Τα αγαπημένα μας βιβλιοπωλεία

Καλησπέρα!

Το παρακάτω (ηλεκτρονικό) είναι μάλλον αυτό που αναζητάτε με εμφανώς χαμηλότερες τιμές, ελάχιστα ή μηδενικά μεταφορικά και πόντους ανταμοιβής για επόμενες αγορές. Αρκει τα βιβλία που θέλετε να μην είναι εξαντλημένα από τους εκδοτικούς οίκους και να επικοινωνήσετε μαζί του, γτ λόγω του ότι είναι καινούργιο βιβλιοπωλείο, πολλά από αυτά δεν εμφανίζονται στο σάιτ, παρότι είναι διαθέσιμα

http://bookbuy.gr/eshop/index.php?route=common/home
 

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Τα επτά πιο ενδιαφέροντα βιβλιοπωλεία στον κόσμο:

1 Atlantis Books, Σαντορίνη
2 Cafebreria el Pendulo, Mεξικό
3 Munro’s Books, Παλαιά Πόλη της Victoria, Καναδάς
4 El Ateneo Grand Splendid, Μπουένος Αίρες
5 Powell’s City of Books, Πόρτλαντ, ΗΠΑ
6 Prairie Lights of Iowa City, Αϊόβα, ΗΠΑ
7 Shakespeare and Company, Παρίσι


 
Last edited by a moderator:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Χθες έκανα ένα πέρασμα απ' τον Ποθητό στο Μαρούσι, όπου βρήκα διάφορα βιβλία των εκδόσεων Ατραπός με 3 ευρώ το ένα. Μεταξύ άλλων τα 3 μυθιστορήματα του Καμύ, το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Στάινμπεκ και τη "Φάρμα των Ζώων" του Όργουελ.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Όχι, αλλά σκέφτομαι να τσιμπήσω τον Όργουελ. Τα βιβλία του Καμύ τα έχω ήδη.
 
Εκτός από τα γνωστά που από ότι βλέπω ψωνίζετε όλοι Πολιτεία, Πρωτοπορία και Ποθητό, πάω και στο Μοναστηράκι στα στενά που εκεί βρίσκεις πραγματικά διαμαντάκια σε πολύ χαμηλές τιμές. Το ένα που πάω είναι στην Άστιγγος δε ξέρω αν έχετε περάσει ποτέ από εκεί.
 
Κυρίως Πρωτοπορία και Πολιτεία αλλά στο Μοναστηράκι βρίσκω πολλές φορές βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει ούτε ένα μήνα σε μισή τιμή!!! Είναι να σου κάτσει που λένε!!!!! Τα παλαιοβιβλιοπωλεία στο Μοναστηράκι πάντως μου έχουν σώσει πολλά χρήματα στη τσέπη!
 
Εκτός από τα γνωστά που από ότι βλέπω ψωνίζετε όλοι Πολιτεία, Πρωτοπορία και Ποθητό, πάω και στο Μοναστηράκι στα στενά που εκεί βρίσκεις πραγματικά διαμαντάκια σε πολύ χαμηλές τιμές. Το ένα που πάω είναι στην Άστιγγος δε ξέρω αν έχετε περάσει ποτέ από εκεί.
Αυτό στην 'Αστιγγος το έχω κάνει χρυσό τα τελευταία 4 χρόνια!:χαχαχα:
 
Νομίζω πως δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να έχεις πρόσωπο στον βιβλιοπώλη σου. Ανέκαθεν θυμάμαι πως από αυτούς αγοράζαμε είτε βιβλία είτε γραφική ύλη. Στην οικογένειά μου είμαστε τοπικιστές, με την έννοια της "γειτονιάς". Αυτή την ιδέα του να υποστηρίζω την γειτονιά, μου την έχει περάσει η μαμά μου. Από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα τα πάντα τα αγοράζαμε από το βιβλιοπωλείο μας. Κάτι σαν οικογενειακή επιχείρηση. Στην αρχή δούλευαν (σαν βοήθεια) οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, τώρα το δουλεύουν μόνο τα δύο αδέρφια. Στον κάτω όροφο είναι το χαρτοπωλείο, και στον πάνω όροφο είναι τα βιβλία. Θυμάμαι που η μαμά μου έπαιρνε προστατευτικές μεμβράνες για να κολλήσει το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο όταν ακόμα ήμουν πρώτη δημοτικού. Όλα τα τετράδια της χρονιάς κλπ από εκεί τα έπαιρνε (ήταν κατά της μαζικής αγοράς τύπου Jumbo). Ως φοιτήτρια πήγαινα και έβγαζα φωτοτυπίες τις ακαδημαϊκές μου σημειώσεις.

Όσον αφορά τα βιβλία πάλι από τους ίδιους τα αγοράζουμε (και εγώ και ο αδερφός μου). Πάντα θα πάρω μια ιδέα από το διαδίκτυο, ενίοτε θα πάω να δω ιδέες σε μαγαζιά τύπου public αλλά ποτέ δεν θα αγοράσω βιβλία. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις τύπου bazaar βιβλίων.

Τόσα χρόνια πίστευα πως επειδή η μαμά μου είχε πρόσωπο απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους της έκαναν έκπτωση. Όταν πλέον μεγάλωσα και πήγαινα (και ακόμα πηγαίνω) μόνη μου ως φοιτήτρια, είτε για φωτοτυπίες είτε για βιβλία μου έκαναν και εμένα έκπτωση. Στην αρχή το παρεξήγησα λέγοντας πως μου έκαναν έκπτωση λόγω της μαμάς μου και για το γεγονός ότι με ήξεραν από μικρό παιδί. Έκτοτε, συνειδητοποίησα ότι εκτίμησαν το γεγονός ότι δεν είχα υποπέσει στην παγίδα και πολύ εύκολα να αγοράσω τα βιβλία μου από μεγάλα μαγαζιά παρά το νεαρό της ηλικίας μου. Εκτίμησαν που δεν πήγα στα δύο τυπογραφεία (των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι αγενέστατοι). Πάντα θα παραγγείλουμε τα βιβλία μας και θα είναι συνεπεστατοι.
Έτσι κέρδισα την εκτίμηση τους. Υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός.

Ο τοπικισμός δεν είναι θέμα συνήθειας. Διότι στην περίπτωση των δύο τυπογραφείων δοκίμασα να στηρίξω τα δύο αυτά μαγαζια.
 
Top