Γιατί ψήφισα έτσι:
Η φωτογραφία του Παρωνύμιου (Νο: 2) με τα πεσμένα φύλλα, έπιασε ένα αγαπημένο μου θέμα. Εγώ θα έβαζα ένα βιβλίο ποίησης, ίσως το «Άξιον Εστί» του Ελύτη ή το «Μαρία Νεφέλη». Όχι πάντως την Καινή Διαθήκη.
Η φωτογραφία του Καλικάντζαρου (Νο: 28) στην Κηφισιά μου άρεσε πολύ γιατί έπιανε τη στιγμή που περνά η άμαξα μέσα στη βροχή. Όταν τρέχω στη βροχή και τη σκοτεινιά, μόνο στιγμές μένουν στη μνήμη μου. Λάμψεις. Το εφέ δεν με πείραξε γιατί κι αυτό σαν μια λάμψη ήταν.
Η φωτογραφία του Φίλιπ (Νο: 7) μου άρεσε γιατί ένοιωσα τη μοναξιά και τη ψύχρα του Χειμώνα.
Δεν μου άρεσαν φωτογραφίες που δεν είχαν Χειμώνα και φωτογραφίες που το βιβλίο δεν κολλούσε στο υπόλοιπο περιεχόμενο. Επίσης δεν μου άρεσε που οι περισσότεροι
σκέφτηκαν το ίδιο πράγμα: κάποια χρηστικά αντικείμενα ή ροφήματα-φρούτα του Χειμώνα και ένα βιβλίο. Το Καλοκαίρι, όλοι θα βάλουμε ένα αντηλιακό ή ένα αναψυκτικό ή μια φέτα καρπούζι και ένα βιβλίο;

))
Ιδέες για
μελλοντικά θέματα:
Όχι μόνον εποχές και βιβλίο, αλλά «παιδί» και βιβλίο, «μοναξιά» και βιβλίο, «ταξίδι» και βιβλίο, «δουλειά» και βιβλίο, «ξεκούραση» και βιβλίο, «γνώση» και βιβλίο, «σχολείο» και βιβλίο κλπ.
Νομίζω πως οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν τίτλο. Βοηθά το θεατή.
Για την ψηφοφορία:
Λίγο με απασχόλησε, αλλά αφού ρωτάτε… Νομίζω πως πρέπει να είναι μυστική. Αν κάποιος μου δώσει μεγάλο βαθμό τώρα, μπορεί να ντραπώ και να του δώσω και εγώ την επόμενη φορά, κι ας μην αξίζει. Ή μπορεί να μην ψηφίσω καθόλου, για να μη στενοχωρήσω κάποιους. Θέμα «αδιαφάνειας» στη μέτρηση των ψήφων δε νομίζω πως θα τεθεί από κανέναν. Αν τεθεί, ας υπάρχουν δύο ανεξάρτητοι καταμετρητές, που πρέπει να συμφωνούν στο τέλος. Κατά τη γνώμη μου, μόνον ο πρώτος πίνακας των αποτελεσμάτων χρειαζόταν.

))