο, αλλα μονο κορη (την Ελισαβετ).

(Το πως την παραμερισε για να προχωρησει στον τριτο του γαμο, οσοι δεν το ξερουν ας το δουν στην σειρα :)) )

Γιο απεκτησε με την 3η συζυγο του, την Τζέην Σέιμουρ, που λεγεται πως (εξαιτιας του γιου) αγαπησε και περισσοτερο, γι'αυτο και ειναι θαμμενοι ο ενας διπλα στον αλλον.

Παρολα αυτα.. προχωρησε και στους επομενους γαμους του.

Αυτη ειναι με λιγα λογια η σειρα The tudors. Γεματη ερωτες (με πολλες ερωτικες σκηνες), ιντριγκες, εκτελεσεις, και η απεικονιση της ιστοριας της Αγγλιας μεσα απο το παλατι του Ερρικου.

Οι σεζον (4) και τα επεισοδια, κυλουν γρηγορα (καθολου δεν βαριεσαι), και τουλαχιστον οι 3 πρωτοι κυκλοι ειναι για καθεμια απο τις 3 πρωτες γυναικες του Ερρικου.

Στον πρωτο εχει την προσπαθεια να παρει διαζυγιο απο την Αικατερινη, και την αρχη της σχεσης του με την Αννα.

Στον δευτερο, ο γαμος του με την Αννα, και στο τελος του κυκλου και την γνωριμια με την Τζεην Σειμουρ.

Στον τριτο ο γαμος με την Τζεην, και... τον 4ο δεν τον ειδα ακομη :)))

Την σειρα αξιζει να την δει κανεις, τοσο απο ιστορικης αποψης (θα μαθει πολλα για την ιστορια της Αγγλιας), οσο και γιατι ειναι καλοδουλεμενη, και.. σειρα εποχης (για τους λατρεις του ειδους)

Το μονο αρνητικο ειναι οτι μπορεις να ανατρεξεις στην ιστορια (της Αγγλιας) για να δεις τι εξελιξη θα εχει η σειρα (αν δεν τα ξερεις ηδη), ομως.. πιστεψτε με, ακομη και αν το κανετε, δεν θα μειωσει το ενδιαφερον (το κοινο την λατρεψε).

Πρωταγωνιστης, στο ρολο του Ερρικου, ο αγαπημενος (και κακο παιδι) Jonathan Rhys Meyers.

Κυκλος 1ος-τρεηλερ

Στην Ελλαδα προβληθηκαν οι 2 πρωτοι κυκλοι απο το mega (πριν κανα δυο χρονια περιπου)

Last edited by a moderator:
Η σειρά υπάρχει καιρό τώρα στον υπολογιστή μου έτοιμη και δεν την έχω δει ακόμα όμως σύντομα θα το κάνω.Όντως ο πρωταγωνιστής είναι ομορφόπαιδο:ρ

Εμένα δεν μ αρέσει η εποχή, δύσκολα θα το δω.

(Εδώ παλεύω να δω το Boardwalk empire που έχει πάρει τόσα βραβεία και εξελίσσετε κάπου στο 40)

'Ημουν φανατική της σειράς! Είχα κατεβάσει όλα τα επεισόδια από το διαδίκτυο! Ήξερα και την ιστορία (είχα και σχετικό βιβλίο), και σε συνδυασμό με την εξαιρετική ηθοποιία του Jonathan Rhys-Meyers, απλά είχα ξετρελαθεί.

Γιο απεκτησε με την 3η συζυγο του, την Τζέην Σέιμουρ, που λεγεται πως (εξαιτιας του γιου) αγαπησε και περισσοτερο, γι'αυτο και ειναι θαμμενοι ο ενας διπλα στον αλλον.
Λόρι, βασικά ο Ερρίκος ο Όγδοος ήταν ξετρελαμένος πάντα με την Άννα Μπολέυν (την μητέρα της Ελισάβετ). Γι' αυτό και το αγαπημένο του τέκνον ήταν πάντα η Ελισάβετ (ούτε καν ο γιος και διάδοχος Ερρίκος ο Ένατος, ο οποίος αργότερα πέθανε σε μικρή ηλικία). Η Τζέιν Σέιμουρ γλίτωσε τον εαυτό της από τους θυμούς του Ερρίκου (δλδ ούτε έβαλε να την αποκεφαλίσουν, ούτε να την τιμωρήσουν), απλώς και μόνο επειδή κάποιος την είχε συμβουλέψει να κρατάει το στόμα της κλειστό (δλδ να μην είναι αθυρόστομη σαν την Μπολέυν) και να είναι φρόνιμη αν ήθελε να γλιτώσει. Ήταν αρκετά έξυπνη ώστε να ακολουθήσει αυτήν την συμβουλή, αλλά φυσικά και βοήθησε το γεγονός ότι προσέφερε στον βασιλιά και έναν διάδοχο. Εκτός αυτού προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις του βασιλιά και με τις άλλες δύο κόρες του, την Μαρία της Αραγωνίας και την Ελισάβετ, οι οποίες είχαν συμπαθήσει πολύ την Τζέιν. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο βασιλιάς την χαρακτήριζε πάντα ως "beloved wife". Η Τζέιν πέθανε λίγο μετά τον μικρό από πυρετό. Αυτά κι άλλα πολλά...

Πάντως η σειρά είναι εξαιρετική καθώς μας μεταφέρει με καταπληκτικό τρόπο στην Αγγλία του 16ου αιώνα παρουσιάζοντάς μας πράγματα τόσο από την πλευρά του ηγεμόνα όσο και από την πλευρά των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων...αν και οι δολοπλοκίες των αυλικών έχουν τον πρώτο ρόλο.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Ενδιαφέρουσα σειρά φαίνεται και μου αρέσει που είναι εποχής. Είχα δει και μια ταινία, που η ιστορία της ήταν γύρω από την δεύτερη σύζυγό του, την Άννα, τώρα όμως μαθαίνω ότι έκανε τόσους γάμους ο Ερρίκος.
Το θέμα για μένα είναι πως να την δω, γιατί δεν κατεβάζω γενικά, θα το κοιτάξω όμως.

Ιδού!

O Jonathan Rhys - Meyers ως Ερρίκος ο Όγδοος και η Nathalie Dormer ως Άνν Μπολέιν.

Όποιος δεν έχει δει την σειρά, προτείνω να το κάνει. Είναι εξαιρετική!

Last edited by a moderator:
Είναι πολύ καλή σειρά, πράγματι. Κι εκτός απ' την πρώτη σαιζόν που έχει αρκετές ιστορικές ανακρίβειες, είναι και αρκετά πιστή στα γεγονότα.

Στο Tower of London, πάντως, φημολογείται ότι κυκλοφορεί ακόμα το φάντασμα της Catherine Howard. :P

Στο Tower of London, πάντως, φημολογείται ότι κυκλοφορεί ακόμα το φάντασμα της Catherine Howard. :P
Σωστά καλέ μου Ρίο. Επίσης, πολλοί έχουν κατά καιρούς ισχυριστεί ότι έχουν δει και το φάντασμα της Anne Boleyn.

Οι Άγγλοι και τα φαντάσματά μας και οι εκτελέσεις ευγενών. :) Ορδές περιμένουν να δουν τις αποκεφαλισμένες συζύγους του Henry Tudor, περισσότεροι απ' όσους περιμένουν να δουν τη Nessie. :Ρ

Και δική μου αγαπημένη σειρά, μια σειρά με δύναμη και προσωπικότητα που συνεχώς σε ξαφνιάζει! εξαιρετική η ερμηνεια της ηθοποιού που ερμηνεύει την Ανν Μπολέυν- για όποιον ενδιαφερεται για την ιστορία της Μπολέυν, υπάρχει και βιβλίο, 1000 μέρες βασίλισσα, έτσι νομίζω λέγεται, μια καταγραφη της ιστορίας της μέσα από το ημερολόγιο της! Γενικά υπήρξε θύμα ενος άστοργου πατέρα που ήθελε δόξα και θέση κοντά στην αυλή! εξαιρετικός και ο Μεγιερς, δεν θα φανταζόμουν καλύτερο Ερρικο, αν και στο σινεμά, τον εχει ερμηνεύσει και ο Eric Bana η ταινια λεγότανε η άλλη ερωμένη του βασιλιά με την Πορτμαν αλλα μου εχει μείνει η ερμηνεία του Μεγιερς, πήρε και βραβείο για την ερμηνεία του και όχι άδικα!!

επισης πολύ άδικα πήγε και η αδελφή του Ερρικου η Μαργαρίτα..

Αργότερα ο Ερρικος τα φτιαχνει και με την Μαρία Μπολέυν..τουλάχιστον στην ταινια ετσι γινεται, στην σειρά δεν έχω φτάσει μέχρι εκεί!

Last edited:

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Αργότερα ο Ερρικος τα φτιαχνει και με την Μαρία Μπολέυν..τουλάχιστον στην ταινια ετσι γινεται, στην σειρά δεν έχω φτάσει μέχρι εκεί!
Λιγο που το εχω κοιταξει ιστορικα, οπως εδω πχ, λεει οτι ο Ερρικος είχε σχέση με την αδερφή της (Μαρια) και μετά με την ιδια (Αννα). Οπως ανεφερα, εκεινη δεν δέχτηκε να γινει ερωμενη του (οπως η αδερφη της) αλλα γυναικα του. Ο Ερρικος την ερωτευτηκε τοσο πολυ ωστε ειναι η μονη που της έγραψε και ερωτικές επιστολές.

Επισης στην ταινια με την Πορτμαν και Γιοχανσον που δεν την ειδα, αλλα αν κρινω απο τις φυσιογνωμιες τους, η Πορτμαν (η Αννα δηλ) φαινεται χαμηλων τονων, και η Γιόχανσον (η Μαιρη) δυναμικη. Η ιστορια λεει πως η Αννα ηταν αθυροστομη και με ισχυρο χαρακτηρα και οι καβγαδες της με τον Ερρικο, ειδικα για να παρει εκεινος διαζυγιο ειχαν αφησει εποχη.

Ο Ερρικος αρραβωνιαστηκε την επομενη συζυγο του Τζειν την επομενη που ξεφορτωθηκε την Ανν και 15 μερες μετα παντρευτηκαν, ενω το ειδυλιο τους ειχε ξεκινησει (λογικα) νωριτερα.
Οποτε.. μηπως η ταινια δεν συμβαδιζει και τοσο πολυ με τα ιστορικα γεγονοτα;

Και επειδη (ξαναλεω) πως δεν ειδα την ταινια, ας μας πουν οσοι την ειδαν, μεχρι να την δω και εγω :)))

Last edited:

Πεταλούδα

Γι΄αυτή την ταινία είχα κάνει λόγο αρχικά. Μου άρεσαν και οι δύο πρωταγωνίστριες στους ρόλους τους. Δεν ξέρω αν το σενάριο συμβαδίζει με την ιστορική πραγματικότητα, αλλά από όσο θυμάμαι (την έχω δει πριν καιρό) υπήρχε κάτι στον "αέρα" αρχικά με την Μαρία, αλλά μέχρι εκεί. Έπειτα, έγινε η σχέση με την Άννα και από όσα επακολούθησαν στην σχέση μεταξύ τους, έκανε έπειτα ένα πισωγύρισμα ο Ερρίκος και δημιούργησε κάτι σύντομο με την Άννα. Κι εδώ βρίσκεται η διαφορά που εντοπίζεις Λορένα.
Ο κύριος άξονας της ταινίας όμως είναι όλο το παρασκήνιο που υπάρχει πίσω από αυτές τις σχέσεις των αδερφών Μπολέυν με τον Ερρίκο και δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο και στο χαλάσω Λορένα και σε όσους την δουν, γιατί αυτό εξηγεί πολλά πράγματα, πιστεύω.

Last edited:
Πεταλούδα στην ταινία, αν θυμάμαι καλά , πρώτα ο Ερρικος κάνει σχέση με την Γιοχανσον, η οποια είναι ήδη παντρεμένη και μετά αφού αυτή καταρρεει ψυχολογικά, την θεση της την παίρνει η Πορτμαν που από την αρχη τον πολιορκεί συμφωνα με τις επιθυμίες του πατερα της..Λορένα θα την ξαναδω την ταινία και θα σου απαντήσω!
Πάντως σε σειρά και σε ταινία, τα δυο κορίτσια δείχνει να πέφτουν θύματα της μεγαλομανίας του πατέρα τους για επιρροη στην αυλή.

Και στο βιβλίο η Ανν παρουσιαζεται δυναμικότατη, αδυνατη και λεπτεπίλεπτη σαν φιγούρα με σκούρα χρώματα! υπήρχε και ενα πλατωνικό ειδυλλιο με έναν ποιητη που αγάπησε ( αν θυμαμαι καλά γιατι εχω καιρό που το διαβασα) αλλά τελικά εκείνος δεν παρουσιαζεται καν ουτε στην εκτέλεση της ( αντίστροφα με την σειρά που εκείνος ερχεται και παρεβρίσκεται)! Το ημερολόγιο της το διαβάζει η Ελισαβετ μετά από χρονια αφου το βρίσκει και σχηματιζει πια μόνη της, την γνωμη για την μητέρα της.

Last edited:

Πεταλούδα

Πεταλούδα στην ταινία, αν θυμάμαι καλά , πρώτα ο Ερρικος κάνει σχέση με την Γιοχανσον, η οποια είναι ήδη παντρεμένη και μετά αφού αυτή καταρρεει ψυχολογικά, την θεση της την παίρνει η Πορτμαν...
Την θυμάσαι εσύ καλύτερα Αριαδνη, αυτό που είπες ότι ήταν παντρεμένη, κάτι μου θύμισε και μένα τώρα. Φταίει που την έχω δει εδώ και αρκετό καιρό. :ναι:

Την θυμάσαι εσύ καλύτερα Αριαδνη, αυτό που είπες ότι ήταν παντρεμένη, κάτι μου θύμισε και μένα τώρα. Φταίει που την έχω δει εδώ και αρκετό καιρό. :ναι:
Τελικά η Πορτμαν δηλ. η Ανν ήταν η δυναμική -και σαν φιγούρα προσεγγιζει πολύ την αληθινή Μπολέυν, ηταν πολύ αδύνατη και κεινη με σκούρα χρώματα- και αυτό φαινεται από τα μισά της ταινίας και μετά, ενω η Μαιρη ( Γιοχανσον), η πολύ χαμηλών τόνων! Αν δείτε την ταινία θα καταλάβετε...

Πεταλούδα

Είδα τον πρώτο κύκλο επεισοδίων και όπως είπε η Λορένα αρχικά, κυλάνε πολύ γρήγορα. Είναι καλογυρισμένη σειρά και γεμάτη με έρωτες και συνωμοσίες με θρησκευτικό και πολιτικό υπόβαθρο. Μου άρεσαν πολύ και θα συνεχίσω με τις επόμενες σεζόν.

Πω πω την ξέχασα εντελώς αυτή τη σειρά και έχω και όλες τις σεζόν που πιάνουν τρομερό χώρο στο σκληρό μου,πρέπει να τη δω σύντομα!!!

Πεταλούδα

Την είδα όλη την σειρά, ήταν πολύ καλή! Ήταν και μια καλή αφορμή να βρω κάποιες επιπλέον πληροφορίες των ιστορικών γεγονότων που παρακολούθησα. Λυπήθηκα λίγο που τέλειωσε..

[video=youtube;tejnRx7VP2M]http://www.youtube.com/watch?v=tejnRx7VP2M&feature=plcp[/video]