Στίβεν Πρέσσφιλντ (Steven Pressfield): "Οι Πύλες της Φωτιάς"Τίτλος: Οι πύλες της Φωτιάς
Πρωτότυπος τίτλος: Gates of Fire
Συγγραφέας: Steven Pressfield
Σειρά βιβλίου: Ξένη Λογοτεχνία
Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου
Εκδόσεις: Πατάκη
Σελ.: 549
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 9789601600611


Ένα υπέροχο βιβλίο παρουσιάζει μια από τις διασημότερες μάχες παγκοσμίως και μια από τις σημαντικότερες στην αρχαία Ελλάδα! Θερμοπύλες, Αύγουστος του 480 π.Χ μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες που έχει δει η ανθρωπότητα, η αχανής Περσική αυτοκρατορία, από την μακρινή ανατολή συναντά στα στενά των Θερμοπυλών, τον βασιλιά της Σπάρτης, Λεωνίδα μαζί με τους 300 Σπαρτιάτες του και τους 700 Θεσπιείς που από όλους τους Έλληνες έμειναν μέχρι τέλους στο πλευρό των Σπαρτιατών! Μέσα από τα μάτια του Στίβεν Πρέσσφιλντ ανοίγεται μπρος μας με ιστορικά γεγονότα η μάχη εκείνη που έμεινε στην ιστορία ως όρος αυτοθυσίας! Ο συγγραφέας συνέδεσε με υπέροχο τρόπο τη γνώση με τη φαντασία, βασιζόμενος στις αυθεντικές λογοτεχνικές πηγές του Ηροδότου, του Πλάτωνα, του Ξενοφώντα και πολλών άλλων, αλλά και σύγχρονων ιστορικών! Ένα από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα, που συγκλονίζει από τις περιγραφές των επτά ημέρων στις Πύλες της Φωτιάς!

Ο Αμερικανός συγγραφέας, Στίβεν Πρέσσφιλντ γεννήθηκε το 1943 στο Τρινιντάντ! Με τις "Πύλες της Φωτιάς" το διεθνές μπεστ σέλερ του, ο Πρέσσφιλντ έφερε τη Μάχη των Θερμοπυλών στο κέντρο του ενδιαφέροντος όλου του κόσμου, ενώ η πόλη της Σπάρτης τίμησε τον συγγραφέα το 2003 ως επίσημο δημότη της πόλης!
 
Last edited by a moderator:
Πρόκειται για το βιβλιο που διαβάζω αυτές τις μέρες. Έως τώρα μού φαίνεται πολύ καλό. Επανέρχομαι με παραπάνω εντυπώσεις μόλις το τελειώσω!
 
Το είχα διαβάσει πριν από καμιά 10ρια χρόνια και είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο. Αν δεν κάνω λάθος είναι το πρώτο του συγγραφέα με θέμα παρμένο από την αρχαία Ελλάδα. Είναι πολύ πιο ρεαλιστικό από το διάσημο (και λόγω της ταινίας) γκράφικ νόβελ του Φρανκ Μίλερ (300) και πολύ πιο ενδιαφέρον με το αναλόγου θεματολογίας Η ασπίδα της Σπάρτης του Ιταλού Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι. Δυστυχώς τα υπόλοιπα βιβλία του Πρέσφιλντ (τουλάχιστον τα 2 που έχω διαβάσει εγώ, δηλαδή τα Οι άνεμοι του πολέμου-με θέμα τον Αλκιβιάδη- και Η ματωμένη εκστρατεία-με θέμα το Αφγανικό τμήμα της εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου) ούτε καν μπορούν να συγκριθούν με αυτό εδώ.
 
Το είχα δανειστεί από την βιβλιοθήκη του λυκείου που πήγαινα, απόλαυσα κάθε σελίδα!! Ο ίδιος συγγραφέας έχει γράψει και το "Άνεμοι πολέμου" που έχει θέμα τον πελοποννησιακό πόλεμο και τον Αλκιβιάδη, επίσης από την ίδια βιβλιοθήκη και επίσης το ίδιο απολαυστικό με τις "Πύλες της φωτιάς"! Το συνιστώ σε κάθε λάτρη της ελληνικής ιστορίας.
 

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Καταπληκτικό βιβλίο!Ο συγγραφέας είναι πολύ παραστατικός στις περιγραφές του.Απ΄αυτόν μπόρεσα να καταλάβω τις σπαρτιάτικες φάλαγγες,την κίνησή τους,το πώς κάλυπτε ο κάθε μαχητής τον διπλανό του με την ασπίδα και πολλές άλλες λεπτομέρειες.
 
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πανέμορφο!
Διαβάζεται εύκολα κι απ' αυτούς που δεν είναι και τόσο λάτρεις του ιστορικού μυθιστορήματος.
Ήταν η πρώτη επαφή μου με τον Πρέσσφιλντ!
Στην συνέχεια είχα ξεκινήσει το "Σκοτώστε το Ρόμελ", από τα ελάχιστα βιβλία που δεν κατάφερα να ολοκληρώσω...
Στην βιβλιοθήκη μου υπάρχει ακόμα το "Οι άνεμοι του πολέμου" όπου περιμένει την σειρά του ώστε να διαβαστεί κάποια στιγμή!
 
Top