Με κάθε καινούργιο βιβλίο μου δίνουν και από έναν χάρτινο σελιδοδείκτη. Οπότε χρησιμοποιώ όποιον έχω "διπλό" , οι υπόλοιποι πάνε για ενός τύπου συλλογή ας το πούμε!!
Κι όταν ξαναπιάνω παλιά βιβλία βρίσκω εισιτήρια λεωφορείου 75 δραχμών ή την απόδειξη αγοράς με ημερομηνία, σημειώσεις κ.λ.π. Πέρσι βρήκα σε ένα βιβλίο την ταυτότητά μου που έψαχνα δύο χρόνια! Στο "Πόλεμος και Ειρήνη" είχε κορδέλα που αποδείχτηκε πρακτική αλλά με απρόοπτα
όχι δα! αναγκάστηκα να κάνω αντιπερισπασμό: πήγα στην κουζίνα και θορυβωδώς γέμισα το πιάτο της κροκέτες κι έσπευσε.
(Πεταλούδα, ευχαριστώ και πάλι για τις οδηγίες ανάρτησης φωτογραφιών)
Συνήθως προτιμώ να χρησιμοποιώ χάρτινους σελιδοδείκτες (απ'αυτούς που δίνουν δώρο στα βιβλιοπωλεία ).
Βέβαια στην πράξη έχω βρεθεί αντί για σελιδοδείκτη να έχω χαρτοπετσέτα, στυλό (απίστευτα άβολο), λαστιχάκι για τα μαλλιά και πόσα άλλα μικροπράγματα που βρίσκω μπροστά μου) Το μόνο σίγουρο ειναι οτι δε θέλω με τιποτα να τσαλακώνω τις σελίδες των βιβλίων που διαβάζω...
Τις προάλλες ο σελιδοδείκτης παράπεσε κάπου και επειδή δεν είχα άλλον εύκαιρο, χρησιμοποίησα ένα τσιγάρο Ήταν το τελευταίο οπότε δεν κάπνισα πριν κοιμηθώ, τα καλά του διαβάσματος
Ειναι αληθεια ευχρηστοι αυτοι οι μαγνητικοι σελιδοδεικτες; Παντα μου φαινοταν πολυ βαριοι και αβολοι και φοβομουν οτι μπορει να χαλασουν τις σελιδες...
Είναι πολύ βολικοί αλλά όπως όλοι οι σελιδοδείκτες εξαφανίζονται την ώρα που τους χρειάζομαι. Από ολόκληρη συλλογή ξέπεσα χθες στα χαρτάκια των τσιγάρων!
Γενικά, έχω σαν κανόνα, όταν είναι να ξεκινήσω ένα καινούριο βιβλίο να παίρνω ένα σελιδοδείκτη και να τον βάζω σε μία τυχαία σελίδα για να είναι πάντα μέσα στο βιβλίο. Βέβαια, επειδή τις περισσότερες φορές τον ξεχνάω ή τον χάνω, συνήθως θυμάμαι την σελίδα. Ανακάλυψα οτι οι σελίδες των βιβλίων είναι οι μόνοι αριθμοί που δεν δυσκολεύομαι να απομνημονεύσω!
Εγώ έχω την συνήθεια να συλλέγω πολιτικές προκηρύξεις (όλων των πολιτικών ρευμάτων) αυτές τις βάζω μέσα στα βιβλία μου και μετά τις χρησιμοποιώ ως πολλαπλούς σελιδοδείκτες (ο λόγος που συλλέγω προκηρύξεις είναι για να εντυπωσιάζομαι με την ανοησία των πολιτικών επιλογών του παρελθόντος όταν ανοίγω τα βιβλία αυτά μετά από μερικά χρόνια).
Συχαίνομαι την φθορά των βιβλίων και πραγματικά δεν μπορώ αν βλέπω να τσαλακώνουν τις σελίδες :p !! Παρ'όλα αυτά, αν και αρχικά έγγραφα σε ένα χαρτί την σελίδα στη οποία σταμάταγα ή την αποστήθιζα αλλά επειδή πραγματικά δεν βόλευε αγόρασα επιτέλους έναν σελιδοδείκτη
Μου αρεσουν πολυ οι σελιδοδεικτες! Εχω ενα ειδικο ξυλινο κουτι για τους σελιδοδεικτες μου. Ειτε αγοραζω ειτε μου τους δινουν με καποιο βιβλιο που αγοραζω κ φυσικα τους χρησιμοποιω!
Δεν διπλώνω την σελίδα ΠΟΤΕ!! Το θεωρώ κακοποίηση του βιβλίου!
Είτε χρησιμοποιώ τη "θήκη" του εξώφυλλου, είτε κάποιος σελιδοδείκτη χάρτινο ή συνδετήρα μαγνητάκι!
Συνήθως εισιτήρια των ΜΜΜ. Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα που χτυπήθηκε το 2004 στους Ολυμπιακούς (το ξέρω γιατί με ενημερώνει ότι οι γραμμές λεωφορείων, τραμ κ.λπ. με μεταφέρουν στα Ολυμπιακά Αθλητικά Κέντρα), μια μέρα που δεν μπορώ να διακρίνω στις 13.45 και στοίχισε... 0,45 λεπτά