Φωλιές του βιβλίου,μια όμορφη ιδέα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της ΓεωργίαςΔημιουργικές μίνι βιβλιοθήκες έχουν εμφανιστεί σε δημόσιους χώρους και πάρκα σε διάφορες περιοχές της Γεωργίας. Φορέας αυτής της εξυπηρετικής, εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής πρωτοβουλίας είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γεωργίας.

Συνολικά,τα εξαιρετικά αυτά κουτιά αποθήκευσης βιβλίων έχουν εγκατασταθεί σε περίπου οκτώ πόλεις και λίγα χωριά της Γεωργίας. Όπως έχει ανακοινωθεί, ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει και να δανειστεί ένα βιβλίο από τη μικρή βιβλιοθήκη που είναι γνωστή ως «Φωλιά του Βιβλίου». Επίσης, ο καθένας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος να δωρίσει το βιβλίο του / της στη βιβλιοθήκη, επίσης.Περισσότερα στο http://www.georgianjournal.ge/society/33151-creative-mini-libraries-installed-in-georgias-cities-and-villages.html

Όμορφη ιδέα.Δεν ξέρω αν έχουμε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα αλλά θα ήταν ωραίο να το αντιγράψουμε.Η κάθε βιβλιοθηκούλα φτιάχνεται με βάση την παράδοση και την ιστορία της πόλης ή του χωριού όπου τοποθετείται.
 
Top