Τα βιβλία που διαβάσαμε εξαιτίας της Λέσχης

Ήταν όντως μια επίπονη εργασία. Με αφορμή αυτό το βιβλίο αγόρασα laptop, ώστε να εργάζομαι άνετα. Οι πληροφορίες που συγκέντρωσα ήταν από το διαδίκτυο, από ντοκιμαντέρ και από επιστημονικά περιοδικά. Ήταν το πιο κουραστικό κομμάτι τού έργου. Η εύρεση ιδεών και η μυθοπλασία δεν με κούρασαν ιδιαίτερα. Πολλές πληροφορίες γι' αυτό, όπως και αποσπάσματα μπορείς να βρεις στη σελίδα που έκανα για το βιβλίο. Θα μ' ενδιέφερε επίσης να μάθω κατά πόσο αυτό μπορεί κανείς να το βρει εύκολα σε ένα τυχόν βιβλιοπωλείο, καθώς σε νέους συγγραφείς δεν δίνουν και μεγάλη σημασία. Πάντως, το είδα αναρτημένο σε όλα σχεδόν τα μεγάλα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.

Ωωωω, τί ωραίο νήμα!
Μόλις μπήκα στη λέσχη, πριν από 6-7 μήνες ξεκίνησε η συνανάγνωση του ΠκΕ που τότε σκεφτόμουν να διαβάσω! Τυχαίο, δεν νομίζω :)))) Από τότε ότι έχω διαβάσει είναι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προτροπή της Λέσχης. Καρκαβίτσας, Ζουργός, Στάινμπεκ (τον οποίο πριν δεν γνώριζα :ντροπή:). Και το διάβασμα έχει γίνει πιο απολαυστικό και λιγότερο μοναχικό, όπως λέει ο Ιαβέρης. Κι έπεται συνέχεια :γιούπι:

Διάβασα το "Ανατολικά της Εδέμ" και έχω στο μυαλό μου και πολλά ακόμα αλλά έχω το κακό να αγοράζω και ότι μου μπεί στο μάτι οπότε η λίστα γίνεται ατελείωτη:))))

Last edited:
Το Για ποιον Χτυπά η Καμπάνα του Χέμινγουεϊ, που το διάβασα σε μια συν-ανάγνωση. Επίσης το υπέροχο Νορβηγικό Δάσος, μετά από παρότρυνση της Ρεγινόρας. Τώρα έχω στα σκαριά το Φύλακα στη Σίκαλη του Σάλιντζερ και το Δρόμο του ΜακΚάρθυ. Εξαιτίας του Λευτέρη έμαθα και τον Πίντσον, οπότε βάζω μέσα στα προηγούμενα και το Έμφυτο Ελάττωμα.

ΡΕΜΑΡΚ Η Δυναμη της Αγαπης και ευχαριστω βαθια κ δημοσιως τον Απολλωνα,ο οποιος πηγαια κ συγκινητικα κ απροσδοκητα μου βρηκε το ΟΔΟΣ ΑΒΥΣΣΟΥ 0 οταν εγραψα σε ενα ασχετο τοπικ πως εχει εξαντληθει η προσφατη εκδοση του απο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ,ενα λιτο αντιπολεμικο βιβλιο ,που αφορα στη ζωη μετα τη βομβα κ χρωσταω απειρη ευγνωμοσυνη στο ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑ διοτι αυθορμητα κι αφοπλιστικα οταν βρεθηκε στην κατοχη του κι εκδηλωσα ενδιαφερον για το πρωτοτυπο θεμα ,μου το προσφερε.Θα θυμαμαι παντα τη χειρονομια του,,θα την εχω ως προτυπο και παραδειγμα ,θα τον υποστηριζω ανεξαρτητως διενεξεων που μπορει να ανακυπτουν λογω διαφορετικης προσεγγισης καποιων πραγματων...Ελπιζω να βοηθησω κι εγω καποιον ,οπως βοηθηθηκα κι εγω στη φιλαναγνωσια μου...
Ευχαριστω πολυ.
Στα προσεχως εχω τις ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ που εχει πλαισιωθει με διθυραμβικα σχολια εδω στη ΛΕΣΧΗ,δεδομενου κιολας οτι το ιστορικο μυθιστορημα ειναι ενα ειδος που με συνεπαιρνει.

Σίγουρα τα: Ευγενία Γκραντέ & Ανατολικά της Εδέμ, βέβαια είναι κι άλλα, αλλά δεν τα θυμάμαι αυτή τη στιγμή!

Το "Ευγενία Γκραντέ", τον "Αναρχικό Τραπεζίτη", την "Πτώση" του Καμύ (το οποίο και διάβασα πρόσφατα), καθώς και τον "Τροπικό του καρκίνου" του Χένρι Μίλλερ (λόγω συνανάγνωσης πέρσι το καλοκαίρι), και άλλα που δεν ενθυμούμαι αυτή την στιγμή. Να σας πω όμως και ποιά έχω στην άκρη να διαβάσω και στο μέλλον λόγω Λέσχης: "Οι δουβλινέζοι" Τζ. Τζόυς, "Ο παίκτης" του Φίοντορ φυσικά, το "Πέμπτο παιδί" της Ντόρις Λέσινγκ και λίγα ακόμα...όπως το..."Πόλεμος και Ειρήνη" που το έχω βάλει στόχο ζωής! :))))

Το "Out" της Νατσούο Κιρίνο (εξαιτίας του Χόλντεν) και το Περηφάνεια και Προκατάληψη.
Διάβασα επίσης τους "Άθλιους" και το "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" που ήθελα να τα διαβάσω από παλιά αλλά με τα τόσα που διάβασα εδώ μέσα πήρα μια μεγάλη ώθηση :)

Αν δημιουργηθεί νήμα με τίτλο βιβλία που θέλω να διαβάσω εξαιτίας της λέσχης μπορώ να γράφω μέχρι αύριο! (πρώτος πρώτος στη λίστα ο Χάρι Πότερ) :χαχα:

Κι εμενα, στα Τοπ 10 ειναι ο Χαρι Ποτερ, και αυτος ειναι σιγουρα εξαιτιας της λεσχης! :μαναι:

Να πω ομως κατι; Πολλοι αντρες λετε οτι θελετε πολυ να διαβασετε "γυναικεια" βιβλια οπως το Περηφανια και Προκαταληψη, αλλα χρειαζεστε τρομερη ωθηση μεχρι να το κανετε πραγματικα. Εγω ξερω παντως οτι αν υπηρχε ενα βιβλιο αυστηρα αντρικο, εννοω ενα ΟΥΛΤΡΑ-ΑΡΡΕΝΩΠΟ βιβλιο αποκλειστικα για αρσενικα πλασματα, ενα βιβλιο για Σληρα Καρυδια, ενα μυθιστορημα που συνοψιζει το αντρικο φυλο σε εναν τομο, μια Βιβλος των Αντρων, θα καιγομουν να το διαβασω.
Οχι πως αυτο θα ηταν το αντιστοιχο του Π&Π, φυσικα. :)))) αλλα με πιανετε.

Μόλις τελείωσα το "Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν". Είχα δει ότι πολλοί εδώ μέσα το θεωρούσατε ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχετε διαβάσει και το δανείστηκα από τη βιβλιοθήκη της αδερφής μου. Ενώ δεν ενθουσιάστηκα στην αρχή (μου προκαλούσε πολλή θλίψη και δυσκολευόμουν να το πιάσω στα χέρια μου) από τη μέση και μετά δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Μπήκε κι αυτό το βιβλίο στην αγαπημένη δεκάδα! :)

Υ.Γ. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Απόλλωνας για να συνεχίσω και να πάρω φόρα! :ευχαριστώ:

Μερικά από τα βιβλία που διάβασα εξαιτίας της λέσχης είναι σίγουρα αυτά που έχω κερδίσει μέσω των κληρώσεων ή που μού τα χάρισαν συνλεσχίτες:
Καπετάν Μιχάλης, Καζαντζάκης
Δίκη, Κάφκα
Μαύρο βιβλίο, Ορχάν Παμούκ
Παλιόκαιρος, Μιχαλοπούλου (βιβλίο που διαβάζω τώρα)

Και στα προσεχώς της ίδιας κατηγορίας βρίσκονται τα:
Ζητιάνος, Καρκαβίτσας
Τυφλόμυγα, Φακίνου

Χάρη στη Χρυσηίδα διάβασα την "Πιανίστρια" και έτσι γνώρισα τη Γέλινεκ (και έχω τη "Λαγνεία" της να περιμένει στο ράφι προς ανάγνωσιν).

Χάρη στον Απόλλωνα διάβασα τις "Πύλες της φωτιάς" που ήταν εξαιρετικό.

Χάρη στο Φάρο αγόρασα από το Μοναστηράκι μια Κυριακή το "Σπίτι της αβύσσου" και περιμένει και αυτό τη σειρά του :ωιμέ:

Πάω τώρα να βρω το νήμα "Εσείς πόσα αδιάβαστα έχετε;" να γράψω δύο κατεβατά :))))

Επηρεασμένη απο τα σχόλια για την γραφή της Περλ Μπακ διάβασα κάποια δικά της βιβλία και δεν το μετάνιωσα καθόλου!:)

Last edited: