Το πρώτο κόμιξ που διαβάσαμε

Έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν ξανά της Ντίσνεϋ τα κόμιξ, για τα άλλα δεν ξέρω (ούτε και ξέρω αν είχαν σταματήσει κι εκείνα) πάντως Μίκυ Μάους, Αλμανάκο (νομίζω), Μεγάλο Μίκυ, Κόμιξ, Μίνι κλπ επανακυκλοφορούν. Και με την Καθημερινή της Κυριακής μπορείς να πάρεις και τη συλλογή με τις ιστορίες του Καρλ Μπαρκς που είναι εκπληκτικές!!!! Δεν ξέρω αν τα παίρνουν παιδιά ή μεγάλοι, πάντως πολλές φορές πήγα μεσημέρι και πήρα το τελευταίο τεύχος... Στο χέρι των γονιών είναι αν το παιδί τους θα μεγαλώσει σαν παιδί ή όχι.
Δεν έχεις και άδικο. Δίκιο έχεις. Την συλλογή του Μπαρξ την αγοράζω εννοείται και ευτυχώς που δεν είναι κατώτερης ποιότητας από του Τερζόπουλου! Είναι ακριβώς ίδια! Πολύ θετικό αυτό το στοιχείο. Αν και Αλμανάκο πια δεν διαβάζω δεν με ενδιαφέρει έτσι όπως το έχουν κάνει. Κλασικά διαβάζω που και που, Ντόναλντ το έκοψα λόγω Κλασσικών, Κόμιξ δεν έχω λεφτά να το αγοράζω κάθε μήνα. Να σου πω, το Μεγάλη Μίκυ δεν μου άρεσε και ιδιαίτερα. Οπότε, κανά Μίκυ που και που (αν και πια κοστίζει 2 ευρώ έτσι) και κανένα Κλασικό.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Την συλλογή του Μπαρξ την αγοράζω εννοείται και ευτυχώς που δεν είναι κατώτερης ποιότητας από του Τερζόπουλου! Είναι ακριβώς ίδια!
Έχω την αίσθηση ότι τη συλλογή αυτή του Μπαρκς τη "σκοτώνουνε". Αξίζει περισσότερα απ' τα 4 ευρώ που δίνουμε για να την πάρουμε μαζί με την εφημερίδα. Σκληρόδετα, πολυτελές χαρτί, αναλυτική εισαγωγή σε κάθε τόμο και οι καλύτερες κλασικές ιστορίες της Ντίσνεϋ που υπάρχουν. Εννοείται ότι δεν έχω χάσει τεύχος.

Το πρωτο κομιξ που διαβασα ηταν ενα τευχος του Λουκυ Λουκ αγορασμενο πριν πολλα πολλα χρονια απο ενα μικρο μαγαζακι που δεν υπαρχει πια στα μανιατικα του πειραια..Απο τοτε μεχρι τωρα και στα πολλα χρονια που περασαν μεχρι να φτασω αισιως στα 36 μου χρονια,η συλλογη της σειρας των περιπετειων του αγαπημενου μου παιδικου ηρωα εχει ολοκληρωθει και κοσμει την βιβλιοθηκη των κομιξ μου,θυμιζοντας μου παντα αυτα τα ανεμελα χρονια της παιδικης ηλικιας ξυπνωντας τα πιο ομορφα συναισθηματα και τις αναμνησεις....:)

Last edited:
Βρε συ φαντι επειδη ασχολεισαι τι απεγινε η νεα νουβελα της καντυ βγηκε. Αχ μας τρωει η αγωνια με ποιον καθεται πια η παιδικη μας φιλη. Τερρυ η Αλμπερτ 30 χρονια ειναι αυτα. Φιλεναδα μας βλεπω σε αλλα τριαντα χρονια να πηγαινουμε ολες οι φαν της καντυ για καφε στο καπη και ακομα αυτο το ερωτημα να μην εχει απαντηθει. Τροπος του λεγειν στο καπη εμεις θα μαστε και τοτε υπερ- ενεργητικες

Αριάδνη επειδή και για μένα η κάντυ-κάντυ είναι ...ένοχη απόλαυση (εκεί που διαβάζω έρμαν έσσε ας πούμε:μαναι:) ξαναδιαβάζω για πολλοστή φορά το αγαπημένο saga με το οποίο μεγαλώσαμε και κολλήσαμε. βρήκα αυτό το Link

επίσης στο ίδιο site αναφέρουν ότι η νουβέλα μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει μόνο στην Ιαπωνία αυτή η ανάρτηση βέβαιά έγινε το 2011

Last edited by a moderator:
Ενοχη απολαυση οχι δα:)))ειναι η προσωποποιηση του καλου και φερνει χαρα. Δυστυχως και αυτα τα χω διαβασει λουνα αλλα δν βρηκα ακρη μυστηριο μεγα. Τωρα βλεπεις καντυ;

Η ΝΟΥΒΕΛΑ εχει ηδη μεταφραστει απο μια ομαδα κοριτσιων, που εχουν στησει ενα εξαιρετο φορουμ σχετικα με την Καντυ...

Eγω το πρωτο κομικ που διαβασα ηταν ο Γουντι Ο Τρυποκαρυδος και το ΑΡΤΣΙ...
Λιγο μετα Ο ΠΟΠΑΥ και το Μικυ Μαους...
Αλλα το ΑΡΤΣΙ μου αρεσε πολυ.

Ενοχη απολαυση οχι δα:)))ειναι η προσωποποιηση του καλου και φερνει χαρα. Δυστυχως και αυτα τα χω διαβασει λουνα αλλα δν βρηκα ακρη μυστηριο μεγα. Τωρα βλεπεις καντυ;
'Eνοχη απόλαυση επειδή όταν την διαβάζω αισθάνομαι πάλι παιδί. αλλά αυτό όπως λες καλό είναι παρά κακό.! έχω καιρό να την ξανα-διαβάσω αλλά τώρα μου το θυμήσατε οπότε..:)))

Η ΝΟΥΒΕΛΑ εχει ηδη μεταφραστει απο μια ομαδα κοριτσιων, που εχουν στησει ενα εξαιρετο φορουμ σχετικα με την Καντυ...

http://http://terry.forumgreek.com/t855-topic

Eγω το πρωτο κομικ που διαβασα ηταν ο Γουντι Ο Τρυποκαρυδος και το ΑΡΤΣΙ...
Λιγο μετα Ο ΠΟΠΑΥ και το Μικυ Μαους...
Αλλα το ΑΡΤΣΙ μου αρεσε πολυ.

φαντίνα δεν είχα ιδέα! σ ευχαριστώ θα το κοιτάξω!

Last edited by a moderator:
louna, το παρωνυμιο σου από την Λορενα είναι, την κόρη του μεγάλου δούκα; την άλλη ιστορια της κάντυ που είναι και αυτή από τα πρωτα-πρωτα κόμιξ που μας συντροφευσαν

Αριάδνη πολύ σωστά κατάλαβες! :)) η λούνα είναι η αγαπημένη μου ιστορία! μπορώ να σου πώ ότι μ αρέσει και λίγο περισσότερο από την κάντυ. ίσως λόγω του οτί διαδραματίζεται στην Βιέννη το οτί η λούνα- λορένα είναι ταλαντούχα πιανίστρια με ..μυστικό παρελθόν (καταλαβαίνεις).. η ιστορία με τον μίρκο και τον κόμη μπράνκ ..ασε γιατί αν αρχίσω δεν θα τελειώσω!:)

Εξαιρετικη επιλογη και πανεμορφη ιστορια που χει ανεβει πια και αυτη. Μετα απο καποιον καιρο η ιστορια της καντυ ειχε χασει κατι απο την αιγλη της και αγοραζαμε το περιοδικο μονο και μονο για την ιστορια της λορενα. BTW ηταν το ομορφοτερο εικαστικα μαγκα που εχω δει η λουνα σαν σκιτσο εννοω

Ισχύει αυτό. το manga της λούνα ήταν ομορφότερο (υποθέτω ότι αυτό είναι θέμα του σκιτσογράφου) αλλά ακόμα και η ίδια η ιστορία δεν "τράβηξε" κι έτσι δεν κούρασε τους fan της λούνα.

Δεν μπορώ να θυμηθώ το πρώτο, αλλά πιθανότατα θα ήταν ένα από τα πολεμικά "Τανκς" ή "Κράνος" τα οποία σχεδόν μονοπώλησαν την προεφηβεία μου (μαζί με τον Μπλέκ, δευτερευόντως).
Θυμάμαι ακόμη και το περίπτερο που τα αγόραζα, μετά το σχολείο. 6 δραχμές τότε, έκαστο..

Ποπάυ,Μικυ Μάους,Μπλεκ,Αγόρι,Σπάιντερ Μαν(έτσι το έγραφαν,με ελληνικούς χαρακτήρες,ασπρόμαυρο και με απόχρωση του κόκκινου).Ωραίες εποχές!

Τα πρωτα πρωτα ηταν ποπαυ, σεραφινο, τιραμόλα και αργοτερα μπλεκ,μικυμαους, σπαιντερμαν, περιπετεια.

Σεραφίνο - Τιραμόλα, Κλασικα εικονογραφημένα,Τεντέν, Μίκυ, Άρτσι, Ποπάϋ, Ρανταπλάν, Μπλεκ, Μικρός Ήρως,Περιπέτεια, Αστερίξ, Αντιρίξ