Τα βιβλία που διαβάσαμε εξαιτίας της Λέσχης

Μέχρι στιγμής χάρη στον Χρήστο Αλεξανδρίδη έχω διαβάσει την Σκακιστική Νουβέλα του Τσβάιχ και χάρη στον Νικόλα, τον Ασώματο Ανθρωπο του Τζον Ντίξον Καρ (από το διάβασε το αγαπημένο μου βιβλίο δ') που δεν τους ήξερα καν πριν.

Εχω όμως μάθει κι άλλους χάρη σε άλλα μέλη, που ακόμα δεν έχω διαβάσει βιβλία τους, αλλά το έχω στα υπόψη, όπως Τόμας Πίντσον (Πολύνιους) και Μουρακάμι (δεν θυμάμαι από ποιον τον πρωτοάκουσα).

Γενικά, η Λέσχη δεν κάνει καλό στην τσέπη μου :ωιμέ:

Last edited:
Χάρη στην Χηθ, διαβασα τον Υισμαν,(2). :) Το La Bas ειναι απο τα καλυτερα που διάβασα φέτος.
Το Ανάποδα, απο τα πιο δύστροπα.
Χάρη στην Καστάλια, τη Νύχτα του Βιζέλ.
Χαρη στο Νικολα, Χηθ και Καστάλια, τον Ένοικο του Τοπόρ.
Επίσης, τον Ντέμιαν, αλλά δε θυμάμαι χαρη σε ποιον.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Μέχρι στιγμής, καθαρά χάρη στη λέσχη μας έχω διαβάσει τα εξής:

• Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια, Χάρπερ Λη
  • Χάρι Πότερ (όλα)
  • Death Note
  • Μάνσφιλντ Παρκ, Όστεν
  • Τοστ Ζαμπόν, με αποτέλεσμα να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα του Μπουκόφσκι
  • Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος, Χάξλεϊ
  • Κεκλεισμένων των Θυρών, Σαρτρ
  • Η Θεραπεία, και στη συνέχεια κι άλλα του Φίτσεκ
  • Η Πτώση, Καμύ
  • Το Μηδέν και το Άπειρο, Κέσλερ
  • Το Κορίτσι της Διπλανής Πόρτας, Κέτσαμ
  • Blankets, Graig Thompson
  • Φρανκενστάιν, Μέρι Σέλλεϋ αν και το αντιπάθησα/παράτησα
  • Η Ξανθιά, Τζόις Κάρολ Όουτς, επίσης παρατημένο

Last edited:
Απο αυτά που θυμαμαι τώρα χαρη στην λεσχη εχω διαβασει τα "Η εφευρεση του Μορέλ", "Οταν σκοτωνουν τα κοτσυφια", "Σκακιστική νουβέλα" και "Ανατολικα της Εδεμ" χαρη στον Ιαβερη πιο συγκεκριμένα.

Χάρη στην Χηθ, διαβασα τον Υισμαν,(2). :) Το La Bas ειναι απο τα καλυτερα που διάβασα φέτος.
Κι εγώ ακριβώς το ίδιο!!!! :))

Επίσης χάρη στην Χήθκλιφ (μην της κόβεις το όνομα Έλλη, δεν της αρέσει) διάβασα το αριστούργημα του Ναμπόκοφ "Η άμυνα του Λούζιν"!!!!

Χάρη στην Έλλη διάβασα 2 εξαιρετικά βιβλία!!!
Το "Μπετόν" του Τόμας Μπερνχαρντ και το "Πικνίκ στην άκρη του Δρόμου" των Αδελφών Στρουγκάτσκι!!!:)

Τέλος χάρη στον Φάρο (και τον Έσσε) διάβασα το ν Λύκο της Στέπας και ήταν εξαιρετικό!!!

Μέχρι στιγμής φέτος πάει καλά!!! :τρέλα:

Επισης χαρη στην Ελλη που ειχε και την ευγενη καλοσυνη να μου χαρισει το βιβλίο διαβασα τον Εκατονταχρονο που πηδηξε απο το παραθυρο και εξαφανιστηκε.

Μμμ δύσκολη ερώτηση μιας και είναι τόσα πολλά που δεν τα θυμάμαι :p Όποτε δεν ξέρω τι να διαβάσω ή θέλω να επεκτείνω την -ατέλειωτη- λίστα με αυτά που θέλω να διαβάσω παίρνω ιδέες από εδώ. Κάποια που μου έρχονται στο μυαλό στα γρήγορα...

1. Ο νάνος
2. Το μηδέν και το άπειρο
3. Οι απόψεις ενός κλόουν
4. Οι αδελφοί αδελφές
5. Ο αναρχικός των δύο κόσμων
6. Υπνοβάτισσα γη
7. Ατίμωση

... και η λίστα συνεχίζεται....

Χαρη σε πρόταση του @ΚρίτωνΓ, διάβασα ενα βιβλίο με θεματολογία πάρα πολύ αγαπητή σε μενα, την ευφράδεια της σαρδέλας το οποίο ευχαριστήθηκα. Η μόνη μου ενσταση ήταν η υπερπροσπάθεια του συγγραφεά να κάνει το κείμενο και τις ιστορίες του λογοτεχνικό, όπου πραγματικά δεν τα κατάφερε.

Ε, και δεν πηδησες -φαντάζομαι- απο τη χαρα και την ευχαριστηση που σου προσέφερε. :))))
Πω πω... που το ξεθαψες αυτό το νήμα οκτω χρόνια μετα!!
Οντως δεν ειχα πηδηξει απο την χαρα μου, αλλα απο οτι θυμαμαι κάτι σελίδες ειχα πηδήξει γιατι με είχε κουράσει.