Τα σύμβολα & και ϗ που σημαίνουνε "και"

Ίζι

Κυρά των Σκιών
διαφωνώ κάθετα και οριζόντια μ' αυτό που λες. Καλή χρήση της γλώσσας και πολύ καλό λεξιλόγιο δεν είναι το επιτηδευμένο γράψιμο· οι όμορφες λέξεις έχουν την ώρα και τον τρόπο τους.
Ίσως δεν το εξήγησα καλά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όμως δεν μίλησα για επιτηδευμένο γράψιμο, κάθε άλλο. Ένα καλό κείμενο για μένα δεν έχει εντυπωσιακές ή ασυνήθιστες λέξεις αλλά τις κατάλληλες λέξεις στο κατάλληλο μέρος. Ε, όταν βλέπω ένα ωραίο κείμενο που το απολαμβάνω, δεν θα ενοχληθώ από το & αντί για "και".
 
Υπέροχη Ίζι,
είναι προσωπική επιλογή να μου αρέσει κάτι το οποίο ξέρω πως είναι λάθος.
Για το θέμα: ένα καλό κείμενο, συμφωνώ απόλυτα κι εγώ με σένα.
(ξέρω πως κρυφογελάς, γιατί κάπου, σε κάτι, / στο διάστημα της υπέροχης λέσχης / έχω δίκιο... όταν λέω επιτηδευμένο).
 
Έχω παρατηρήσει ότι το χρησιμοποιεί μέσα σε κείμενο μέλος του φόρουμ μας με πολύ καλή χρήση της γλώσσας και πολύ καλό λεξιλόγιο. Μου αρέσει όταν τα βλέπω στα γραπτά του/της, είναι ιδιαίτερο και τα κάνει να ξεχωρίζουν. Σε πιο πρόχειρα γραπτά όμως, δεν μ' αρέσει καθόλου.
Και εγώ λατρεύω την Χήθκλιφ και τα γραπτά της. :)))) Ενώ πιστεύω ότι σε δικό μου κείμενο το & θα έδειχνε απλά κακόγουστο, σ' αυτήν ταιριάζει.
[Άρα για σας, το σύμβολο αυτό απαιτεί κάποιο... επίπεδο; Αλλιώς είναι σαν να βλέπεις μια σπουδαία/πομπώδη έκφραση σε μια έκθεση με φτωχό λεξιλόγιο;]
 
Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ Αζέλμα για τα όμορφα λόγια σου. Αφού λοιπόν έγινε αναφορά στο 'όνομα' μου & στο - ωιμέ! - επονείδιστο χούι μου, ας εξηγηθώ:
Η χρήση του εν λόγω συμβόλου γίνεται αποκλειστικά προς δική μου τέρψη καθότι προφανώς μου αρέσει αισθητικά & εν μέρει έχει κάποια προσωπική σημασία. Με τα χρόνια ίσως κατέληξε να αποτελεί ένα είδος σφραγίδας - υπογραφής εφόσον το έχω υιοθετήσει από μικρή ηλικία. Οι καθηγητές μου είναι πολύ πιθανό να το ανέχονταν σιωπηλά, ωστόσο ποτέ δεν το σχολίασαν & εστίαζαν στο περιεχόμενο όσων έγραφα. Αφού λοιπόν αυτή η αισθητική ιδιοτροπία μου κατάφερε να επιβιώσει σε περιβάλλοντα που είχαν κάποια δύναμη να την περιορίσουν, θεωρώ ότι σε ένα χώρο όπως το φόρουμ, όπου η προσωπική έκφραση είναι αποδεκτή εφόσον δεν προσβάλλει κάποιον ούτε παραβαίνει τους κανόνες συμμετοχής σε αυτό, δεν τίθεται ζήτημα περιορισμού της χρήσης του “&” από μέρους μου. Αν σφάλλω και εν αγνοία μου πράγματι παραβιάζω κάποιον κανονισμό της λέσχης παρακαλώ να μου επισημανθεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να ενοχλείται αισθητικά από τις επιλογές μου όμως έχει την δυνατότητα να αγνοεί τις αναρτήσεις μου ή να με προσθέσει στην μαύρη λίστα του ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα πέσει κατά λάθος επάνω τους.
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τα γραπτά σου είναι συγκροτημένα, προσεγμένα και ευγενικά πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο, Χήθκλιφ. Οπότε εκεί μέσα το & είναι πράγματι στολιδάκι. ;)
 
Δεν θέλω να επιβαρύνω το νήμα με περιττές αναρτήσεις, αλλά πώς να μην απαντήσω σε τόσο ευγενικά λόγια - Άπειρα ευχαριστώ
 
Τα συμπλέγματα, στην ελληνική γλώσσα, ήταν πολλά την εποχή των χειρόγραφων βιβλίων. Βοηθούσαν στη γρήγορη γραφή ενός βιβλίου με το χέρι. Στη Λατινική υπήρχαν λιγότερα, έχουν όμως διατηρηθεί περισσότερα μέχρι σήμερα, Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στoν ιστότοπο του (τμήμα Βιβλιοθηκονομίας) δίνει πολλές πληροφορίες για την παλαιογραφία και τα συμπλέγματα και καταλόγους.
 
Top