Σκίτσα λογοτεχνικών ηρώων

Το θέμα μου είναι, η απεικόνιση λογοτεχνικών ηρώων μέσα από την ζωγραφική. Σε αντίθεση με την Ίζι, καθώς διαβάζω ένα βιβλίο, συνήθως, δίνω πολύ αφηρημένη μορφή στους λογοτεχνικούς χαρακτήρες, και, εάν είναι κάποιος χαρακτήρας που από τις περιγραφές μου φαίνεται πολύ ιδιαίτερος εμφανισιακά, τότε το προσπαθώ λίγο παραπάνω να σχηματίσω μια εικόνα. Και εκείνες τις φορές, για να βοηθηθώ, αναζητώ στον ιστό εάν υπάρχουν σκίτσα για τον ήρωά μου! Ενώ δεν με ενδιαφέρει να τους δω πώς έχουν αποδοθεί στον κινηματογράφο ή στο θέατρο, την βρίσκω απίστευτα με τα σκίτσα!

Μία από τις αγαπημένες μου ηρωίδες, η Μαγιού Κασαχάρα από το "Κουρδιστό πουλί" του Χαρούκι Μουρακάμι... Πλέον την έχω έτσι στο μυαλό μου:Και πάλι από τον Μουρακάμι μου ήρθε, η απίστευτη μορφή του Ουσικάγουα. Η εικόνα που έχω τώρα για τον αγαπημένο μου Ουσικάγουα αποτυπώνεται πολύ καλά στο παρακάτω σκίτσο:


Κέις από το Νευρομάντη (αν και η απεικόνιση του κόσμου του Γκίμπσονς είναι από μόνη της τεράστιο θέμα)


(Το μέγεθος φαίνεται πολύ μεγάλο, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω γι' αυτό)
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ωραίο θέμα! Κάποια σκίτσα που έχουν καλύψει και αποδυναμώσει την αρχική μου εικόνα για τους αντίστοιχους χαρακτήρες, είναι αυτά των νεαρών Ρόλαντ και Σούζαν από τα κόμιξ του Μαύρου Πύργου (για τον ενήλικο Ρόλαντ συνεχίζει να επικρατεί η αρχική μου εικόνα, την οποία όμως μπορεί να επισκιάσει η μορφή του Ίντρις Έλμπα που θα τον υποδυθεί στην ταινία). 
"Ζηλεύω" όσους έχουν ταλέντο, διότι αν μπορούσα να σκιτσάρω, δεν θα έκανα τίποτα άλλο κάθε φορά που θα έκλεινα ένα βιβλίο.

Οι σιαμαίες του Geek love, από τον Μπράντον Τσίμερμαν


Όλη η οικογένεια, από την Λόρα Παρκ


(πηγή)
 
Top