Το Περιοδικό "Μπλεκ"

την τραυματική εμπειρία με τα πεταγμένα κόμιξ την έχουνε βιώσει κάμποσοι. Ένοχη, βέβαια, είναι συνήθως η μητέρα. Για κάποιον λόγο η μέση ελληνίδα μάνα δεν μπόρεσε να εκτιμήσει την συναισθηματική αξία. Αντί να σπάσει κανα οιδιπόδιο σύμπλεγμα, διάλεξε να προκαλέσει μια άσκοπη τραυματική εμπειρία. Πραγματικά, έχω ακούσει από κάμποσους φίλους πως τα παιδικά κόμιξ τα πέταξε η μάνα τους.
Υπήρξα κι ο ίδιος θύμα της μητέρας όταν, κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, επέστρεψα για διακοπές στο σπίτι και ανακάλυψα οτι τα Μπλεκ μου είχαν αποδημήσει στη χωματερή. Υπήρχαν καμιά 400αριά τεύχη, πολλά απ'αυτά παλιά, της δεκαετίας του '80, που τα μάζεψα με πολύ κόπο.

Δεν θυμάμαι πότε περίπου ξεκίνησα να διαβάζω Μπλεκ. Νομίζω κάπου στα τέλη του δημοτικού, '92 ή 93, και συνέχιζα να διαβάζω σχεδόν ως το λύκειο. Ανάμεσα στις αγαπημένες μου ιστορίες ο Άλφ, ο Φαϊρμπολ, τα γκόλ του Τζίμι Γκράντ, το 4σελιδο (που σταδιακά έγινε δισέλιδο και μετά εξαφανίστηκε) του καθηγητή Μυστήριου, το παιδί Πάνθηρας κι ενα σωρό ακόμα που δυσκολεύομαι να θυμηθώ.

Όμορφα χρόνια όμορφα πετάγονται.
 
και εγω διαβαζα μπλεικ χωρις να ειναι αγαπημενο μου
μαλλον εχω διαβασει εινα το σωστο αφου το αγοραζα σποραδικα
και εγω δυστυχως επεσα θυμα της μητερας μου ,3 μαυρες σακουλες με κομιξς πηγαν ακλαυτα
 
Από τα βασικά αναγνώσματα της προεφηβείας μου.....
Μετά τα πολεμικά βέβαια (τανκς, κράνος, μάχη κλπ) :)))
Ευτυχώς διατηρώ σε άριστη κατάσταση όλα τα τεύχη που είχα αγοράσει!
 
Τι ωραίο νήμα! :αγαπώ:

Όταν όλα τα κοριτσάκια διάβαζαν Κατερίνες και Μαρίες εγώ διάβαζα "Περιπέτεια"! Είχα πάνω απο 200 τεύχη και κάποια απο αυτά τα διάβαζα πάνω απο μία φορά όταν μου άρεσαν! Ήταν "κόματος" ο Λοχαγός Μαρκ! :γιούπι:
Διάβαζα και Μπλεκ, έτσι για αλλαγή που και που :χαχα:
 
Διάβαζα και Μπλεκ, έτσι για αλλαγή που και που :χαχα:
Το αγόραζα από τα 8 ως τα 17 (περίπου). Είχα περίπου 550 τεύχη. Όταν έφυγα στο εξωτερικό για σπουδές τα πέταξε όλα η μάνα μου :οργή:
Μαζί με τα ΚΟΜΙΞ :νατώρα:
 
Εμενα η δικιά μου μου είχε πετάξει όλα τα τεύχη Αστερίξ με το παλιό λετερινγκ - προ μαμουθκομιξ. (πλας σκόρπια μικιμάους, λουκυ λουκ, τεντεν και ιζνογκουτ)
Αυτό ανάγεται στη σφαίρα της εγκληματικής ενέργειας!
 
Όταν όλα τα κοριτσάκια διάβαζαν Κατερίνες και Μαρίες εγώ διάβαζα "Περιπέτεια"! Είχα πάνω απο 200 τεύχη και κάποια απο αυτά τα διάβαζα πάνω απο μία φορά όταν μου άρεσαν!
Και εγω το ιδιο. Πρεπει να ειχα διαβασει ολα τα τευχη και πολλα απο αυτα δευτερη και τρίτη φορα. Τις ιστοριες του Λοχαγου Μαρκ, ο Ομπραξ δεν μου αρεσε και τόσο.

Δεν είναι τρέλα, αυτό το πράγμα με τις μανάδες;
Μάστιγα!
 
Κάποια στιγμή ο πατέρας μου, όταν συμμάζευε το μαγαζί στο πατρικό μου με ρωτάει: Στο μαγαζί έχετε μία σακούλα με κάτι περιοδικά. "Περιπέτεια" γράφουν. Τι να τα κάνω;
Και απαντώ (το θυμάμαι χαρακτηριστικά): Βάλτα σε μια γωνιά να τα δω όταν έρθω για να δω τι θα κρατήσω. Ήθελα να κρατήσω κάποια ως αναμνηστικά! Έψαξα όλες τις γωνιές του σπιτιού και δεν τα βρήκα ποτέ! Δεν ξέρω τι κατάλαβε με αυτό που του είπα...
Σε εμένα τη ζημιά την έκανε ο πατέρας μου :))))
 
Top