Τα Αριστουργήματα της Γαλλικής Λογοτεχνίας από το "Βήμα"

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Από σήμερα, Παρακευή 19 Νοεμβρίου 2010, η εφημερίδα το Βήμα ξεκινά την διάθεση μιας νέας λογοτεχνικής σειράς, αυτήν την φορά με σημαντικά έργα τής γαλλικής λογοτεχνίας.

Πρώτο στην σειρά και διαθέσιμο από σήμερα η "Μαντάμ Μποβαρύ" του Γκυστάβ Φλομπέρ, μοναχά για 2,90 € ώστε να τσιμπήσεις και να κολλήσεις με την σειρά.

Τα υπόλοιπα βιβλία, κρίνοντας από τις προηγούμενες σειρές, τα υπολογίζω γύρω στα 5,50 με 5,90 ευρώ. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις τον πολλαπλασιασμό στην αρχή πριν ξεκινήσεις με μια τέτοια σειρά για να δεις το συνολικό ποσό και να αποφανθείς εάν τελικά θα το έδινες. Ας θυμηθούμε πως η σειρά με τους Ρώσους αρίθμησε 25 τόμους.

Προσωπικά είμαι επιρρεπής στην αγορά βιβλίων και μπορεί να υποτροπιάσω αν και αυτήν την στιγμή έχω διάθεση να κρατηθώ. Σίγουρα πάντως θα αγοράσω τον πρώτο τόμο (το δόλωμα). :)

Περιμένω κάποια στιγμή να δούμε και τους Γερμανούς πάντως.

Εδώ ο πλήρης κατάλογος (μαζί με τις ημερομηνίες διάθεσης) αντιγραμμένος από την ανάρτηση τού Μελετητή:
  1. 19/11 "Μαντάμ Μποβαρύ" - Γκυσταβ Φλομπέρ
  2. 26/11 "Νανά" - Εμίλ Ζολά
  3. 03/12 "Η κυρία με τις καμέλιες" - Αλέξανδρος Δουμάς
  4. 10/12 "Εξάδελφος Πονς" - Ονορέ ντε Μπαλζάκ
  5. 17/12 "Οι τρεις σωματοφύλακες τόμος Α" - Αλέξανδρος Δουμάς
  6. 24/12 "Οι τρεις σωματοφύλακες τόμος Β" - Αλέξανδρος Δουμάς
  7. 31/12 "Το κόκκινο και το μαύρο" - Σταντάλ
  8. 07/01 "Σαλαμπώ" - Γκυστάβ Φλομπέρ
  9. 14/01 "Οι Άθλιοι - τόμος Α" - Βίκτωρ Ουγκώ
  10. 21/01 "Οι Άθλιοι - τόμος Β" - Βίκτωρ Ουγκώ
  11. 28/01 "Ο φιλαράκος" - Γκυ ντε Μωπασάν
  12. 04/02 "Το ανθρώπινο κτήνος" - Εμίλ Ζολά
  13. 11/02 "Ευγενία Γκραντέ" - Ονορέ ντε Μπαλζάκ
  14. 18/02 "Οι χωριάτες" - Ονορέ ντε Μπαλζάκ
  15. 25/02 "Οι θεοί διψούν" - Ανατόλ Φράνς
  16. 04/03 "Η Παναγία των Παρισών" - Βίκτωρ Ουγκώ
  17. 11/03 "Κόμης Μοντεχρίστος" - Αλέξανδρος Δουμάς
  18. 18/03 "Το έγκλημα του Συλβέστρου" -Μπονάρ
  19. 25/03 "Λουί Λαμπέρ" - Ονορέ ντε Μπαλζάκ
  20. 01/04 "Αισθηματική Αγωγή" - Γκυστάβ Φλομπέρ

Last edited by a moderator:

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Δεν ειναι αναγκη να τα παρεις ολα Φαροφύλακα.

Στους ρώσους δεν ολοκλήρωσα την σειρά (αν και σε μερικα το μετανιωσα.. αλλα τεσπα), και τα εικοσι πεντε παντως δεν υπηρχε περιπτωση να τα πανω.

Και εδω σκοπευω να παρω μερικα

Κομματάκι δύσκολο ν' αγοράσω βιβλίο μαζί με εφημερίδα, πιο υποβάθμιση για το βιβλίο δεν υπάρχει!
...αλλά και η οικονομική κρίση δεν είναι παίξε-γέλασε, άρα...:ωιμέ::ένοχος:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
εγώ πάντως δεν το βλέπω έτσι, και το έχω εκφράσει κι αλλού. Μακάρι να γεμίσει ο τόπος βιβλία και να τα δίνουν και δώρο μέσα στα πατατάκια.

Το πιο σημαντικό- για εμένα τουλάχιστον- είναι η μετάφραση. Αν είναι καλή και ανταποκρίνεται στο έργο δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγοράσω αυτά τα βιβλία ή τέλοσπάντων όσα δεν έχω!
Βέβαια οι εκδόσεις δεν είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες αλλά αυτή η προϋπόθεση έρχεται μετά τη μετάφραση. Το χειρότερό μου είναι βιαστικές και πρόχειρες μεταφράσεις που καταστρέφουν τα κείμενα...
Πάντα προσέχω αυτή τη λεπτομέρεια όταν ένα βιβλίο που θέλω κυκλοφορεί από πολλές εκδόσεις.

Η πρόταση είναι δελεαστική. Επιλεκτικά μπορεί να πάρω μερικά. Το σημερινό, τουλάχιστον, θεωρείται κορυφαίο αριστούργημα, οπότε ίσως το τιμήσω.

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Εγω.. μολις το τσίμπησα.

Η πλάκα ηταν οταν στο περίπτερο ρώτησα αόριστα, για την νέα σειρά βιβλίων, ο περίπτερας αφου με "έκοψε" απο πανω μέχρι... όσο κατω μπορουσε να δει (εκοβε την θεα το περίπτερο) μου έδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη, εναν τόμο με τον εμφύλιο πόλεμο :ωιμέ:
Οταν του ειπα τον τιτλο του βιβλιου, με ξανακοιταξε.. και μετα μου δωσε το σωστό.
Ποιος ξερει τι να σκεφτόταν.. :χμ:

Υ.Γ. πως θα γινει να βρούμε ολόκληρη την σειρά των βιβλίων, απο τα λίγα που ειδα στην τηλεοραση, τα βιβλια θα ειναι πολλα, και θα υπάρχουν και "η κυρια με τις καμέλιες" και οι "αθλιοι"

Last edited:

Οκτάνα

Ανάστροφη Ταξιδεύτρια
Αυτή η κλασσική γαλλική λογοτεχνία δεν μου κάνει καθόλου το "κλικ", τόσο καθόλου (δεν τό λέμε αυτό, ε; :μόκο: ), που τα βιβλία θα τα έπαιρνα μόνο σε περίπτωση που τα έδιναν δώρο με μπίρες Guinness (δεν είναι τυχαία η επιλογή) :ναι:

Ομολογώ πως έχω διαβάσει μόνο Προύστ. Τώρα, αν επρόκειτο για Σάρτρ ή Καμύ, τότε ω, ναι, θα πήγαινα τρέχοντας στο περίπτερο!

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Τσίμπησα κι εγώ σήμερα την «Μαντάμ Μποβαρύ», τον πρώτο τόμο τής σειράς.

Απ’ ό,τι βλέπω η έκδοση είναι σε όλα αντίστοιχη με την προηγούμενη σειρά των Ρώσων και έτσι κάνει μια θετική εντύπωση. Ο τόμος σκληρόδετος με χάρτινο προστατευτικό ( έχουμε καμιά πιο ειδική λέξη στα Ελληνικά για το dustjacket που να πάρει; ), δείχνει καλοεπιμελημένος και αποτελεί αναπαραγωγή τής έκδοσης τού Εξάντα σε μετάφραση Μπάμπη Λυκούδη.

Δυστυχώς το χαρτί μέσα είναι υποδιέστερης ποιότητας από αυτό που είδαμε στους Ρώσους. Ένα μεγάλο μείον για εμένα. :ανέκφραστος:

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Οκτανα, ξαφνιαστικα λιγο που δεν σου κανει κλικ.

Φαρε εχεις δικιο για το χαρτι. Μου θυμιζει το ανακυκλωμενο που ειχαν μερικα τετραδια, και τα αγοραζαμε για να δειξουμε τις οικολογικες μας ανησυχιες. Εμενα δεν μου αρεσαν καθολου. Ενα τετραδιο πηρα ολο και ολο..

Τεσπα.. στο θεμα μας. Την λιστα με βιβλια που εχει η σειρα δεν την βρηκα ακομη.

Μεχρι να την βρουμε, δεν δοκιμαζουμε να μαντεψουμε ποια βιβλια θα εχει;

Οι αθλιοι θα ειναι οπωσδηποτε (αλλωστε το λεει και η διαφημιση)

Πιθανολογω πως θα ειναι και τα επομενα :
Το "Χωρις Οικογένεια" του Εκτωρ Μαλο; (ή ειναι παιδικο.. :ουχ:)

Σιρανό Ντε Μπερζερακ

Ευγενία Γκραντέ του Ονόρε ντε Μπαλζάκ (το εχω διαβασει)

Νανά του Εμιλ Ζολά

Η παναγιά των παρισίων

Last edited:
Kάποιο από την τριλογία του Camus; Ο ξένος, η Πανούκλα ή η Πτώση...
Ίσως κάποιο των Dumas, Οι τρεις σωματοφύλακες ή ο Κόμης Μοντεχρίστος του πατέρα και Η κυρία με τις καμέλιες του υιού

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Νομίζω πως η τριλογία τού Καμή χωράει μια χαρά σε έναν τόμο πάντως! ( βάζω ιδέες :ρ )

Το "Χωρις Οικογένεια" του Εκτωρ Μαλο; (ή ειναι παιδικο.. :ουχ:)
Γιατί να ''ταμπελοποιούμε'' την τέχνη; Κι αν ένα παιδικό είναι τρεις φορές πιο μεστό από ένα μεγαλίστικο δε χρειάζονται τέτοιοι διαχωρισμοί. Το χωρίς οικογένεια είναι ένα ανάγνωσμα γεμάτο σε συναισθήματα και βαθιά αβθρώπινο ακόμη κι αν η πλοκή του σε κάποια σημεία οδεύει έντονα προς το δακρύβρεχτο. Εντούτοις είναι ένα καλό βιβλίο για να εμπνεύσει κάποιον ν' αρχίσει να διαβάζει. Άρα είναι παιδικό ίσως απ' αυτή την έννοια. Προδιαθέτει αφού το έχεις διαβάσει να πας παρακάτω, να διαβάσεις κι άλλα βιβλία. Χαρακτηριστικό ανάγνωσμα μιας εποχής κι ενός κόσμου που έχει παρέλθει ίσως όχι μόνο σε αντιλήψεις αλλά και σε αξίες.

Και μάλλον βγήκα τελείως εκτός θέματος :))))

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Η "Νανά" τού Εμίλ Ζολά αυτήν την εβδομάδα και η τιμή των τόμων από εδώ και στο εξής 5,50 €. Εάν η σειρά συμπληρώσει 25 τόμους, όπως με τους Ρώσους, τότε στο σύνολο θα κοστίσει 137,50 € και ο καθένας μας πρέπει να σκεφτεί εάν όντως είναι διατεθειμένος να διαθέσει αυτό το ποσό. Αλλιώς μπορεί να διαλέξει να πάρει μοναχά ορισμένα μεμονωμένα.

Μεταξύ άλλων θα ακολουθήσουν οι Τρεις Σωματοφύλακες και ο Κόμης Μοντεχρήστος τού Αλέξανδρου Δουμά κι οι Άθλιοι τού Βίκτορος Ουγκό.

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Αρα πεσαμε μεσα στις μεχρι τωρα προβλεψεις μας.. :)))

Την Νανα, την εχει διαβασει κανεις; εντυπωσεις; Δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα. Αξιζει να το παρω;

Δεν ηξερα οτι ξεκινησε νεα σειρα!!!!!!!!Απο γαλλικη λογοτεχνια εχω παρα πολλα βιβλια.Απο τα 2 που εχει δωσει μεχρι τωρα ευτυχως τα εχω οποτε δεν υπαρχει προβλημα.Λορενα η Νανα ειναι απο τα καλυτερα του Ζολα το προτεινω σε ολους..

Αν γινεται να βρουμε τον καταλογο που θα δωσουν ρε παιδια

Ποτε κυκλοφορει η Νανα ? Γνωριζουμε αν προκειται για κυκλοφορια καποιας παλαιοτερης εκδοσης ? Τον μεταφραστη ίσως ?

Πως βαζω αβαταρ ?

Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Ποτε κυκλοφορει η Νανα ? Γνωριζουμε αν προκειται για κυκλοφορια καποιας παλαιοτερης εκδοσης ? Τον μεταφραστη ίσως ?
Η Νανά είναι ήδη διαθέσιμη στα πρακτορεία εφημερίδων και τα περίπτερα. Το βιβλίο αποτελεί αναπαραγωγή τής έκδοσης τού Γκοβόστη σε μετάφραση Γιώργου Πράτσικα.

Πως βαζω αβαταρ ?
Όλα αυτά γίνονται στον Πίνακα Ελέγχου. Δες πάνω-πάνω στην οθόνη και κάνε κλικ.

Λοιπόν για να κάνετε τους υπολογισμούς σας, σας παραθέτω όλα τα βιβλία που πρόκειται να διατεθούν, καθώς και οι ημερομηνίες κυκλοφορίας τους (όπως δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα "Το Βήμα", για τυχόν αλλαγές την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο ΔΟΛ). Έχουμε:

19/11 Μαντάμ Μποβαρύ - Γκυστάβ Φλομπέρ
26/11 Νανα - Εμίλ Ζολά
03/12 Η κυρία με τις καμέλιες - Αλέξανδρος Δουμάς
10/12 Εξάδελφος Πονς - Ονορέ ντε Μπαλζάκ
17/12 3 σωματοφύλακες τόμος Α - Αλέξανδρος Δουμάς
24/12 3 σωματοφύλακες τόμος Β - Αλέξανδρος Δουμάς
31/12 Το κόκκινο και το μαύρο - Σταντάλ
07/01 Σαλαμπώ - Γκυστάβ Φλομπέρ
14/01 Άθλιοι τόμος Α - Βίκτωρ Ουγκώ
21/01 Άθλιοι τόμος Β -Βίκτωρ Ουγκώ
28/01 Ο φιλαράκος - Γκυ ντε Μωπασάν
04/02 Το ανρώπινο κτήνος - Εμίλ Ζολά