Η Λέσχη έχει χτίσει μια δικιά της βιβλιοθήκη πάνω σε συζητήσεις, αξιολογήσεις και προτάσεις βιβλίων μέσα στα χρόνια. Αυτός είναι ο μεγάλος θησαυρός αυτού του φόρουμ. Για παράδειγμα, μπορώ να γράψω στην αναζήτηση του google για "Ουμπέρτο Έκο, Λέσχη βιβλίων" και να μου βγάλει νήματα που μιλάνε για βιβλία του συγγραφέα και σου δίνουν μια πρώτη εικόνα. Και μιλάμε για παλιά θέματα από εποχές 2010, 11', 12' μέχρι και 14΄.
Η τωρινή κατάσταση του φόρουμ έχει να κάνει με τις γενικές τάσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο την τελευταία πενταετία. Και αυτή η τάση είναι ότι τα διαδικτυακά φόρουμ(όπως η Λέσχη) πεθαίνουν ή μειώνονται σε μέγεθος, αφού έχουν κυριαρχήσει πια τα social media(facebook, Instagram, twitter κλπ) για τις νεότερες γενιές.
Όταν πήγαινα Λύκειο, το 2012, δεν είχαν αναπτυχθεί τα social media όπως είναι σήμερα και τα online forums ήταν πολύ της μόδας τότε. Η μεγάλη αλλάγη έγινε από το 2014-15 όπου τα social media πέρασαν στα κινητά, με notifications, με ασταμάτητο υλικό από φώτο, "likes", καρδούλες και όλο αυτό το εθιστικό σύστημα.
Δυστυχώς, η νεολαία έχει αποβλακωθεί πια και δεν την ενδιαφέρουν πιο παραγωγικά χόμπυ όπως το διάβασμα βιβλίων. Έχω φτάσει 26 χρονών, έχω φίλους και γνωστούς από ηλικίες από 20 μέχρι και 35 χρονών και βλέπω τις διαφορές.
Έγινα μέλος στην Λέσχη το 2014. Θυμάμαι το φόρουμ ότι ήταν πιο ζωντανό με περισσότερα και πιο ενεργά μέλη. Ήταν οι τελευταίες χρυσές εποχές. Τώρα βλέπω ότι έχουν μείνει λίγοι(και καλοί) που κρατάνε ζωντανό το φόρουμ. Αλλα είναι κυρίως τα παλιά μέλη που παραμένουν πιστοί στο φόρουμ και στην ανάγνωση βιλβίων ως κύριο χόμπι.
Για εμένα απλά απόλαυσε την εμπειρία της Λέσχης ως έχει και όσο κρατήσει για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει πολύ μεγάλο υλικό να ψάξεις και να διαβάσεις από παλιά θέματα που θα σε διαφωτίσουν.