Φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών

Το ερώτημα "... και τώρα;" όπως το έθεσα... αφορά δύο ειδών ερωτήματα.
1. Υγιή ερωτήματα: Η φιλία τι γίνεται; που πάμε; χαμογελάμε; επιτέλους έγινε; είμαστε ευτυχισμένοι με αυτό που έγινε ή το ξεχνάμε και ζούμε κάπως αμήχανοι;
2. Προβληματικά ερωτήματα: Αν το μάθει η γυναίκα σου / άνδρας σου; (το ίδιο ζευγάρι) Τελικά είμαστε στο σπίτι γιατί προς στιγμή νόμιζα πως έπλεα σε πελάγη ευτυχίας ;

Βεβαίως και μπορεί να υπάρξει αυτή η φιλία!Το ερώτημα πάντως μπαίνει γιατί υπάρχει το στερεότυπο ότι ανάμεσα στα δύο φύλα έχουμε μόνο ερωτική έλξη.
Αυτό που μετράει κατά τη γνώμη μου είναι η ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.Δεν χρειάζεται να τις χαρακτηρίζουμε,αρκεί να αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο
να νοιώθει και να μοιράζεται χωρίς ταμπέλες.

Για δός μας ένα παράδειγμα Μπου Ράντλι. Το "στερεότυπο" που αναφέρεις μήπως είναι ο κανόνας και τα υπόλοιπα οι εξαιρέσεις του?

Τώρα που ανακάλυψα το νήμα θα πω κι εγώ την εμπειρική μου άποψη..

Από μικρός θεωρούσα ότι τα αγαθά (τα μη υλικά, π.χ. γνώση, σθένος, σύνεση, αποφασιστικότητα, κλπ) "κόποις κτώνται" και δεν είχα άδικο στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού (εκτός αν λάβεις καμιά επιφοίτηση :χαχα:)..το ίδιο ισχύει και στον τομέα της φιλίας..σχεδόν κανείς δεν θα σε αποδεχτεί για φίλο αν δεν είσαι "εντάξει" από μέρους σου, δηλαδή να παίρνεις ένα τηλέφωνο, να θυμάσαι τις γιορτές, να είσαι εκεί σε μια δύσκολή στιγμή, έστω να κάνεις τον ακροατή..τα βασικά δηλαδή !! Στη φιλία όμως επειδή είναι ένα είδος σχέσης ισχύουν οι (άγραφοι) κανόνες που ισχύουν σε κάθε είδους σχέση (συγγενική, συζυγική, συναδελφική, κλπ)..Όσο και να υποστηρίζουμε ότι αποδεχόμαστε τον φίλο μας με τα ελαττώματά του αυτό κατ' εμέ δεν ισχύει..Υπάρχει ένα μέτρο και κάποια όρια μέσα στα οποία μπορεί κάθε πλευρά να κινηθεί και κάποιες απαιτήσεις ή αλλιώς κανόνες που πρέπει να τηρούνται..

Στη φιλική σχέση μεταξύ άντρα και γυναίκας οι ισορροπίες αυτές είναι πιο λεπτές και οι καταστάσεις πιο εύθραυστες, διότι είναι πιο εύκολο να παρεξηγηθούν τα πράγματα και να επέλθει διάλυση..ένας τομέας όπως προαναφέρθηκε είναι το ερωτικό στοιχείο που μπορεί να βάλει βόμβα και να τα διαλύσει όλα, αλλά δεν είναι το μόνο..Ένα άλλο στοιχείο που υπάρχει σε μια τέτοια φιλία και μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμούς και αναταράξεις είναι η αναπόφευκτη σύγκριση του αρσενικού για παράδειγμα με το άτομο του ιδίου φύλου, που θα αποτελέσει τον ερωτικό σύντροφο του θηλυκού συμμετέχοντα στη φιλική σχέση..η σύγκριση δηλαδή του φίλου της κοπέλας με το αγόρι της και το αντίθετο !!!!

Αυτά τα μέτρα, τα όρια και τους κανόνες που προανέφερα θα τα κάνω πιο σαφή με ένα παράδειγμα (λίγο περίεργο)..Το γεγονός κάθε φορά που βλέπει ο άντρας τη γυναίκα-φίλο του να μην της πιάνει τον πισινό η γυναίκα δεν το ζητάει σαν χάρη, αλλά το απαιτεί (και μην μου πείτε ότι εννοείται, γιατί τίποτα δεν εννοείται), ή να μην αερίζεται, ρεύεται μπροστά της....και μιλάω για ένα χρονικό διάστημα που έχει επέλθει οικειότητα μεταξύ των 2, όχι στην αρχή που χτίζεται η φιλία..Ομοίως ο άντρας ενδέχεται να έχει μια αντίστοιχη απαίτηση από τη γυναίκα-φίλο του, που να απορρέει για παράδειγμα από τη δική του ηθική, π.χ. να απαιτεί από τη φίλη του να μην αλλάζει 25 (υπερβολή το ξέρω) ερωτικούς συντρόφους μέσα σε ένα χρόνο, πράγμα που δεν θα τον απασχολούσε καν αν ο φίλος αυτός ήταν άντρας !!!!

Βλέπουμε ότι τα πράγματα σε μια φιλική σχέση άντρα-γυναίκας δεν είναι τόσο αφημένα στην τύχη, όπως θα συνέβαινε αν επρόκειτο για άτομα του ιδίου φύλου, αλλά πλησιάζει σε ένα μοντέλο με αδελφικά και συζυγικά στοιχεία..Για να το κάνω πιο λιανά και να καταλήξω κάπου, η φιλία αντίθετων φύλων για εμένα μπορεί να υπάρξει μόνο με κόπο και υποχωρήσεις..Ποτέ δεν θα είσαι χαλαρός σε μια τέτοια φιλία, πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύεις ότι είσαι ο ίδιος άνθρωπος και δεν σου τη βίδωσε μια ημέρα να τα τινάξεις όλα στον αέρα, άσε που οι γυναίκες (οι δικές μου φίλες τουλάχιστον) ενώ ερωτεύονται το κωλόπαιδο, που πίνει, καπνίζει, βρίζει, ρίχνει και καμιά μπάτσα (λέμε τώρα), σε εσένα δεν τα αποδέχονται γιατί πρέπει να είσαι "καλούλης" !!!!

Δεν ρίχνω τα βάρη ούτε στον ένα ούτε στον άλλο, απλά λέω ότι μάλλον είναι κάτι που πάει ενάντια στους κανόνες της φύσης και αυτό το είδα και από τον εαυτό μου (δεν λέω περισσότερα)..Σέβομαι απεριόριστα το γυναικείο φύλο, δεν μπορώ να πω ότι το καταλαβαίνω πλήρως (θα έλεγα ψέμματα), αυτό που δεν μπόρεσα να κατανοήσω όμως, λόγω αντίθετου φύλου, είναι το πως ξοδεύει τόσο χρόνο, χρήμα, σθένος, μόνο και μόνο για να αρέσει και να αποσπά κάποια θετικά σχόλια, πράγμα που έχουν και πολλοί άντρες σε μικρότερο όμως βαθμό..Το τελευταίο ήταν και το στοιχείο που με έκανε να μην έχω και πολλές απαιτήσεις στον τομέα της φιλίας μου με τις γυναίκες !!!!

Βεβαιως και υπαρχει φιλια αναμεσα στα δυο φυλα και μπορει να κρατησει χρονια κιολας. Κι εγω εχω πολλους φιλους αγορια αλλα τους βλεπω μονο φιλικα και εκεινοι το ιδιο.
Δεν υπαρχει μονο η ερωτικη ελξη αναμεσα σε εναν αντρα και μια γυναικα, οπως αντιστοιχως και σε δυο αντρες η δυο γυναικες που και παλι θα μπορουσε να υπαρξει ερωτικη ελξη, αλλα υπαρχει και η αγνη φιλια (και το αντιστροφο φυσικα). :)

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Ανεκαθεν οι περισσοτεροι μου φιλοι ηταν αντρες. Γκέι ή στρέιτ, δεν εχει σημασια. Αν αυτη την στιγμη μου συμβει κάτι, εχω προχειρα 2-3 αντρικα ονοματα φιλων, που θα καλουσα για να πω τον πονο μου. Ειναι καλοι ακροατές, λακωνικοί , δεν γίνονται ποτέ αδιάκριτοι και είναι παντα εύκαιροι για μια (ή περισσοτερες) μπύρες!!:))))

Κοντεύω μισόν αιώνα άνθρωπος και ακόμα δεν έχω καταλήξει επ' αυτού. Τείνω να πιστέψω ότι από την πλευρά του άντρα, φιλία μεταξύ άνδρα στρέιτ και γυναίκας (στρέιτ ή μη) δεν υπάρχει χωρίς κάποια (έστω μικρή ή έστω καταπιεσμένη) ερωτική έλξη. Άλλη σχέση μεταξύ άνδρα στρέιτ και γυναίκας μπορεί να είναι απλά σχέση συγκυριακής (και μάλλον πρόσκαιρης) κάλυψης κάποιας ανάγκης συντροφικότητας (απλή κάλυψη μοναξιάς) ή σκοπιμότητας. Νομίζω ότι για τις γυναίκες τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα (πάντα) και παίζουν όλα τα σενάρια -αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να αποκωδικοποιήσω τις γυναίκες (ούτε ελπίζω ότι θα οτ καταφέρω κάποια μέρα). Αυτά τα λίγα (και μάλλον αιρετικά).