Στίβεν Κινγκ (Stephen King)

Ασε ρε Νικόλα, τι κακό είναι αυτό, ήξερα ότι θα πέσουν(με) όλοι σαν γύπες και θα εξαντλούνταν γρήγορα αλλά όχι κι έτσι :μαναι: Ευελπιστώ να το πετύχω σε κανα άλλο βιβλιοπωλείο.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Μην ανησυχείτε, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο θα κυκλοφορήσει σιγά-σιγά παντού.

Τελικα οι εκδοσεις επιλογη αν και με μεγαλη καθυστερηση επανακυκλοφορησαν εξαντλημενα οπως το Σκυλι της πολαροιντ προσφατα ή την Αστυνομια της βιβλιοθήκης περσυ.Αρα ισως ειναι σε καλο δρομο και για την εκδοση του Eyes of the dragon που αναφερεται ως υπο εκδοση στο σαιτ τους εδω και τοσο καιρο!

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ευχάριστα νέα :) Προσωπικά ελπίζω να δω μια καλύτερη μετάφραση του αγαπημένου μου ΙΤ, καθώς και την κυκλοφορία αμετάφραστων, όπως το Firestarter.

Πολυ ευχαριστα νεα μας εφερες Ίζι! Επιτελους αφου τοσο καιρο δεν τα ειδαμε απο την bell πιθανολογω οτι ο οικος αναφερεται στο firestarter , το the girl who loved Tom Gordon, Skeleton crew ενιαιο σαν συλλογη κλπ..
Πραγματικα ευχαριστα νεα για ολους τους πιστους αναγνωστες του βασιλια!

:))):))):))):))):))):))):))):)))

Μακάρι να έπαιρνε και κάποιος σοβαρός εκδότης τα δικαιώματα για τον Dean Koontz.....:(:(:(:(

Θέλω τα υπόλοιπα του " Ο Παράξενος Τόμας" στα ελληνικααααααααααααααά!!!!:ωιμέ:

Έχετε ιδέα γιατί μεταφέρθηκαν τα δικαιώματα των βιβλίων του Βασιλιά στις εκδόσεις Κλειδάριθμος από τις εκδόσεις Bell? Για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά προτιμούσα τις εκδόσεις Bell, κυρίως λόγω οικονομικότερης -συγκριτικά σχεδόν με όλους τους υπόλοιπους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας- τιμής.

Γιατί είναι έξυπνοι. Παράδειγμα:
Το καλοκαίρι του 2017 θα κυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος:
[...]
• Το θρυλικό μυθιστόρημά του ΙΤ (Το Αυτό)
Στα σχόλια:
- Καλημέρα! Πότε θα κυκλοφορήσεο Το Αυτο;
- Θα κυκλοφορήσει τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη…
What the... Α, το καλοκαίρι τελειώνει τυπικά με τη φθινοπωρινή ισημερία, στις 22 Σεπτεμβρίου.
Well played Κλειδάριθμε, well played. :))))

http://klidarithmos.gr/blog/stephen-king-klidarithmos/

Last edited:
Ναι, δεκτό:) Όμως άραγε οι εκδόσεις Bell απλώς αποποιήθηκαν των δικαιωμάτων τους στα βιβλία του ύστερα από τόσα χρόνια;

Βασικά θα έλεγα ότι το "Η ξεχωριστή τιμή της εξασφάλισης των δικαιωμάτων των έργων του Stephen King αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό σταθμό στην πορεία που χαράζουν τα τελευταία χρόνια οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος [...]" είναι ασαφές.
Δεν μιλάει για αποκλειστική χρήση των δικαιωμάτων αυτών, ούτε κάνει σαφές αν αναφέρεται σε όλα τα έργα του Κινγκ που έχουν ήδη εκδοθεί ή που πρόκειται να εκδώσει ο συγγραφέας.
Ένα, νομίζω, λογικό σενάριο είναι να κρατήσει η Bell τα δικαιώματα για τις οικονομικές εκδόσεις και ο Κλειδάριθμος να βγάζει τις κανονικές (πιο λουξ).
Κάτι σαν τις νορμάλ και τις pocket εκδόσεις του Μεταίχμιου δηλαδή, απλά θα γίνεται από 2 εκδοτικούς οίκους.

Μακάρι να γινόταν έτσι, αν και η διατύπωση: ''ο κορυφαίος Stephen King θα εκδίδεται στο εξής από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος'' είναι μάλλον αποθαρρυντική:Ρ

Θέλω πραγματικά πολύ να διαβάσω βιβλίο του αλλά δεν ξέρω ποιο... Πρόσφατα είδα το καινούριο "It" το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ αλλά και ταυτόχρονα απέκλεισε το ενδοχόμενο να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο . Βέβαια αυτό με έκανε σκεπτικό σχετικά με το κατά πόσο ένα βιβλίο μπορεί να δημιουργήσει το ίδιο γνήσιο αίσθημα τρόμου όσο μια ταινία . Θα ήθελα παρόλα αυτά να πειραματιστώ και σε αυτήν την κατηγορία βιβλίων . Ποιο βιβλίο του θα μου προτείνατε ( το πιο τρομακτικό εαν γίνεται:σάλια: ) ;;

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Είναι δύσκολο να συγκρίνεις ένα βιβλίο με μια ταινία, γιατί είναι δυο διαφορετικά είδη τέχνης που χρησιμοποιεί το καθένα τα δικά του μέσα και έχει τους δικούς του κανόνες. Ένα "μέσο" βιβλίο σε σελίδες σίγουρα θα χρειαστεί πάνω από 1,5 - 2 ώρες να το διαβάσεις (χρονικό διάστημα που θα έβλεπες μια ταινία) γιατί περιγράφει πρόσωπα και καταστάσεις που σε μια ταινία θα τα δεις πιο συμπυκνωμένα, επειδή χρησιμοποιεί άλλους τρόπους να τα δείξει. Επίσης, στο βιβλίο πλάθεις τις εικόνες και τους ήχους με την φαντασία σου, ενώ η ταινία στα προσφέρει συνήθως έτοιμα. Πιστεύω ότι και τα δύο σου προσφέρουν συγκινήσεις, απλά το καθένα με τον τρόπο του.

Το πρώτο βιβλίο που μου ήρθε στο μυαλό να σου προτείνω είναι το "Λάμψη", αν δεν έχεις δει την ταινία. Δεν θυμάμαι πια αν είναι το πιο τρομακτικό του, αλλά προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ για το θέμα του και τον τρόπο που το περιέγραψε. Όποιο κι αν διαβάσεις τελικά, ελπίζω να ανταποκριθεί στην επιθυμία σου.

Last edited:
Και το νεκροταφείο ζώων νομίζω ότι είναι ψιλοτρομακτικό, αν και εγώ είμαι μεγάλο παιδί και δεν φοβάμαι πια με τέτοια πράγματα...

Το πιο τρομακτικό του θα έλεγα ότι είναι το "Αυτό".
Το πιο γνωστό και ταυτόχρονα το πιο χαρακτηριστικό είναι η Λάμψη. Εκεί θα βρεις πολλά στοιχεία του λογοτεχνικού του ύφους που αναπαράγωγει και σε άλλα βιβλία. Και είναι το καλύτερο του.
Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με πιο παλιά βιβλία του Κινγκ, σίγουρα με ένα από τα δύο πρώτα του.
Το Κάρι δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ψυχολογικό και φαίνεται και η εμμονή του με την κοινωνία στις μικρές πόλεις.
Το Σάλεμς Λοτ έχει πιο κλασσικά στοιχεία τρόμου και πάλι εκτυλλίσσεται σε μικρή πόλη.
Το Χρήσιμα Αντικείμενα είναι το πρώτο του που διάβασα και είναι υποτιμημένο. Συνδυάζει μεταφυσικό τρόμου και κατινίες μιας μικρής πόλης. Και το δεύτερο είναι το πιο τρομακτικό.
Όσο για την κινηματογραφική μεταφορά, εκεί το πράγμα αλλάζει.
Η Λάμψη του Κιουμπρικ ήταν καλύτερη από την λάμψη του Κινγκ, το ίδιο ισχύει και για το Στάσου Πλάϊ μου. Όταν ο Κινγκ έκανε σε σειρά την Λάμψη το αποτέλεσμα ήταν βαρετό.
Η Κάρι του Ντε Πάλμα είναι πολύ καλή μεταφορα και πραγματικά αξίζει να την δει κανείς.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πάντως, να σημειώσω. Ασχέτως το βιβλίο, είναι λίγο ευθύνη του αναγνώστη να φροντίσει για το σωστό κλίμα, για ένα τέτοιο βιβλίο. Διαφορετικό αποτέλεσμα θα έχει κάποιος διαβάζοντας με τον ήλιο ντάλα και το "βρε μελαχρινάκι" στο κασετόφωνο και διαφορετικό στην απόλυτη μοναξιά ένα γλυκό βράδυ.

Πάντως, να σημειώσω. Ασχέτως το βιβλίο, είναι λίγο ευθύνη του αναγνώστη να φροντίσει για το σωστό κλίμα, για ένα τέτοιο βιβλίο. Διαφορετικό αποτέλεσμα θα έχει κάποιος διαβάζοντας με τον ήλιο ντάλα και το "βρε μελαχρινάκι" στο κασετόφωνο και διαφορετικό στην απόλυτη μοναξιά ένα γλυκό βράδυ.
Εννοείται φαροφύλακα πως όπως δεν βάζεις να δεις θρίλερ το μεσημέρι έτσι φροντίζεις να φτιάχνεις καταλληλη ατμόσφαιρα για την ανάγνωση ενός οποιουδήποτε βιβλίου. Τι το καλύτερο από το να ακούς την βροχή μέσα στην σιγή της νύχτας διαβάζοντας Κινγκ ( θέλω σίγουρα να το δοκιμάσω ) .
Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον σας και σκέφτομαι να διάβαζα ή την Λάμψη ή τα Χρήσιμα Αντικείμενα . Σχετικά με το Αυτό προσωπικά δεν φοβήθηκα ποτε τους κλοουν αλλά φαντάζομαι για αυτούς που τους φοβούνται το βιβλίο αυτό θα ήταν εφιάλτης . Αλήθεια υπάρχει κανείς εδώ που να τόλμησε να προκαλέσει την φοβία του μέσω της ανάγνωσης αυτού του βιβλίου ;;

Μαζοποιημένε, για πρώτο θα πρότεινα το Νεκροταφείο Ζώων ή τον Κούτζο. Είναι σχετικά σύντομα και χαρακτηριστικά του.