Τα αποτελέσματα του 2ου διαγωνισμού φωτογραφίας

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Κουακερ κονγκρατζουλεισον μαν! :))))

Συγχαρητηρια σε ολους του διαγωνιζομενους!!

Περιμενω πως και πως το επομενο θεμα διαγωνισμου!

Νικολα πολυ ωραια η ιδεα για "Απόκριες και βιβλίο" :πάνω:
 
Συγχαρητήρια κι από εμένα στους τρεις πρώτους, αλλά και σε όλες τις συμμετοχές. Μαζί με την Πεταλούδα οι φωτογραφίες τους είχαν ξεχωρίσει από την αρχή (όπως δείχνει και η μεγάλη διαφορά από τους επόμενους) και ως τις τελευταίες υποβολές βαθμολογίας δεν είχε ξεκαθαρίσει αν πρώτος θα έβγαινε ο Καλικάντζαρος ή ο Κουακέρος. Τώρα το πώς ψήφισε ο καθένας μας είναι βάσει υποκειμενικών κριτηρίων (όπως φαίνεται και από την μεγάλη διασπορά των 12ριών. Οι 23 ψηφοφόροι επέλεξαν 16 διαφορετικές φωτογραφίες για να δώσουν το 12ρι τους. Αν κάποιος θέλει μπορεί να πει τι του άρεσε σε αυτές που ψήφισε ή τι δεν του άρεσε σε αυτές που δεν ψήφισε, πάντα σεβόμενος τις ευαισθησίες των δημιουργών αλλά και των ψηφοφόρων που έχουν διαφορετικό κριτήριο απ' αυτόν. Αν όχι δεν πειράζει, άλλωστε συχνά το τι μου αρέσει και το τι όχι δεν είναι ακριβώς μετρήσιμο Θα μας ενδιέφερε ακόμα να ακούσουμε την γνώμη σας για τον τρόπο βαθμολόγησης, αλλά και την γνώμη αυτών που δεν πήραν μέρος (σαν ψηφοφόροι). Αν ο τρόπος βαθμολόγησης ήταν άλλος θα έπαιρναν μέρος; Τέλος θα πω (και αυτό είναι καθαρά προσωπική τοποθέτηση) ότι κατανοώ ότι ενδέχεται να υπάρξουν αντικειμενικοί παράγοντες που να αποτρέψουν ένα μέλος που έχει υποβάλλει φωτογραφίες από το να ψηφίσει τελικά. Όμως για λόγους αξιοπιστίας του διαγωνισμού (έστω και ενός ασήμαντου διαγωνισμού όπως αυτός εδώ) θα έπρεπε να μην συνυπολογίζονται στην κατάταξη οι συμμετοχές διαγωνιζόμενων που απείχαν από την ψηφοφορία.
 

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Kόρτω,όταν κι εγώ προσπάθησα να στήσω μια φωτογραφία με βιβλίο μέσα,αντιμετώπισα αυτό που έγραψες σε ένα προηγούμενο σχόλιο,ότι δηλαδή το βιβλίο δεν κολλούσε πουθενά στο πλάνο,έμοιαζε σαν ξεκάρφωτο.Όμως απ' την άλλη αφού ο διαγωνισμός θα έχει πάντα θέμα το βιβλίο,έπρεπε κι αυτό κάπως να φαίνεται.
Πως θα μπορούσε να μην είναι στημένο πέρα από το να φωτογράφιζα π.χ. τη βιτρίνα ενός βιβλιοπωλείου και πάλι όμως θα απουσίαζε ο χειμώνας,μπορείς να "ανεβάσεις" κάποιο παράδειγμα;
 
Τα συγχαρητήρια μου στους νικητές! Εύγε! Και επίσης τα συγχαρητήρια μου στον Κόρτο, ξανά εύγε! :τρέλα::μπράβο::κόλλα5:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Το πώς θα κολλήσει ο χειμώνας είναι ένα θέμα. Σε μια δική μου π.χ. υπαρχει ένα καλάθι κυρίως με χειμωνιάτικα φρούτα: μανταρίνια και λωτό (αν και μαλλον μονο εκει νοιαστηκα λιγο). Αλλά το θέμα δεν με απασχολεί τόσο.

Ένα βιβλίο ανήκει, όπως λες, σε μια βιτρίνα. Κι από εκεί και περα σε χίλιους δυο τόπους: στα χέρια κάποιου που το διαβάζει, σε κάποιο ράφι, ακουμπισμένο σε ένα τραπέζι, σε μια άκρη γενικότερα, σε μια τσέπη ή σε μια τσάντα κτλ. Χίλιοι τόποι. Αλλά στην προσπάθειά μας να το ταιριάξουμε με κάποιο θέμα, βρεθήκαμε να το κρεμάμε εδώ κι εκεί.
:))))

Όπως και να 'χει, δεν είμαστε επαγγελματίες. Ερασιτέχνες είμαστε δηλ.... εραστές, κι αυτό ειναι το πιο ωραίο. Απλά συζητώντας και προσπαθώντας κτλ. νομίζω πως κάθε φορά θα δίνουμε όλοι και κάτι καλύτερο.
:ναι:
 
εγώ τα είπα λίγο με τον Κόρτο ιδιαιτέρως... (τον οποίο παρεπιπτόντως να ευχαριστήσω για τις δυο μοναδικές ψήφους της φωτογραφίας μου :γιούπι:).

Αποφάσισα να ψηφίσω βασικά φωτογραφίες που είχαν σχέση με το θέμα. Που είχαν κάτι που να θυμίζει χειμώνα. Έτσι αν δεν κάνω λάθος επέλεξα 13 φωτογραφίες. Και από αυτές ανάλογα του ποια φωτογραφία μου άρεσε περισσότερο ή λιγότερο... Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ιδιαίτερο χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο και έτσι ψήφισα κάπως πρόχειρα, δεν το πολυέψαξα... Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη αν λόγω κούρασης και λίγου χρόνου αδίκησα κάποιες φωτογραφίες ...

Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό και τα παιδιά που οι φωτογραφίες τους ξεχώρισαν βαθμολογικά.

Θα ήθελα να πω και δυο λόγια για το στυλ eurovision της ψηφοφορίας. Μπορεί ο Κόρτο να έπαθε ένα ζαβλαμά με όλες αυτές τις βαθμολογίες, αλλά εμένα μου άρεσε περισσότερο και το βρήκα πολύ πιο εύκολο και πιο αντιπροσωπευτικό από το προηγούμενο σύστημα.

Αυτά από μένα.
 

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Φαροφύλακα,θα συμφωνήσω κι εγώ σε όλα.Κι εμένα μου άρεσαν εξαιρετικά οι δικές σου με τα παλιά βιβλία.Πήγα να στήσω κι εγώ μια με τον «Εκκλησιαστή» όμως το αποτέλεσμα δε με ικανοποιούσε κ προτίμησα να διαγράφει.
 
Μπορεί ο Κόρτο να έπαθε ένα ζαβλαμά με όλες αυτές τις βαθμολογίες, αλλά εμένα μου άρεσε περισσότερο και το βρήκα πολύ πιο εύκολο και πιο αντιπροσωπευτικό από το προηγούμενο σύστημα.
Μην αγχώνεσαι έτσι είναι το φυσικό μου :)
 
Πραγματικά, η νικήτρια συμμετοxή ήταν εκπληκτική. Ακόμη «xαzεύω» με μερικές φωτογραφίες. Άψογοι. Μπράβο σε όλους, ήθελα να πω κι εγώ συγxαρητήρια στον Κουακέρο για την πρωτιά, διπλά μπράβο και ευxαριστώ στον Κόρτο Μαλτέzε που αφιέρωσε xρόνο και κόπο να μαzέψει τις ψήφους και να βγάλει τα αποτελέσματα. :γιούπι:
 
Γιατί ψήφισα έτσι:
Η φωτογραφία του Παρωνύμιου (Νο: 2) με τα πεσμένα φύλλα, έπιασε ένα αγαπημένο μου θέμα. Εγώ θα έβαζα ένα βιβλίο ποίησης, ίσως το «Άξιον Εστί» του Ελύτη ή το «Μαρία Νεφέλη». Όχι πάντως την Καινή Διαθήκη.
Η φωτογραφία του Καλικάντζαρου (Νο: 28) στην Κηφισιά μου άρεσε πολύ γιατί έπιανε τη στιγμή που περνά η άμαξα μέσα στη βροχή. Όταν τρέχω στη βροχή και τη σκοτεινιά, μόνο στιγμές μένουν στη μνήμη μου. Λάμψεις. Το εφέ δεν με πείραξε γιατί κι αυτό σαν μια λάμψη ήταν.
Η φωτογραφία του Φίλιπ (Νο: 7) μου άρεσε γιατί ένοιωσα τη μοναξιά και τη ψύχρα του Χειμώνα.
Δεν μου άρεσαν φωτογραφίες που δεν είχαν Χειμώνα και φωτογραφίες που το βιβλίο δεν κολλούσε στο υπόλοιπο περιεχόμενο. Επίσης δεν μου άρεσε που οι περισσότεροι σκέφτηκαν το ίδιο πράγμα: κάποια χρηστικά αντικείμενα ή ροφήματα-φρούτα του Χειμώνα και ένα βιβλίο. Το Καλοκαίρι, όλοι θα βάλουμε ένα αντηλιακό ή ένα αναψυκτικό ή μια φέτα καρπούζι και ένα βιβλίο;:)))
Ιδέες για μελλοντικά θέματα:
Όχι μόνον εποχές και βιβλίο, αλλά «παιδί» και βιβλίο, «μοναξιά» και βιβλίο, «ταξίδι» και βιβλίο, «δουλειά» και βιβλίο, «ξεκούραση» και βιβλίο, «γνώση» και βιβλίο, «σχολείο» και βιβλίο κλπ.
Νομίζω πως οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν τίτλο. Βοηθά το θεατή.
Για την ψηφοφορία:
Λίγο με απασχόλησε, αλλά αφού ρωτάτε… Νομίζω πως πρέπει να είναι μυστική. Αν κάποιος μου δώσει μεγάλο βαθμό τώρα, μπορεί να ντραπώ και να του δώσω και εγώ την επόμενη φορά, κι ας μην αξίζει. Ή μπορεί να μην ψηφίσω καθόλου, για να μη στενοχωρήσω κάποιους. Θέμα «αδιαφάνειας» στη μέτρηση των ψήφων δε νομίζω πως θα τεθεί από κανέναν. Αν τεθεί, ας υπάρχουν δύο ανεξάρτητοι καταμετρητές, που πρέπει να συμφωνούν στο τέλος. Κατά τη γνώμη μου, μόνον ο πρώτος πίνακας των αποτελεσμάτων χρειαζόταν. :)))
 
Last edited:
Πιστεύω πως 12 φωτογραφίες είναι πολλές για να ψηφίζονται και μεγαλώνουν πολύ τη διαφορά ανάμεσα σε 2 φωτογραφίες, για παράδειγμα εμένα μου άρεσαν 5 φωτογραφίες εξίσου το ίδιο και ειλικρινά δεν ήξερα με ποια σειρά να τις ψηφίσω (τελικά τις έβαλα στην τύχη) κι έβλεπα πως υπήρχε μια διαφορά 4 πόντων από την 1η έως την 5η η οποία για μένα ήταν άδικη και στεναχωριόμουν λίγο (οκ φταίει που είμαι και λίγο ενοχική:ρ).
Ούτε και το προηγούμενο σύστημα όπου έπρεπε να επιλέξουμε 3 ήταν και το πιο σωστό, όμως δεν αύξανε υπερβολικά την διαφορά σε φωτογραφίες που δεν είχαν επιλεχθεί -βέβαια κάποιος που είχε πάρει μέρος και ήθελε τη νίκη, μπορούσε λίγο να επηρεάσει τα αποτελέσματα.
Μπορούσαμε να ψηφίσουμε 6 ή 7 όμως οι 12 ήταν υπερβολικά μεγάλος αριθμός για μένα τη στιγμή που ο αριθμός των ατόμων που ψηφίσαμε δεν ήταν και πολύ μεγάλος (20-22 νομίζω;).

Φυσικά και όλο αυτό είναι προσωπική άποψη που σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η λογική μου είναι απόλυτα σωστή!
Επίσης δεν σημαίνει πως για μένα οι πρώτη 3αδα δεν άξιζε την νίκη, εννοείται και πως το άξιζαν!:)))

Α! και κάτι τελευταίο ο διαγωνισμός αυτός νομίζω ξεπέρασε κατά πολύ τον προηγούμενο μας σε αισθητική και γενικά υπήρχε ένα λέβελ απ!:))))
 
Σ'ευχαριστώ για την σοβαρή και χωρίς υπεκφυγές απάντησή σου Μακρυγιάννη. Τα θέματα αυτά μας έχουν απασχολήσει κι εμάς. Δεν είναι άσχημη ιδέα οι δυο ανεξάρτητοι καταμετρητές των βαθμών. Δεν είχα σκεφτεί το ότι ενδέχεται να μπω σε πειρασμό και να δώσω την επόμενη φορά το 12ρι σε αυτόν που μου το έδωσε τώρα. Πιστεύω όμως ότι το γεγονός ότι όλοι θα δουν τι και ποιον ψήφησα θα με αποτρέψει να δώσω το 12ρι μου στον κολλητό μου που η φωτογραφία του δεν αξίζει (ή "αξίζει"). Ίσως βέβαια να λειτουργήσει και αντίστροφα, να μην ψηφίσω την καλή φωτογραφία του κολλητού μου για να μην πουν οι άλλοι ότι τον ψήφησα λόγω του ότι είναι κολλητός μου. Τέλος πάντων υπήρξε μια ιδέα περί απόλυτης μυστικότητας και μια πρόταση για ν'αναρτώνται εξαρχής δημόσια οι βαθμολογίες οπότε τελικά πήραμε μια μέση απόφαση, θέλουμε να δούμε και τις απόψεις όλων σας όμως.

Για το άλλο θέμα που θέτεις ότι δηλαδή υπήρχαν αρκετές φωτογραφίες παρόμοιας αισθητικής ίσως μια λύση θα ήταν οι φωτογραφίες να μην αναρτώνται δημόσια πριν την έναρξη της ψηφοφορίας αλλά να αποστέλλονται με mail στους διοργανωτές κάθε διαγωνισμού, αλλά ίσως αυτό να είναι μεγάλο μπέρδεμα...

Τέλος είναι ενδιαφέρουσες οι ιδέες σου για θέματα μελλοντικών διαγωνισμών.

Τώρα είδα και την εξίσου ενδιαφέρουσα τοποθέτηση της Πωλίνας.

Κατανοώ την θέση σου και δεν έχεις άδικο (αλλά ήταν 10 οι φωτογραφίες σε σύνολο 37 :ρ). θα έβλεπα κι εγώ ευκολότερο και για την καταμέτρηση αλλά και για την υποβολή βαθμολογίας ένα σύστημα επιλογής από το 1 έως το 5 ισάριθμων φωτογραφιών. Βέβαια η επιλογή 10 φωτογραφιών έχει το πλεονέκτημα ότι μειώνει την πιθανότητα να μείνει κάποια φωτογραφία με 0 βαθμούς. Από την άλλη αν σου άρεσαν οι 5 φωτογραφίες που λες και η επιλογή ήταν για 3 και πάλι δεν θα έπρεπε να αφήσεις εκτός 1-2 φωτογραφίες που σου άρεσαν;
 
Last edited:
Ναι αλλά ένας άλλος μπορεί να βαθμολογούσε τις φωτογραφίες που άφηνα απ'έξω καλύτερα από αυτές που άφηνα μέσα κι έτσι να υπήρχε μια ισορροπία! Τέλος πάντων, ίσως η λογική μου να μην είναι και η πιο σωστή.

Επίσης θεωρώ άδικο αυτό που είπατε με παρόμοιες φωτογραφίες, δηλαδή δεν θα ψηφιστούν όμορφες φωτογραφίες επειδή οι φωτογράφοι είχαν την ίδια ιδέα; Γιατί;
 
Δεν είπαμε αυτό (τουλάχιστον), απλά ο Μακρυγιάννης είπε ότι δεν ψήφισε φωτογραφίες όπου δεν κολλούσε το βιβλίο και δεν του άρεσε το γεγονός ότι κάποιες φωτογραφίες έμοιαζαν. Εγώ σκέφτηκα ότι αν αντί να ποστάρουμε δημόσια εξαρχής τις φωτογραφίες μας για τον διαγωνισμό τις στέλναμε σε κάποιον από αυτούς που θα έχουν αναλάβει την διοργάνωση κάποιου μελλοντικού διαγωνισμού ώστε να μην επηρεάζεται ο ένας από την ιδέα του άλλου, ίσως αυτό όμως να μην είναι και πολύ βολικό. Φυσικά θεωρώ ότι κάθε φωτογραφία από την στιγμή που θα υποβληθεί πρέπει να διαγωνιστεί εκτός κι αν δεν την έχει τραβήξει αυτός που την υποβάλει.

Για τον τρόπο βαθμολογίας κτλ, ιδέες λέμε όλοι. Ποια είναι η θέση σου στο ζήτημα της φανερής ή της κρυφής ψηφοφορίας;
 
Συγχαρητήρια κι από εμένα στους Κουάκερο, Καλικάντζαρο και Φιλιπ (κάποια μέρα θα μάθω που τονίζεται...) που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, σε όλους τους συμμετέχοντες και φυσικά στον...Ηλία Νικολακόπουλο...εεε...συγνώμη...στον Κόρτο για την υποδειγματική παρουσίαση των αποτελεσμάτων! :))
Αν ξαναψήφιζα τώρα είναι περίπου βέβαιο ότι θα έδινα διαφορετική βαθμολογία, με εξαίρεση τις τρεις πρώτες φωτογραφίες που ψήφισα (τις 32, 28, 15 των ΚαμίαΆλλη, Καλ. και Πεταλούδας αντίστοιχα). Η 28η του Καλικάντζαρου βγήκε δεύτερη και η 15η της Πεταλούδας 4η. Η 32η της ΚαμίαςΆλλης ήταν by far η πρώτη μου προτίμηση. Το πάθος της ανάγνωσης μέσα στην καθημερινότητα. Παραφράζοντας τη ρήση του Φλωμπέρ: αυτή η φωτογραφία είμαι εγώ! Η 28η του Καλ. και 2η του διαγωνισμού έχει ένα στοιχείο από Jack the Ripper εν δράση, σε συνδυασμό με την ωραία σύμπτωση του τίτλου του βιβλίου που είχε μπροστά του ο Καλ. τη στιγμή της δημιουργίας! :) Στην 15η της Πεταλούδας βλέπω το θέμα «ταξιδεύοντας μ΄ ένα βιβλίο» (θέμα που μπορεί καν να μην πέρασε απ΄ το μυαλό της Πεταλούδας! :))) ) πολύ περίτεχνα δοσμένο. Από ΄κει και έπειτα ομολογώ ότι τα ΄χασα στις τελικές επιλογές και στην ταξινόμηση της βαθμολογίας! :τρέλα:
Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους, προσβλέποντας σε νέους διαγωνισμούς και δημιουργίες!

ΥΓ. Ξεκίνησα να γράφω την παρούσα απάντηση στο νήμα γύρω στις 9:30 το πρωί και κάποιες δουλειές με υποχρέωσαν να την αφήσω στη μέση. Στο μεταξύ μεσολάβησε η ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Μακρυγιάννη και η συνέχεια με τον Κόρτο και την Πωλίνα. Λόγω έλλειψης χρόνου, να πω επιγραμματικά ότι είμαι υπέρ της φανερής ψηφοφορίας.
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν είναι άστοχος ο προβληματισμός σου, Κόρτο, για μυστική κατάθεση των φωτογραφιών. Σίγουρα, βέβαια, περιπλέκει κάπως το πράγμα. Διότι κάποιος μπορεί να έχει μια καταπληκτική ιδέα την οποία μπορεί να θέλει να "προστατεύσει". Από την άλλη, μπορεί να την στείλει τελευταία στιγμή με το κλείσιμο. Όπως και να'χει, μου φαίνεται καλή ιδέα να αποκαλυφθούν όλες οι φωτογραφίες ταυτόχρονα και να ψηφίσει ο κόσμος.

Όσον αφορά την ψηφοφορία, το τωρινό σύστημα έχει δύο πλεονεκτήματα: πολλές φωτογραφίες ξεκολλάν από το μηδέν και σαν σύστημα μας είναι γνωστό από την Γιουρωβίζιον. Επίσης, η μεταξύ τους απόσταση των μεγάλων βαθμών είναι επιτηδες έτσι φτιαγμένη για να βοηθήσει να ξεχωρίσουν οι καλύτερες από το να συνοστιστούν πολλές σε ένα ίδιο επίπεδο.

Για την ώρα μου φαίνεται καλό να κρατήσουμε ή το ίδιο σύστημα ή να μπούμε σε ένα ίδιο μικρότερης κλίμακας, π.χ. σε ένα: 6,4,3,2,1
 
Απο όλες τις φωτογραφίες του 2ου διαγωνισμού (και από όσες μπορούσα να δω- δεν εμφανίζονται όλες) ξεχώρισα (ως καινούργιο μέλος) της @Πεταλούδα και συγκεκριμένα τη πρώτη της. ?

Οι διαχειριστές εκμεταλλευτείτε τα καινούργια μέλη από το project "διάβασε ένα ή περισσότερα βιβλία...". Έτσι, σε έναν καινούργιο διαγωνισμό φωτογραφίας ίσως να έχετε περισσότερες συμμετοχές.
 
Top