Τα Αριστουργήματα της Γαλλικής Λογοτεχνίας από το "Βήμα"

η Ευγενια Γκραντε πολυ κατάθλιψη, πω, πω, πολύπαθη κοπέλα, η ερμη αγάπησε έναν προικοθηρα και κεινη εκει να του μένει πιστή..

Οσοι εχετε καποια ιδεα απο τον Ζολα και το εργο του,ας με φωτισει!!!!
Θα σε φωτισω εγω..οπου δεις Ζολα..ΤΡΕΧΑ!!!:))))
Ο Εμιλ,ειναι ο πατερας του νατουραλισμου,σκοπος του δηλαδη να περιγραψει πως η κληρονομικοτητα και η φτωχεια και η κακοπεραση πλαθουν τον χαρακτηρα και το ποιον των ανθρωπων.Για να φανταστεις σχεδον ολα τα βιβλια του περιγραφουν μονο την ιστορια μιας οικογενιας στις διαφορες γεννιες,τους Les Rougon-Macquart.

Επισης μπορει να χρειαστει εως και 2 σελιδες περιγραφωντας στις σκαλιστες λεπτομεριες στον χρυσο αποπατο της δευτερης ξαδελφης της υπηρετριας της ηρωιδας που ηλθε για ενος λεπτου επισκεψη να πει:"Καλημερα".>_>

Ο Ζολα ειναι απο τους ελαχιστους συγγραφεις που θαυμαζω για λαθος λογους-το αντιθετο αποτι θα πρεπε-οχι για τα βιβλια του-στα οποια εχω αναπτυξει οξεια αλλεργια-αλλα για την ζωη του και συγκεκριμενα για την υποθεση Dreyfus.

Αλλα θα το παρω και γω το La Bete humaine, γιατι ειναι το αριστουργημα του περα απο την Νανα και το Germinal και θελω να το εχω στην βιβλιοθηκη μου..

Η Νανά είναι ήδη διαθέσιμη στα πρακτορεία εφημερίδων και τα περίπτερα. Το βιβλίο αποτελεί αναπαραγωγή τής έκδοσης τού Γκοβόστη σε μετάφραση Γιώργου Πράτσικα.
Γνωρίζεις (ή και οποιοσδήποτε προφανώς) αν όλα τα βιβλία της σειράς είναι αναπαραγωγή από εκδόσεις Γκοβόστη, κι αν όχι, από ποιές;

ρε παιδια να κανω ενα σχολιο με τα εξοφυλλα της συγκεκριμμενης σειρας.σημερα ξεφυλλιζα το "Βημα" κι ειχε μια σελιδα ολοκληρη με διαφημηση του επομενου βιβλιου της σειρας "Η Παναγια Των Παρισιων".με ξινισε πολυ το εξωφυλλο του βιβλιου. η ιστορια εξελισσεται την περιοδο του σκοτεινου Μεσαιωνα,εχει ως ηρωιδα μια τσιγγανα και για εξοφυλλο εβαλαν ενα ξανθο μοντελο με συγχρονο θα΄λεγα ντυσιμο να κοιταει σαν τρομαγμενος λαγος!αυτοι που επιμελουνται την εκδοση ποσο χασισι πινουν οταν την κανουν;αν ερχοταν η κοπελα μου σπιτι μου κι εβλεπε το βιβλιο στο τραπεζακι,θα'βρισκε την χαρα της,θα νομιζε οτι ειναι συλλεκτικη εκδοση του Vogue!πραγματικα μοιαζει σαν εξωφυλλο περιοδικου μοδας!

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Ιαβερη αυτο το προσεξα και εγω για τα εξωφυλλα.

Μονο η σειρα των Ρωσων μου αρεσε, που ειχε λουλουδια.

Αυτα της γαλλικης.. αστα να πανε!

Ιαβερη αυτο το προσεξα και εγω για τα εξωφυλλα.

Μονο η σειρα των Ρωσων μου αρεσε, που ειχε λουλουδια.

Αυτα της γαλλικης.. αστα να πανε!
κι εμενα,Λορενα,μ'αρεσαν πολυ τα εξωφυλλα των ρωσων,μου εβγαζαν καπως μια μελαγχολια,κατι που ταιριαζει στο υφος της ρωσικης λογοτεχνιας...

Παιδια υπαρχει περιπτωση να βρω αυτα τα βιβλια σε καποιο βιβλιοπωλειο(εννοω εκδοσεως της εφημεριδας)?

@ Ιδιώνυμε, μάλλον πρέπει να περιμένεις τα συγκεκριμένα bazaar που κάνει το "Βήμα" κάθε 6 μήνες περίπου. Ωστόσο, πρέπει να τρέξεις γρήγορα γιατί εξαφανίζονται άμεσα. Τον Δεκέμβρη που έγινε στο ΣΕΦ χάθηκαν σε μερικά λεπτά, το βράδυ δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτα...

@ Ιδιώνυμε, μάλλον πρέπει να περιμένεις τα συγκεκριμένα bazaar που κάνει το "Βήμα" κάθε 6 μήνες περίπου. Ωστόσο, πρέπει να τρέξεις γρήγορα γιατί εξαφανίζονται άμεσα. Τον Δεκέμβρη που έγινε στο ΣΕΦ χάθηκαν σε μερικά λεπτά, το βράδυ δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτα...
ενταξει!!ευχαριστω πολυ!!