Σώτη Τριανταφύλλου: "Αφρικανικό Ημερολόγιο"

Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι γνωστή κυρίως για τα μυθιστορήματα ενηλίκων που γράφει. Έχει πειραματιστεί αρκετές φορές, όμως, με τη λογοτεχνία για παιδιά και νέους. Αυτή τη φορά έκανε έναν πειραματισμό, που απ' όσο τουλάχιστον γνωρίζω δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα.

Έγραψε το μυθιστόρημα Λίγο από το αίμα σου (για μεγάλους) και το ίδιο βιβλίο, το ξαναέγραψε για εφήβους. Αυτό το δεύτερο είναι το Αφρικανικό ημερολόγιο.

Εγώ διάβασα μόνο αυτό για τους έφηβους, το οποίο ήταν ένα πολύ καλό βιβλίο και απ' ό,τι μου είπαν δε χρειάζεται να διαβάσω και το πρώτο. Είναι το ίδιο ακριβώς, μόνο με λίγο πιο ψαγμένη γραφή και περισσότερες σελίδες.

Πάντως, το πείραμα της Τριανταφύλλου έχει ενδιαφέρον και ίσως βρει πολλούς μιμητές.

Να πω και κάποια κουτσομπολιά που γνωρίζω για τη συγγραφέα, ή να αρκεστούμε μόνο στο βιβλίο;
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πολύ ενδιαφέρον.. Φαντάζομαι τώρα ένα βιβλίο που να γραφτεί για μικρά παιδιά, εφήβους, ενηλίκους, σε ποίηση, σαν διηγήματα, σε θεατρική μορφή κτλ.

πες και τα κουτσομπολιά τώρα :ρ
 
Φαντάζομαι τώρα ένα βιβλίο που να γραφτεί για μικρά παιδιά, εφήβους, ενηλίκους, σε ποίηση, σαν διηγήματα, σε θεατρική μορφή κτλ.
Μη μου βάζεις ιδέες κι έχω άλλα πράγματα στα σκαριά :)))

Το κουτσομπολιό, τώρα. Δεν είναι και τίποτα, δηλαδή. Απλά γνωρίζω ότι ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου επέλεξε να δώσει το α' βραβείο εφηβικού βιβλίου για φέτος στο Αφρικανικό Ημερολόγιο, αλλά η Τριανταφύλλου αρνήθηκε να το παραλάβει λέγοντας ότι δεν πιστεύει στο θεσμό των βραβείων.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει και αφορμή για καινούριο νημάτιο.
 
Top