Στον Μπομπ Ντίλαν το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016!

Συμφωνείτε με την απονομή του φετινού νόμπελ λογοτεχνίας στον Μπομπ Ντίλαν;

• Ναι

Votes: 9 29,0%
  • Όχι

Votes: 17 54,8%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

Votes: 5 16,1%

• Total voters
    31
Αληθεια; Να δεις που θελουν να τον ξεκανουν :))))

Και κατι ασχετο. Γιατι επαναπροσεγγιζουν κι αλλαζουν τους τιτλους στις επανεκδοσεις; Ειδα σημερα την "αβασταχτη ελαφροτητα της υπαρξης" και κολλησα για αρκετη ωρα πανω απο το βιβλιο, προσπαθώντας να καταλάβω αν προκειται για σηκουελ ή καποιο αστειο.

Last edited:
Πλακα μου κανουν, ετσι;;; Νομπελ Λογοτεχνιας 2016 στον Μπομπ Ντιλαν! :αργκ:
Οτι ναναι Ιαβερη.. Οκ σαν μουσικος ειναι τεραστιος και μενα μου αρεσει πολύ..Αλλα μουσικός ειναι ο ανθρωπος.. Αντε του χρονου να το δώσουν στον Μαραντονα. Εβαζε κατι γκολ σκετη ποίηση.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Εμένα η λογική πίσω απ' την επιλογή του Ντύλαν με καλύπτει. Είναι μεγάλος ποιητής και θεωρώ ότι του αξίζει. Επιτέλους ένα αναπάντεχο νόμπελ.

Είναι σίγουρα μία επιλογή που αποσκοπεί ν'αναβαθμίσει το θεσμό στη συνείδηση των νέων ανθρώπων. "Πολιτικά ορθή", στέλνει και μήνυμα για τις αμερικανικές εκλογές. Οπωσδήποτε μέτρησε και το ακτιβιστικό παρελθόν του Μπομπ στην απόφαση.

Απόψε ο Τζιμ θα κοιμηθεί καλύτερα στο Παρίσι...

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τον Ντιλαν, παντως, δεν τον λογαριαζατε, έτσι? Αντε κι ο Ρότζερ Γουότερς ένα, τώρα.
:))))

(Ας το μετακινησει αν θέλει καποιος. Πού τα λεγαμε για τα νομπελ; )

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Α, εδω τα λεγαμε :ρ

Κι εγω υπερ αυτου του νομπελ. Και πραγματικα και στον Γουοτερς. Ο ανθρωπος εγραψε αξεπεραστα εργα.

( θελει ομως χωρια νημα η συζητηση)

Δεν είμαι σίγουρος ότι μου άρεσε (στον τάφο του Μουρακάμη θα γράφει δεν πειράζει, ίσως του χρόνου). Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα (τουλάχιστον δεν ανακοίνωσαν κάποια γριά ποιήτρια από το Ουζμπεκιστάν) νομίζω όμως ότι με την βράβευση του Ντύλαν εξανεμίστηκαν οι (όποιες) πιθανότητες για βράβευση των μακ Κάρθι και Ροθ που όπως και να το κάνουμε η συμβολή τους στην λογοτεχνία είναι σημαντικότερη.

Παντως όπως και να εχει ο Ντυλαν πετυχε κατι ανεπαναληπτο. Εχει παρει γκραμυ, εχει παρει οσκαρ και τωρα πηρε και νομπελ!!!

:μουάχαχα::μουάχαχα:
Και γιατί να μην το δώσουν σε εναν βραβευμένο σεφ; :))))
Λες να δουμε αυτό η τον Ντυλαν να παιρνει και αστερι μισελεν?

Ψήφισα "Δεν είμαι σίγουρος" γιατί υπάρχουν υπέρ και κατά. Στους ποιητές μπαίνει πάντα και το θέμα του όγκου της παραγωγής πέρα από την ποιότητα. Ακόμη και η ιδιότητα του λογοτέχνη αυτή καθαυτή θα μπορούσε ν'αμφισβητηθεί για τον Μπομπ. Από την άλλη τα κριτήρια του 2016 δε γίνεται να είναι ίδια μ'αυτά του...1916, όταν βραβεύονταν και κάτι απίθανοι Σκανδιναβοί που δεν είχαν βγει πότε από το γραφείο τους!!!

Το σημαντικό όμως είναι πως η επιλογή αυτή θα συζητηθεί πολύ : χρειάζονταν αυτό στην εποχή μας για έναν θεσμό σε παρακμή...

Με τέτοια οικονομική κρίση μήπως είναι καιρός να συνδράμει το ίδρυμα με ένα βραβείο λογοτεχνίας και την Εκκλησία; Άλλωστε το μεγαλύτερο μπεστ σέλλερ πρακτορεύει.

Δεν είμαι σίγουρος ότι μου άρεσε (στον τάφο του Μουρακάμη θα γράφει δεν πειράζει, ίσως του χρόνου). Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα (τουλάχιστον δεν ανακοίνωσαν κάποια γριά ποιήτρια από το Ουζμπεκιστάν) νομίζω όμως ότι με την βράβευση του Ντύλαν εξανεμίστηκαν οι (όποιες) πιθανότητες για βράβευση των μακ Κάρθι και Ροθ που όπως και να το κάνουμε η συμβολή τους στην λογοτεχνία είναι σημαντικότερη.

Κι εγώ ανάμικτα συναισθήματα έχω. Ούτε μου άρεσε, ούτε δε μου άρεσε....Απλά ο Μουρακάμι & ο Ροθ τείνουν να γίνουν ο Ντι Κάπριο των Νόμπελ.....

Να κι ένα επίκαιρο τραγουδάκι...

"Με νικοτίνη δυνατή και τον Μπομπ Ντίλαν..."

[video=youtube;zqjVNKH5xGs]https://www.youtube.com/watch?v=zqjVNKH5xGs[/video]