Σουπερηρωικά

Πόσοι διαβάζουν/έχουν διαβάσει κόμικς με σούπερ ήρωες; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας; Αγοράζετε ακόμη τέτοια κόμικς και από ποια εταιρεία;

Ξεκινάω λέγοντας ότι δικοί μου αγαπημένοι είναι οι X-MEN.
 
Εμένα μου αρέσουν πολύ τα batman the new 52 και batman and robin the new 52. Ωραίο ήταν και το comic book batman: bane of the demon και batman: Legacy. Πάρα πολύ καλό το comic book night of the owls.
 
Αν και έχω καιρό να αγοράσω καινούριο κόμικ με υπερήρωες (τους οποίους γνώρισα σε σχετικά μεγάλη ηλικία) προτιμώ την DC. όχι κάποια συγκεκριμένη σειρά (αν και ο αγαπημένος μου είναι μακράν ο Μπατμαν) αλλά γενικά νομίζω ότι οι ιστορίες της (αυτές που εγώ έχω δει τουλάχιστον) είναι πιο ενδιαφερουσες. Πολύ καλοί και οι Watchmen, όχι τυπικό υπερηρωικό όμως (όπως και οι Eternals της Marvel)
 
Last edited:
Εγώ από σουπερηρωικά κόμιξ αγαπώ της Μάρβελ, αλλά στις ταινίες τους. Δεν τα έψαξα από μικρή και δεν ασχολήθηκα τόσο τώρα μεγάλη... περιορίζομαι στο χόλυγουντ που αγαπώ κι εμπιστεύομαι :ναι:
 
Γνώρισα τους σούπερ ήρωες στά μέσα της δεκαετίας του ’70 από ελληνικά κόμιξ που κυκλοφορούσαν την εποχή εκείνη. Μεγαλώνοντας συνέχιζα να διαβάζω τις ιστορίες τους, προμηθευόμενος κυρίως αμερικάνικες εκδόσεις μέσω του βιβλιοπωλείου “Solariς” που υπάρχει ακόμα στην Κάνιγγος και που μέχρι σήμερα το επισκέπτομαι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με τις τότε παρέες συζητάγαμε για τα κατορθώματα των ηρώων μας, ανταλλάσαμε περιοδικά και μαθαίναμε τα νέα της Marvel και της DC. Ήταν ωραίες εποχές που τις θυμάμαι με νοσταλγία. Βέβαια με τους παλιούς μου φίλους όταν συναντιόμαστε κατά καιρούς πάλι τα ίδια συζητάμε σαν να μην πέρασε μια μέρα, μα πλέον ο καθένας έχει δημιουργήσει τη ζωή του και η ανεμελιά εκείνων των χρόνων έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Κάθε σούπερ ήρωας έχει για μένα μια ειδική θέση στην καρδιά μου και δεν μπορώ να ξεχωρίσω, αλλά λόγω του νήματος θα αναφέρω ενδεικτικά τους Sandman...... και Spawn

 
Last edited:
Λόγω μιας μεγάλης μου ξαδέρφης αγάπησα τους X-men.Αυτή τη στιγμή έχω σε ένα ντουλάπι της βιβλιοθήκης μου όλα τα δικά της κόμιξ τα οποία σε λίγα χρόνια θα είναι πολύτιμα. :)
 
Είμαι τρελός φάν του Μπάτμαν, αγοράζω ακόμα
Δεν έχω συγκεκριμένη εταιρεία αρκεί να είναι το κόμικ μεταφρασμένο στα Ελληνικά.
( Και φυσικά σε ανθρώπινη τιμή)
Είμαι μεγάλος φάν των υπέρ ηρώων.
Είναι κόμιξ ζπου διαβάζονται, πολύ εύκολα καί γρήγορα.
 
Διαβάζω υπερηρωικά κόμικς από τότε που στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν σε ασπρόμαυρη-δίχρωμη μορφή(αυτό δεν έπρεπε να το γράψω μάλλον, φανερώνει την ηλικία μου). Σήμερα, αγαπημένος μου ήρωας ο Hellboy
 
Πάντα μου άρεσε περισσότερο η πιο σκοτεινή και "σοβαρή" αισθητική στο σύμπαν της DC. Ο αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Μπάτμαν, αλλά γενικά προτιμώ ήρωες που δεν έχουν υπερφυσικές δυνάμεις, είναι απλοί θνητοί, οι οποίοι βασιζονται στην ανάπτυξη ικανότητων και φτάνουν στα όρια των ανθρώπιων δυνατότητών για να πετύχουν τον στόχο τους. Προφανώς, δεν είναι ρεαλιστικό το Lifestyle του Μπρούς Γουέιν, αλλά έγινε αυτό που έγινε, μέσα από μια απίστευτα πειθαρχημένη ζωή και απολύτως προσηλωμένος στους στόχους του. Με τέτοιους χαρακτήρες μπορεί να ταυτιστεί ένας απλός άνθρωπος, να αποτελέσουν μια πήγη έμπνευσης για να κάνουν το οτιδήποτε. Αντιθέτως, με τον Σούπερμαν και με άλλους υπερφυσικούς ήρωες, δεν μπορεί να υπάρξει κάποια ταύτιση. Ο Σούπερμαν απεικονίζεται σαν θεός, είναι ένα ον που ξεπερνάει κατά πολύ τις ανθρώπινες δυνατότητες.

Βέβαια, τα κόμικς αποτελούν χόμπι της εφηβείας που έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Σήμερα θα πάω να δω καμιά blockbuster ταινία για ψυχαγωγικούς λόγους, αλλά μέχρι εκεί. Και από τους σούπερηρωες των κόμικς έχω περάσει στο άλλο στάδιο, το πιο ώριμο και σοβαρό, που είναι οι σούπερήρωες των...αρχαίων Ελλήνων. Δηλαδή η ελληνική μυθολογία και όλα αυτά που συμβολίζει. Ο Αχιλλέας, ο Περσέας, ο Θησέας, ο Οδυσσέας και όλοι αυτοί οι μυθολογικοί χαρακτήρες.
 
Top