Τα βιβλία που διαβάσαμε εξαιτίας της Λέσχης

Καθώς έβλεπα ποια βιβλία έχω διαβάσει το 2012, παρατήρησα πως μερικά από αυτά τα διάβασα εξαιτίας της Λέσχης, γι'αυτό αποφάσισα να κάνω μια λίστα με τα βιβλία αυτά, καθώς και τους λόγους που με ώθησαν να τα διαβάσω.

"Ο μικρος πρίγκιπας", που πάντα ήθελα να το διαβάσω, αλλά μόνο μετά από τόσες αναφορές σ'αυτό το βιβλίο που το έχετε διαβάσει ξανά και ξανά και είναι από τα αγαπημένα σας, αποφάσισα κι εγώ να του δώσω λίγη σημασία.

"Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέη", η αλήθεια είναι πως κι αυτό πάντα ήθελα να το διαβάσω, όμως το έβαλα στόχο αφού είδα πόσο άρεσε σε πολλούς.

"Περηφάνια και Προκατάληψη", ένα βιβλίο που είχα απορρίψει πριν από πέντε χρόνια, όμως φέτος, μετά από τη λατρεία που είδα από μερικές οστενοκολλημένες εδώ μέσα του έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία, και όχι μόνο το λάτρεψα, έγινε κι ένα από τα αγαπημένα μου.

"Έμμα", που μετά την ΠκΠ, μόλις το είδα στη βιβλιοθήκη της θείας μου, το άρπαξα και άρχισα αμέσως να το διαβάζω. Είχα γίνει, φαίνεται, κι εγώ οστενοκολλημένη...

"Τζέην Έυρ", άκουσα για άλλη μια φορά τις συμβουλές των οστενοκολλημένων, που αγαπούσαν εξίσου και την Σαρλότ Μπροντέ, ώστε δεν μπορούσα παρά να το διαβάσω κι αυτό άμεσα.

"Οι Άθλιοι", ήταν στη βιβλιοθήκη μου εδώ και 2-3 χρόνια, αλλά ο όγκος του βιβλίου το καθιστούσε απλησίαστο. Μόνο αφού είδα πόσο το αγαπούσατε εδώ μέσα πείστηκα να το διαβάσω κι εγώ. Πόσο δίκιο είχατε!!

"Το όνομα του ρόδου", επίσης αγαπημένο της Λέσχης, που κι αυτό το είχα απο εφημερίδα αλλά δεν το διάβαζα. Μου δώσατε την όρεξη να το αρχίσω.

"Ποιος σκότωσε τον Ρότζερ Άκροϋντ", που νομίζω ότι μέχρι στιγμής είναι το αγαπημένο μου της Κρίστι, και αποφάσισα να το διαβάσω ένα διάστημα που το διάβαζαν πολλοί και ήταν όλοι ξετρελαμένοι. (Βέβαια, φτάνοντας προς το τέλος διαπίστωσα πως η φράση και μόνο "Αυτό το βιβλίο είναι ΤΕΛΕΙΟ" λειτουργεί σαν σπόιλερ)

Αυτά τα βιβλία διάβασα εξαιτίας σας, και σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ :)
Εσείς ποια βιβλία διαβάσατε εξαιτίας της Λέσχης;

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ακόμα κανένα - είμαι καινούρια και διαβάζω αργά.
Όμως, έχω αποφασίσει να διαβάσω τον "Ξένο" του Καμύ και το "Λάθος" του Σαμαράκη, που έχω στη βιβλιοθήκη μου, αλλά δεν έπιανα. Επίσης, αγόρασα τις "Λευκές Νύχτες" του Ντοστογιέφσκι και την "Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι" του Κούντερα. Στη λίστα μου για αγορά είναι το "Νορβηγικό Δάσος" του Μουρακάμι, που μοιάζει να είναι απ' τα αγαπημένα της Λέσχης, και τα δυο βιβλία του Φίτσεκ, "Η Θεραπεία" και "Το Πείραμα". Να πω ότι έχω αρχίσει να ψήνομαι και για τον Χάρι Πότερ, που πριν από τη Λέσχη ούτε μου περνούσε απ' το μυαλό.

Last edited:
Να πω ότι έχω αρχίσει να ψήνομαι και για τον Χάρι Πότερ, που πριν από τη Λέσχη ούτε μου περνούσε απ' το μυαλό.
Ιζι οπωσδηποτε να διαβασεις ΧΠ!!! Αν σου αρεσει κιολας το φανταστικο εφηβικο ειδος, θα το λατρεψεις!!! Βασικα θα το λατρεψεις οπως και να χει :ναι:

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Αθλιοι
Εγκλημα και τιμωρια
Πεθαμενες ψυχες
Ντοριαν Γκευ
Η κυρια με τις καμελιες
Αιολικη Γη
Το Νο 31... (δεν το θυμαμαι)
Ο ζητιανος[
Το λαθος (Σαμαρακη)
Συνταγματαρχης Λιαπκιν
Το αγριολουλουδο
Λωξανδρα
Συννεφιαζει - Ενα παιδι μετραει τα αστρα
Ζωη σε επαναληψη
Αννα Καριενινα
Ο λυκος της Στεπας
Η δικη (καφκας)
Μανταμ Μποβαρυ
Η φονισσα
Ανεμοδαρμενα υψη
Πειθω

και αλλα που δεν τα θυμαμαι αυτη την στιγμη

Τα περισσοτερα τα διαβασα (και τα αγορασα) γιατι ηταν προσφορες σε εφημεριδες κλασσικα και αθανατα εργα, τα οποια θεωρησα απαραδεκτο να μην τα εχω διαβασει ακομη. Αν ομως δεν ημουν στην λεσχη, πολυ πιθανο να μην αγοραζα κανενα απο αυτα, ή εστω ελαχιστα. Με την λεσχη με επιασε μαζι με το διαβασμα και η επιθυμια να αποκτησω παρα πολλα βιβλια.

Το "ζωη σε επαναληψη" στην πρωτη μας συλλογικη αναγνωση εδω στην λεσχη

Τον Καφκα και τον Λυκο, γιατι ειχα διαβασει πολλα και καλα σχολια εδω μεσα (και επισης τους εμαθα και εδω μεσα)

και την "Πειθω" γιατι ειχα καιρο να διαβασω Ωστεν, και βρηκα πολλες φαν στην λεσχη. :)))

Last edited:
Εγώ προσωπικά εξ' αιτίας της Λέσχης άρχισα να διαβάζω το βιβλίο της Γκιστάβ Φλομπέρ (Gustave Flaubert) : "Μαντάμ Μποβαρύ" , για να κατανοήσω τον χαρακτήρα της ηρωίδας του βιβλίου, προκειμένου να ικανοποιήσω μια γενεσιουργό μου επιθυμία, που προέκυψε αιφνιδίως, λόγω εγγενούς συμπάθειας! :)

Αποκλειστικά στη λέσχη, οφείλονται δύο τίτλοι που διάβασα σε συναναγνώσεις: το Ρόουζ Μάντερ του Στήβεν Κινγκ και το Replay - Ζωή σε Επανάληψη του Κεν Γκρίμγουντ.

Χάρη στη λέσχη διαβάζω τώρα την Κάθοδο των Μυρίων του Michael Curtis Ford, που μ' αρέσει πολύ :)))) Διαβάζοντας τις παρουσιάσεις για Ιάπωνες συγγραφείς, διάβασα ένα που είχαμε στο σπίτι του Jun'ichi Watanabe και έχω ψηθεί γενικά για την απωανατολίτικη λογοτεχνία και έχω αρχίσει να ψήνομαι και για Χάρη Πόττερ που ούτε εμένα μου περνούσε από το μυαλό. Α, έχω βάλει στη λίστα και τη Μαντάμ Μποβαρύ, αλλά αυτό το ψιλό ήθελα έτσι κι αλλιώς. Αυτά, νομίζω.

Πριν γίνω μέλος στη λέσχη η επαφή μου με την επιστημονική φαντασία άρχιζε και τελείωνε με το "Γυρίστε το Γαλαξία με Ωτοστοπ", που όμως το είχα διαβάσει γιατί μου άρεσε ο Ντάγκλας Άνταμς και δεν ξανασκέφτηκα να ασχοληθώ περισσότερο με το είδος. Βλέποντας εδώ την παρουσίαση για την "Οδύσσεια του Διαστήματος" το δανείστηκα από τη βιβλιοθήκη και διάβασα ένα βιβλίο που θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα που γνώρισα. Μια άλλη "πρώτη επαφή" που έγινε μέσα από τη λέσχη ήταν αυτή με τον Κινγκ όταν πήρα μέρος στη συνανάγνωση του "Ρόουζ Μάντερ" και γνώρισα ένα εντελώς καινούριο, για μένα, είδος. Τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" δεν αξιώθηκα ακόμα να τον διαβάσω, ήταν και στη λίστα με τα βιβλία που θα 'επαιρνα το 2012 :χεχ: , αλλά έγινε ένα μικρό βήμα αφού τα κατάφερα με το Χόμπιτ. :)

Καπου εδω καποιος ειχε πει οτι το διαβασμα ειναι μοναχικο χομπυ αλλα στην δικη μου περιπτωση τουλαχιστον αυτο ηταν λαθος. Απ' οταν ''εμπλεξα'' εδω μπορω να πω οτι διαβαζω σχεδον συνεχεια. Το γεγονος οτι υπαρχουν ατομα με τα οποια εχω κοινα γουστα και θα μπορουσαμε να συζηταμε για βιβλια μου δινει κουραγιο να παω απο το ενα βιβλιο στο αλλο. Με λιγα λογια θελω να πω ενα ευχαριστω που υπαρχει η λεσχη. :)

Πριν 2 χρονια αν μου ελεγε καποιος οτι θα διαβασω Μπροντε, Αρχοντα και Χαρι Ποτερ και οτι θα μου αρεσουν κιολας θα τον εβριζα καταμουτρα. '' Τι λες, ρε αδερφε; ΕΓΩ;; '' . Κι ομως, και τα διαβασα και τα γουσταρα! Αυτα για τις περιπτωσεις των βιβλιων που υποτιθεται οτι δεν θα διαβαζα ουτε με πιστολι στον κροταφο. Κατα τ' αλλα γνωρισα τον Εσσε εδω, καταπιαστηκα με τον Ζορμπα του Καζαντζακη ( τον οποιο δεν χωνευα με τιποτα παλια ), διαβασα για πρωτη φορα Αγκαθα Κριστι και κολλησα για κανα μηνα, επαθα πλακα με τον Μπαλζακ κλπ. Κι ολα αυτα επειδη καθε μερα συζηταμε εδω, παιρνω ιδεες και δοκιμαζω απο δω κι απο κει. :)

όπως λένε και παραπάνω, η λέσχη με ώθησε κυρίως να διαβάσω κλασσική λογοτεχνία!

Από εκεί και πέρα σας χρωστάω την μισή μου ζωή καθώς .. εξαιτίας σας γνώρισα αρχικά την σειρά Game of thrones ... και στη συνέχεια και τα βιβλία !!

Χμμμμ...δεν είμαι σίγουρη εάν θυμάμαι όλα τα βιβλία που διάβασα εξαιτίας της λέσχης. Το μόνο σίγουρο είναι πως πολλά έχουν προστεθεί στη λίστα με αυτά που θέλω να διαβάσω. :μαναι:
Λοιπόν, αυτά που έχω διαβάσει μέχρι τώρα είναι:
Οι Άθλιοι - Ουγκώ
Άννα Καρένινα - Τολστόι
Τα σταφύλια της οργής - Στάινμπεκ
Περηφάνεια και Προκατάληψη - Όστεν
Λογική και Ευαισθησία - Όστεν
Ο Πύργος - Κάφκα
Ένα παιδί μετράει τα άστρα - Λουντέμης
Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι - Λόρενς
Μαντάμ Μποβαρύ - Φλωμπέρ

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εγώ έρχομαι περισσότερο από την κλασική και καθιερωμένη λογοτεχνία οπότε η συμμετοχή μου στην κοινή παρέα εδώ πέρα με έσπρωξε να διαβάσω νεότερα βιβλία όπως την τριλογία Μιλένιουμ στου Στινγκ Λάρσον η οποία με κατενθουσίασε!
:γιούπι:

Επίσης, με ώθησε να διαβάσω την "Νέμεσι" του Γιου Νέσμπε και τους "Αγώνες Πείνας".

Από κλασική λογοτεχνία διάβασα τον "Φύλακα στην Σίκαλη".

Ίσως κι άλλα αλλά αυτά μου έρχονται τώρα. :ναι:

επειδη ειμαι καινουρια εδω, ακομα δεν εχω διαβασει καποιο απο αυτα που εχουν συζητηθει, αλλα στοχος μ ειναι ο "ξενος" του Καμυ και η "αφροδιτη με τη γουνα" του Λεοπολντ Φον Ζαχερ-Μαζοχ.. μου ειχε κανει πολυ εντυπωση οταν εμαθα απο ενα νημα σχετικο με τη μουσικη, οτι το πρωτο αποτελεσε εμπνευση για τους Cure και το δευτερο για τους Velvet Underground!! ετσι αγοραστηκαν και μπηκαν κατευθειαν στη βιβλιοθηκη μου!!συντομα θα διαβαστουν κιολας!!:))
(αν ποτε τελειωσω την γκουμουτσα του Γκενασια!!:ρ)

Εγώ διάβασα τον "Ξένο" του Καμύ και τον "Αλχημιστή" του Κοέλο. Ωστόσο τελείωσα αρκετά, ξανάρχισα μισοδιαβασμένα και έχω προγραμματίσει να αγοράσω κάποια ακόμα.

ΥΓ. Να σημειώσω, ωστόσο, ότι η Λέσχη ήταν η σημαντικότερη αφορμή για τα "Επτά Μετάλλια" :)

Στο πίσω μέρος τού μυαλού μου είχα μια φιλοδοξία να κάνω κι εγώ "κάτι". Βλέποντας τη δράση των μελών μας, αυτή η φιλοδοξία ερχόταν όλο και πιο μπροστά (στο μυαλό μου), μέχρι που υλοποιήθηκε. Ένας ακόμα λόγος ήταν ότι η προσέγγισή μου στη λογοτεχνία μέσω της Λέσχης έγινε ακόμα μεγαλύτερη.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ας καταχωρηθεί στα εύσημα του χώρου! :)

Μακάρι να επηρεαστούν κι άλλοι έτσι!