Του Οσίου Μνημονίου και τού Γιώργου Παπανδρέου μαζί, σήμερα

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Όπως μόλις με ενημέρωσε η αδερφή μου πως κυκλοφορεί στον ιστό, ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου, που θα μείνει στην ιστορία μάλλον για το περίφημο Μνημόνιο, έχει γενέθλια σήμερα, 16 Ιουνίου. Και, ουρανοί, τί σύμπτωση, σήμερα, 16 Ιουνίου, είναι και τού Οσίου Μνημονίου.
:αργκ:

Αν έχεις το μνημόνιό σου! :))))

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Και, ουρανοί, τί σύμπτωση, σήμερα, 16 Ιουνίου, είναι και τού Οσίου Μνημονίου.
:αργκ:
Και μέσα εκεί αναγράφει κάποιους επισκόπους Αμαθούντος. Αναζητώντας στο γουγλ, βγήκε η Επισκοπή Αμαθούντος, η οποία εκτός από τον Μνημόνιο, έχει ακόμα αγίους τους Τύχων και Θεόπομπος :φιρουλί:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν ξέρω πολλά απο θεολογία, αλλά κατάλαβα οτι η Μνήμη είναι μία απο τις 'ιερές' εμ... έννοιες. Όπως έχουμε την Αγία Σοφία (τη Σοφία του Θεού), έτσι υπάρχει φαντάζομαι και η Αγία ή μάλλον Ιερή Μνήμη (η Μνήμη του Θεού). Δεν ξέρω σε τί αναφέρεται η Ιερή Μνήμη, ίσως σε αυτούς που θα 'θυμηθεί' ο Θεός στην Ανάσταση.

Απο όσο είχα ακούσει απο ένα παπά, στην ουσία όταν μιλάμε για Μνημόσυνο, για 'αιώνια η μνήμη' ή για 'εις μνήμην...', δεν μιλάμε για το να θυμόμαστε το μακαρίτη, αλλά για τη θεία μνήμη.

Οπότε, τα πρωτοχριστιανικά (υποθέτω) χρόνια δημιουργήθηκε το όνομα Μνημόνιος προς τιμή της θείας μνήμης.

Last edited:
πάντως το αποψινό πάρτυ γενεθλίων δεν το βλέπω και πολύ πετυχημένο.

τι σου είναι το κισμέτ!κι εμεις δεν το ψάξαμε λιγάκι.Πρωθυπουργός με γενέθλια του Οσίου Μνημονίου,τι να περιμένουμε μετά από αυτό:ωιμέ:

Last edited:
Αυτο ηταν αληθεια δηλαδη που ελεγαν εγω καταλαβα οτι ηταν δουλεμα προς τον George......Χαχαχαχαχα μαλιστα!

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Και φέτος αυτή η.. άγια μέρα πέφτει την παραμονή των δεύτερων εκλογών. Τώρα, αν είναι καλό σημάδι ή όχι, θα δείξει.. :ρ

Απο όσο είχα ακούσει απο ένα παπά, στην ουσία όταν μιλάμε για Μνημόσυνο, για 'αιώνια η μνήμη' ή για 'εις μνήμην...', δεν μιλάμε για το να θυμόμαστε το μακαρίτη, αλλά για τη θεία μνήμη.
Δεν ξερω αν υπαρχει κατι τετοιο, για να το λεει παπας που ειναι κ το επαγγελμα του φανταζομαι κατι παραπανω θα ξερει, παντως τα μνημοσυνα κ οι κηδειες γενικοτερα δεν συγκαταλεγονται στα μυστηρια της εκκλησιας μας, ειναι κατι εντελως δικο μας που το κανουμε για να τιμησουμε τον νεκρο.

Ωραιος ο Τζεφρακος. Και διδυμος. Τι καλο να περιμενεις απο διδυμο; :ρ (δεν τα πιστευω εγω αυτα!)