Τζακ Λόντον (Jack London) : "Γραφείο δολοφονιών ΕΠΕ"Τίτλος: Γραφείο Δολοφονιών ΕΠΕ
Πρωτότυπος τίτλος: Assassination Bureau Ltd
Συγγραφέας: Τζακ Λόντον (Jack London)
Μετάφραση: Νανα Τσόγκα
Πρόλογος: Francis Lacassin
Εκδόσεις: Πλέθρον
Έτος έκδοσης: 1990
Έτος πρώτης έκδοσης: Δεκέμβριος 1980
Διαστάσεις: 21x14
Αριθμός σελίδων: 207
ISBN:
960-7599-01-2

Από το οπισθόφυλλο: Το Γραφείο Δολοφονιών σκοτώνει άτομα για το χρήμα. Οι φόνοι όμως έχουν και κοινωνικά αίτια. Αποφασισμένος να εξοντώνει μονάχα εχθρούς της κοινωνίας, ο αρχηγός του Γραφείου Ιβάμ Ντργκομίλωφ αποφασίζει αν ο κάθε φόνος είναι δικαιωμένος ή όχι. Αλλά μια μέρα ο Ντραγκομίλωφ δέχεται να εκτελέσει ένα συμβόλαιο δίχως να γνωρίζει το όνομα του θύματος - και το άτομο που προορίζεται να πεθάνει αποδειχνεται πώς είναι ο ίδιος...

*Ημιτελής, όταν πέθανε ο Τζακ Λόντον, η συναρπαστική αυτή νουβέλα συμπληρώθηκε από τον Ρόμπερτ Λ.Φις (από την σελίδα 132 και μετά).

Μερικά αγαπημένα μου αποσπάσματα:

Οι δολοφονίες δεν ήταν λαθεμένες ουσιαστικά όσο κοινωνικά. Μέρος απ' αυτές μάλιστα τις παίρνω πίσω. Όσο γαι τις ατομικές περιπτώσεις, δεν είχαν κανένα σφάλμα. Αλλά τα άτομα δεν είναι μόνον άτομα. Είναι μέλη ομάδων ατόμων. Κι εκεί είναι που έσφαλα. Αρχίζω να το καταλαβαίνω. Δεν δικαιώθηκα.
Ότι σκοτώσαμε, και μάλιστα πολλές φορές, δεν το αρνιόμαστε. Αλλά το τρομερό πράγμα στους φόνους δεν είναι η ποσότητα των θυμάτων, αλλά η ποιότητα. Ο θάνατος ενός Σωκράτη είναι πολύ μεγαλύτερο έγλημα κατά της ανθρωπότητας από τη σφαγή των ατελείωτων ορδών των αγρίων, που ο Τσέγκις Χαν οδήγησε στον κτηνώδη βιασμό της Ασίας. Αλλά ποιος το πιστεύει αυτό ειλικρινά; Ο κόσμος -αν ήξερε- θα κραύγαζε κατάρες στο Γραφείο μας με την ίδια ανάσα που θα ζητωκραύγαζε για όλες τις μορφές ανόητων και άχρηστων σφαγών.
 
Last edited by a moderator:
Top