Σε ένα δυστοπικο μέλλον τα μέλη της λέσχης αναλαμβάνουν να σώσουν Βιβλία

Λοιπόν σε ένα δυστοπικο μέλλον καταστρέφονται όλα τα βιβλία απο όποια αιτία θέλετε να φανταστείτε, εμείς τα μέλη της λέσχης είμαστε μία μυστική ομάδα που έχουμε αναλάβει να σώσουμε απο τρία βιβλία ο καθένας που έχουμε στη κατοχή μας ώστε να μπορέσουν να διαβαστούν απο τις επόμενες γενιές,καθένας διαφορετική τριάδα όχι ίδια βιβλία.Ποια θα διαλεγατε και γιατί; Ξεκινήστε εσείς πρώτοι και θα γράψω σφήνα τα δικά μου κάποια στιγμή...

Άνθρωπε μου τι εφιαλτική ερώτηση είναι αυτή; Τέλος πάντων ας προσπαθήσω. Λοιπόν...
  • Συνέδριο για το μέλλον - Στανισλαβ Λεμ, γιατί πρέπει οι επόμενες γενιές να δούνε πράγματι πως θα εξελιχθεί το μέλλον τους και το ανθρώπινο είδος.
  • Τι ωραίο πλιάτσικο - Τζόναθαν Κόου, γιατί είναι το αγαπημένο μου και επίσης οι νέες γενιές πρέπει να καταλάβουν πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε
  • Το κιβώτιο - Αλεξάνδρου Άρης, γιατί κάθε γενιά βιώνει το ίδιο συναίσθημα ματαιότητας, απουσίας νοήματος, προσδοκώντας να βγει απο το αδιέξοδο αλλά με λάθος τρόπο εφόσον συνεχίζει την τυφλή της υπακοή σε αξίες που δεν ξέρει καν αν την αφορούν.

Τι να κάνω αυτή την έμπνευση είχα..:φιρουλί:πολύ ωραία η αιτιολογία για τις επιλογές σου κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου για ένα ωραίο νήμα, περιμένω τους επόμενους..

@Αλουκαρδ έχεις ανάψει φωτιές με τις πρόσφατες αναρτήσεις σου, ετούτη την πολύ πετυχημένη και πρωτότυπη, αλλά και προηγούμενες που αφορούσαν στα βιβλία που διάβασες τις τελευταίες μέρες, και ήθελα να σχολιάσω. Με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες όμως δεν βρίσκω όρεξη. Όχι επειδή προσπαθώ να καταλάβω τι έχει πάει λάθος, αλλά επειδή απλά αδυνατώ να συνειδητοποιήσω όλα όσα έγιναν αυτό το καλοκαίρι.
Θα πάρω την πάσα και θα εκφράσω την βαθύτατα πεσιμιστική ευχή αυτό το δυστοπικό μέλλον να γίνει σύντομα παρόν (γιατί δεν βάζουμε μυαλό διαφορετικά, νομίζω) και θα προτείνω:

1. Στοιχειωμένος κόσμος του Karl Sagan, γιατί πρέπει να φύγει επιτέλους κάθε είδους φάντασμα.
2. Υπογαία του Robert Mcfarlane, γιατί πρέπει επιτέλους να γνωρίσουμε, να σεβαστούμε, να αγαπήσουμε και να προστατεύσουμε ό,τι είναι μεγαλύτερο, μακροβιότερο, ισχυρότερο, ανιδιοτελές προς και απαραίτητο για την ανθρώπινη ζωή.
3. Τις επτά κόρες της Εύας, του Bryan Sykes, μπας και καταλάβουμε επιτέλους κάποια αυτονόητα...

@ΜιΛάμπρος σε καταλαβαίνω απόλυτα, έχουν γίνει πολλά και μακάρι να βγω ψεύτης δυστυχώς έχουμε να βιώσουμε και αλλα χειρότερα...νομίζω αυτό το δυστοπικο μέλλον όπως οδεύουμε είναι αναπόφευκτο..Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις επιλογές στο νήμα,πολύ ενδιαφέρουσες, "Το Υπογαια " όπως σου έχω πει το έχω στη λίστα για επόμενη αγορά...

Φίλε @ΚρίτωνΓ εύστοχες επιλογές :ωραίος:, αν και θα προτιμούσα να μην αναφέρουμε σε αυτό το νήμα θρησκευτικά βιβλία ή αρχαίας ελληνικής γραμματείας αλλα λογοτεχνικά βιβλία μόνο.Οποτε αν θα ήθελες περιμένω τις επόμενες επιλογές σου...

Τη δίκη του Κάφκα. Νομίζω είναι ο μοναδικός, αποτύπωσε την τρέλα σε βιβλίο. Νούμερο 1 όλοι οι άλλοι μετά :) (υπερβολικός το ξέρω αλλα μ' αρέσει, τι να κάνουμε :) )

Ο κόσμος της Σοφίας. Να έχουμε μια βάση για την εισαγωγή στη φιλοσοφία

Το βιβλίο των θρησκειών (του Γκάαρντερ είναι και αυτό) μιλάει για τα κοινά στοιχεία των θρησκειών. Μπορεί η θρησκεία ξανα να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει βία μεταξύ μας. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να βοηθήσει λίγο το συγκεκριμένο βιβλίο

Ας πω και εγώ τα δικά μου
  • Επίκουρος, οποιοδήποτε βιβλίο, αρκεί να σωθεί κάποιο!
  • Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι. Για να τεθεί απο την αρχή ξανά το υπαρξιακό πρόβλημα...
  • Το όνομα του ρόδου του αγαπημένου Έκο, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να σωθεί ένα βιβλίο αυτού του τετραπέρατου ανθρώπου

Νομίζω αν θα έπρεπε να σωθούν 2 βιβλία μόνο αυτά θα ήταν τα Ομηρικά Έπη, διότι από κει ξεκίνησαν όλα.

Προσωπικά όμως θα έσωζα σίγουρα την Πτώση ή τον Ξένο του Καμί, για να καταλάβει ο άνθρωπος του μέλλοντος πως πρέπει να φιλοσοφούμε όλα τα ζητήματα. Επίσης θα έσωζα και τις Μυθοπλασίες του Μπόρχες, για να εντυπωσιαστούν οι τότε αναγνώστες, τόσο πολύ, που θα νομίζαν πως έγραφε κάποιος σύγχρονός τους!

Τέλος, πιστεύω πως κάποιος πρέπει να σώσει και το βιβλίο που περιλαμβάνει όλα τα βιβλία!!