Φτιάχνουμε κι εμείς ένα σχεδιάγραμμα;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ο Κάποιοθ Άλλοθ μάς παρέπεμψε, σε άλλο νήμα, σε αυτό το πολύ ωραίο σχεδιάγραμμα.

Σκέφτομαι, σαν Λέσχη τού Βιβλίου, θα ήταν ωραίο να κάναμε κάτι αντίστοιχο για κάποιον που δεν πολυδιαβάζει βιβλία, ή δεν διαβάζει καθόλου, και που θα τον καθοδηγούσαμε να επιλέξει να διαβάσει ένα καλό βιβλίο που θα του ταίριαζε.

Η ιδέα μου είναι να συμβάλουμε όλοι μαζί και να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα από κάθε είδος και να φτιάξουμε ένα παρόμοιο σχεδιάγραμμα με χιούμορ και με εξίσου καλή αισθητική.

Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα;

Θα χρειαστούμε κάποιον που να ξέρει καλά κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα (σαν το PhotoShop) και που να έχει την ικανότητα να παραδώσει κάτι αισθητικά καλό*.

Κι επίσης να συμφωνήσουμε στα βιβλία που θα συμπεριλάβουμε στο σχεδιάγραμμα.

Πριν αρχίσουν οι προτάσεις για τίτλους ας συζητήσουμε την ιδέα. :)

* ομολογώ πως εγώ έχω αντίστοιχη εμπειρία κι έχω εργαστεί, μάλιστα, για μερικά χρόνια στην μορφοποίηση περιοδικού, αλλά θα προτιμούσα να αναλάβει εδώ κάποιος άλλος γιατί νιώθω πως δεν προλαβαίνω πια τα διάφορα τής Λέσχης.
:)

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μου φαινεται πολυ δυσκολο εγχειρημα.

Μια αρχη θα ηταν να βρουμε το θεωρητικο υποβαθρο με τον οποιο θα το φτιαξουμε. Εγω λεω να επιλεξουμε καποιες μετρησιμες ποιοτητες (πχ. μεγεθος, απευθυνομενη ηλικια, εποχή οπου διαδραματίζεται, εποχή οπου γράφτηκε). Κατοπιν να επιλεξουμε καποιες ποιοτητες τις οποιες είτε μπορουμε να βαθμολογήσουμε είτε να θέσουμε ως "ναι/όχι" (πχ. περιπετεια, αισθημα, τρομος, παραμύθι, υπερφυσικό, έρευνα/μυστήριο, φόνος, πολεμος/δραση, διαστημα, μαγεία, χιουμορ).

Για παραδειγμα ο Γυρος του Κοσμου θα επαιρνε πχ 90 στην περιπετεια, 10 στο χιουμορ, 0 στο υπερφυσικό κ.ο.κ

Βασει αυτων των μετρησεων θα μπορουμε να ταξινομησουμε ευκολα τα βιβλια, να φανταστουμε μια λογικη διαδρομη μεταξυ τους, και κατοπιν να εμπνευστουμε τις ερωτησεις, η και ακομα να φτιαχναμε μια interactive εφαρμογη!

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πράγματι, φαίνεται πως τέτοιου είδους λογισμικό ονομάζεται "brainstorming sofwtare". Θα ήταν ενδιαφέρον να κοιτούσαμε τις διάφορες επιλογές. Θέλουμε να γίνεται να εισαχθούν και εικόνες καθώς και να υπάρχει η δυνατόν περισσότερη ελευθερία στην διαρρύθμιση και στην μορφοποίηση.

Όποιος έχει όρεξη μπορεί να αναζητήσει για "brainstorming freeware" (που θα τον οδηγήσει σε σελίδες με επιλογές για δωρεάν λογισμικό όπως αυτήν) ή για "brainstorming software" (κι αν αυτό οδηγήσει σε κάτι καλό, βλέπουμε), να πειραματιστεί με το ένα και το άλλο και να μας πει άποψη.

:ναι:

Πράγματι, Νπαπς, θέλει σκέψη κι αυτό, πιστεύω, είναι και το πιο ωραίο. Προσωπικά, έχω μια θετική διάθεση κι αν υπάρξει κι άλλη θετική συμμετοχή στην ιδέα πιστεύω πως στο τέλος μπορεί να προκύψει κάτι καλό!
:)