Συγγραφέας : Τζέημς Ελρόη (Ellroy James)
Μεταφραστής : Μπαμπασάκης Γιώργος - Ίκαρος
Εκδόσεις : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-375-747-0
Σελίδες : 369
Τιμή: 17 ευρω
Λιγα λογια για το βιβλιο
«Τίποτε από όσα έγιναν πριν ή από όσα θα συμβούν μετά δεν μπορεί νΆ αγγίξει εκείνο το καλοκαίρι, τότε που ήμουν μέρος της τρελής, τραγικής μουσικής που συνέθετε η ζωή τόσων ανθρώπων. Εκείνο το καλοκαίρι ήταν το δικό μου κονσέρτο για ορχήστρα – κάθε όργανο της ορχήστρας να έχει τη δική του ισάξια και όμως απολύτως διακριτή φωνή».
Ο Φριτς Μπράουν, πρώην αστυνομικός, τώρα πια ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος λατρεύει τον Μπετόβεν, θα αναλάβει μια υπόθεση παρακολούθησης, για την οποία προαισθάνεται πως θα είναι η τελευταία του. Καθώς το κουβάρι ξετυλίγεται, θα παγιδευτεί σε μια δίνη εμπρησμών, διαφθοράς και πορνό, στην οποία τον τραβά η Τζέην, μια όμορφη τσελίστρια, το αντικείμενο της παρακολούθησής του.
Λογια που γραφτηκαν απο τον τυπο
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, 23/1/2005
Το πρώτο βιβλίο του νουάρ άρχοντα του Λος Άντζελες βουτηγμένο στην κλασική μουσική, τους φόνους, την κάψα και τον έρωτα. Μια ιστορία αίματος, φιλίας και βρόμικου χρήματος που διαβάζεται απνευστί.
Πέτρος Τατσόπουλος ΤΑ ΝΕΑ, 27-28/11/2004
Η μουσική της βίας
Όμοια με τους χαρακτήρες της Χάισμιθ, οι χαρακτήρες του Ελρόι είναι ηθικά ρευστοί, ικανοί ανά πάσα στιγμή για το ανατριχιαστικότερο κακούργημα και την αμέσως επομένη για την πιο σπάνια επίδειξη τρυφερότητας. [...] Την αίσθηση της ρευστότητας μεταδίδει και η γλώσσα του Ελρόι, μια γλώσσα μουσική και εύπλαστη, με «άνοιγμα» από την καλιφορνέζικη αργκό έως το λόγιο ιδίωμα, που τόσο πετυχημένα μεταφέρει στα ελληνικά η απόδοση του Μπαμπασάκη. Ίσως τελικά το μυστικό της συνταγής να κρύβεται στον σωστό συνδυασμό του κυνισμού και της ευαισθησίας.
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 10/4/2005
Καλό σασπένς, γρήγορη δράση και σωστοί ρυθμοί από έναν σπεσιαλίστα.
Άννα Κουτσιλοπούλου SONIK, τεύχος Οκτωβρίου 2005
Το πρώτο μυθιστόρημά του, μια υπέροχη εισαγωγή για τα εξαιρετικά αστυνομικά μυθιστορήματα που ακολούθησαν και τη διάσημη πια τριλογία του.
Αν θες να μυηθείς στον «άρρωστο» κόσμο του αμερικανού συγγραφέα, το Ρέκβιεμ για τον Μπράουν είναι μια καλή αρχή, αν όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά για να καταλάβεις από πού ξεκίνησαν όλα [...] Σκέτη –σχεδόν δολοφονική- απόλαυση!
Να πω κι εγω τις εντυπωσεις μου.Ειναι βιβλιο που δεν με κουρασε,ειχε πλοκη απλους διαλογους,καθολου κοιλια ωστε να βαρεθω και ηταν το πρωτο βιβλιο του Ελροη που εγραψε!Οποτε φανταζομαι πως θα ειναι τα επομενα
*Αθηνά να εισαι καλα που με κολλησες με τον Τζέημς :χαχαχα:
Last edited by a moderator: