Ταινίες εμπνευσμένες από βιβλία

Βασισμένο στο Χιονάνθρωπο του Νέσμπε. 12/10 στην Ελλάδα.
Προλαβαίνω να το διαβάσω και μάλλον να ξενερώσω κλασσικά με την ταινία. :ρ

[video=youtube;E8LttobzeQ4]https://www.youtube.com/watch?v=E8LttobzeQ4[/video]

Ready Player One trailer βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο (Αν είσαι έτοιμος, πάτα enter).

[video=youtube;LiK2fhOY0nE]https://www.youtube.com/watch?v=LiK2fhOY0nE[/video]

Το Αυτό. Χμμ...

[video=youtube;xKJmEC5ieOk]https://www.youtube.com/watch?v=xKJmEC5ieOk[/video]

Από τα σχόλια:
Girls say they want a guy who is funny and spontaneous, but when I tap on the window at night dressed as a clown they’re all screaming.
:))))

...Βάζουμε μόνο τα προσεχώς ή μπορούμε να βάλουμε και παλιότερες κλασσικές παραδοσιακές ταινίες που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, πχ χάρρυ ποττερ/50 αποχρώσεις του γρι; :ε;:

...Κοίταξε, δεν έχω καμμία αμφιβολία πως σε καμμιά 20αριά-30αριά χρόνια το πολύ, οι 50 αποχρώσεις θα λογίζονται στην Κλασσική Λογοτεχνία του 21ου Αιώνος, δίπλα στο Χάρρυ Πόττερ και στο Τουάηλαητ.

Ο λόγος βέβαια που το έγραψα "γρι" είναι η έμμεση παραδοχή ότι δεν κατάλαβα χριστό από αυτό το ανάγνωσμα :εεε;:
Ποιά η αρχή, ποιά η μέση, τι ήθελε ο δισεκατομμυριούχος από την αθώα παρθένο, ποιός δέχεται να δουλεύει ως elevator boy σε ουρανοξύστη;
Αυτά και πολλά άλλα με κρατούν σε απορία ως προς το τι ήθελε να μας μεταδώσει η συγγραφεύς. :ωιμέ:
Πες καμμιά ταινία.

Last edited:
...Κοίταξε, δεν έχω καμμία αμφιβολία πως σε καμμιά 20αριά-30αριά χρόνια το πολύ, οι 50 αποχρώσεις θα λογίζονται στην Κλασσική Λογοτεχνία του 21ου Αιώνος, δίπλα στο Χάρρυ Πόττερ και στο Τουάηλαητ.
Aν εχεις διαβασει μονο αυτα λογικο ειναι.

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
λα λα λαλα λα λα λα λαλαλα λα λα!!!!!!! :γιούπι:

'' Το παιχνιδι του Τζεραλντ''

Ερχεται!!! λα λα λαλαλα λα λα λαλα!!

Ειναι η χρονια του βασιλια!

[video=youtube;twbGU2CqqQU]https://www.youtube.com/watch?v=twbGU2CqqQU[/video]

The Hobbit & The Lord Of The Rings απο Τόλκιν, Great Expectations απο Ντικενς και η Τζέιν Έιρ επισης μου αρεσει πολυ. Επισης, εργα του Στιβεν Κινγκ, οπως Salem's Lot και ΙΤ :)

Μολις είδα οτι έγινε ταινία το πολύ δυνατό "Παντα ο διάβολος" του Ντοναλντ Ρει Πολοκ. Το είχα διαβασει πριν μερικους μήνες, μου αρεσε πάρα πολύ και θυμάμαι σκεφτομουν οτι έκανε πολύ για ταινία. Να λοιπόν που έγινε. Ανυπομονώ να την δω!

Κάπως έτσι χάρηκα για το I'm thinking of ending things που μου πέταξε το νετφλιξ. (Το βιβλίο θα το ξεκινήσω σύντομα και ελπίζω να μη μείνω με την χαρά του ενθουσιασμού).

@Τσίου την είδα την ταινία που αναφέρεις και μου έκαψε το μυαλό. Σουρεαλιστική, φευγατη τελείως. Δυο πραγματα νομίζω μπορουν να συμβουν με αυτην την ταινία. Η να την αγαπήσεις ή να μην αντεξεις να την δεις όλη. Εγω ανήκω στην δευτερη κατηγορία. Ισως φταιει το ότι δεν καταφερα εξαρχης να μπω στο πνεύμα της ταινίας και με κουρασε πολύ, ειναι και λίγο μεγάλη (πανω απο δυο ώρες) και δεν την πάλεψα και την εκλεισα κανά σαραντάλεπτο πριν το τέλος.

@Τσίου την είδα την ταινία που αναφέρεις και μου έκαψε το μυαλό. Σουρεαλιστική, φευγατη τελείως. Δυο πραγματα νομίζω μπορουν να συμβουν με αυτην την ταινία. Η να την αγαπήσεις ή να μην αντεξεις να την δεις όλη. Εγω ανήκω στην δευτερη κατηγορία. Ισως φταιει το ότι δεν καταφερα εξαρχης να μπω στο πνεύμα της ταινίας και με κουρασε πολύ, ειναι και λίγο μεγάλη (πανω απο δυο ώρες) και δεν την πάλεψα και την εκλεισα κανά σαραντάλεπτο πριν το τέλος.
Μία από τα ίδια..:χμ:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
@Λούνα @Ενα κομμάτι ουρανού και όλοι μας, θυμηθείτε:

4 — Πολλαπλή παράθεση
Για να παραθέσουμε κείμενα δύο ή παραπάνω μελών μέσα στην δική μας ανάρτηση, πατάμε σε κάθε ανάρτηση που θέλουμε να παραθέσουμε το κουμπάκι με το σταυρό που βρίσκεται κάτω δεξιά ("Πολλαπλή Παράθεση"). Στην τελευταία ανάρτηση όμως πατάμε απλά "Απάντηση με Παράθεση".

Μην ξεχνάς να σβήνεις τα περιττά κείμενα μιας παράθεσης ώστε να μένει ακριβώς αυτό στο οποίο απαντάς.

Πειραματίσου ώστε να εξοικειωθείς.
;)

Παιδιά, δεν σας αδικώ που η ταινία σας έκαψε. Έκαψε και εμένα που ξέρω τι γίνεται. Με έχασε τελείως στο κομμάτι με τον χορό, όταν άρχισαν οι φούρλες νόμιζα ότι είχε πατηθεί το τηλεκοντρόλ. Μετά, εκεί που ο πρωταγωνιστής άρχισε να βγάζει λογο αποφάσισα να μην παρακολουθώ όσο έπαιζε η ταινία. Τα χιντς που σου πετάει, νομίζω, μπορείς να τα πιάσεις μόνο αν έχεις διαβάσει το βιβλίο, αλλιώς χάνεσαι. Μου άρεσαν όλες οι ερμηνείες, αλλά παίρνει άλλο δρόμο από εκείνον του βιβλίου.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Είδα την ταινία "Ετσι ισχυρίζεται ο Περέιρα" που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Αντόνιο Ταμπούκι. Η ταινία αποπνέει την ατμόσφαιρα του βιβλίου˙ η γραφή του Ταμπούκι διαχέεται στα πλάνα με τις νότες του A Brisa Do Coração του Ένιο Μορικόνε και τον ρόλο του Περέιρα τον ενσαρκώνει υπέροχα ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι. Θυμήθηκα την μελαγχολική αλλά συνάμα και δυνατή ιστορία του βιβλίου, μέσα από τα αποσπάσματα που διάβαζε ο αφηγητής στην αρχή της ταινίας και από τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές συζητήσεις που είχε ο πρωταγωνιστής με έναν γιατρό κι έναν παππά αντίστοιχα.

Η μεταφορά αυτή είναι κατά την γνώμη μου πολύ καλή και αξίζει να την απολαύσει κανείς, όπως και το βιβλίο.

Ennio Morricone/Dulce Pontes - A Brisa Do Coração

Last edited:
Αυτό που μου έχει μείνει έντονα στο μυαλό ως μια ταινία πολύ καλύτερη από το βιβλίο είναι το "'Οταν έκλαψε ο Νίτσε", του Γιάλομ. Με είχε συγκινήσει τόσο πολύ που φοβάμαι να την ξαναδώ για τα έντονα συναισθήματα που μπορεί να μου προκαλέσει.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν ήξερα ότι είχε βγει ταινία το "'Οταν έκλαψε ο Νίτσε", μιας και μου άρεσε το βιβλίο, είναι καλή αφορμή να την ψάξω.