Μα επρεπε να φτασω στη σελιδα 5 για να συναντησω τον Αρχοντα; Απο τις πιο καλες μεταφορες βιβλιων που γνωριζω, κ αναμφιβολα σε ενα χρονο ακριβως θα γραφουμε εδω για το Χομπιτ!
Γενικα αν το εχω διαβασει το βιβλιο πριν, η ταινια δεν μου πολυαρεσει, μαλλον μου το χαλαει θα ελεγα. Αλλιως εχω προσεξει οτι οι πιο ωραιες ταινιες ειναι βασισμενες σε βιβλιο (ή σε αληθινες ιστοριες), σαφως κ το βιβλιο θα ειναι κ σε αυτες τις περιπτωσεις καλυτερο!
Τα Χαρι Ποτερ, τουλαχιστον τα πρωτα, με απογοητευσαν οικτρα, οπως και το Εραγκον! Η σειρα της Μεγιερ μου φαινεται θεοχαζη, αλλα κ την εχω διαβασει κ τις ταινιες εχω δει (τα θελω κ εγω!), το "Αρωμα" που αναφερθηκε, σαν βιβλιο μ'αρεσε πολυ γτ ο ηρωας ειναι εντελως ψυχακιας μεχρι το τελος, ενω στην ταινια ειναι αλλος ανθρωπος!
Αν αναφερθουμε και σε σειρες, τοτε θα καναμε ενα νημα ολο "κατηγορω" γιατι απ'οσο ξερω απο συγχρονες ξενες σειρες (true blood, vampire diaries) ουδεμια σχεση εχουν με τα βιβλια! Νταξει, εκτος ισως απο τα ονοματα, κ καμια φορα ουτε κ αυτο!
Απο την αλλη, το δικο μας "Νησι" αν και δεν το ειδα ολο, πιστευω οτι ηταν μια πολυ καλη μεταφορα του βιβλιου, τουλαχιστον αυτο καταλαβα απο οσους το εβλεπαν...
@Αριαδνη, την "Ιστορια μιας μοναχης" την ειδα (οπως κ τις περισσοτερες ταινιες της Οντρει) και πραγματικα μου αρεσε, βλεπεις μια διαφορετικη εκδοχη της κ μια γενικοτερα καλη ταινια, αν κ δε νομιζω να καθομουν να την ξαναδω...
Το "Πρωινο στα Τιφανις" το ειδα και το διαβασα, και παρολο που η Οντρει το εκανε διασημο, αλλιως λιγοι θα το γνωριζαν σημερα, μου φαινεται πολυ πιο συμπαθητικος ο χαρακτηρας της Χολυ στην ταινια απ'οτι στο βιβλιο! Ισως ειχε δικιο ο Καποτε να θελει διαφορετικη ηθοποιο για το ρολο, η Οντρει ήταν πολυ καλη για τα μουτρα του!