Χριστούγεννα! (Χωρίς αυτά ο χρόνος δεν ξεκινά...)

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Όπως το λες @Σελεφά, για την μικρή είναι το δέντρο. Ο δικός μου τα τελευταία χρόνια δεν ασχολείται πια, τον είχαμε και από κοντά, βέβαια. Μόνο.. κατά λάθος!, να περνάει με σηκωμένη ουρά και να κουνήσει καμιά μπάλα. :))))

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εγώ στόλισα: ανάβω ένα κεράκι κόκκινο με κάτι μικροσκοπικά αστεράκια στρας.

Και σε ένα κατάστημα μου χαρίσαν δύο χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, τα οποία τα κρέμασα εκεί που κρεμάω το πετσετάκι της κουζίνας.

Και αγόρασα κι ένα ξύλινο χέρι μανεκέν, με κλειδώσεις που λειτουργούν. Το πήρα από κατάστημα με χριστουγεννιάτικο στολισμό, οπότε το καταμετρώ στα στολίδια.

Οπότε, σύνολο στολιδιών: 3

ο-ργα-νω-μένος
:ναι:

@Πεταλούδα ναι τώρα κατά λάθος έμαθαν να λένε τη σηκωμένη ουρά τους. Κάτι τέτοιες μαμουνιές κάνει η μεσαία μου.
Όταν δεν της δίνουμε να δοκιμάσει κάτι δικό μας φαΐ (είναι η ζήτουλας του σπιτιού) και επειδή τρώμε σε τραπεζάκι και όχι σε τραπεζαρία περνάει "αδιάφορα" από δίπλα μας με σηκωμένη ουρά και πριν φύγει τελείως την περνάει πάνω από το πιάτο για να μπορεί μετά να την καθαρίσει και να δει τι φάγαμε.

Πεταλούδα

Άσε, @Σελεφά, εμπιστοσύνη καμία στα μικρά τερατίνια μας. :χαχα:

@Φαροφύλακας, το ξύλινο χέρι είναι πασπαρτού! Για χριστουγεννιάτικη χρήση μπορείς να του κρεμάσεις μπάλες, φωτάκια ή να το ντύσεις γιορτινά ή να το βάλεις να κρατάει ένα κουραμπιέ. :))))

Ούτε και φέτος και ας μην υπάρχει το γατί -δικαιολογία (διότι κάποιος απολίτιστος απάνθρωπος, όχι τόσο άνθρωπος, το φόλιασε)
εδώ και ώρα διαβάζω το "γιατι -δικαιολογία", που μου βγάζει νόημα, μέχρι που διαβαζω την παρενθεση οπου καταλαβα τι εννοείς:(:(

Σπιτι μου στολισαμε το 2011, κι απο το 2019-περσι. Φετος δεντρο δεν θα στολισουμε, αλλα πρεπει να ξεσκονισω τα λαμπακια στα ραφια και κατι σκορπια στολιδια που εχω κρεμασμενα. Ναι, τοσο τεμπελα / τοσο δεν με νοιαζει που το σπιτι μου ειναι εκτος χρονου :))))

Χρόνια καλά σε όλους. Προστατέψτε και την ψυχή σας εκτός από τη σωματική υγεία σας και πιστέψτε με αυτό θα φέρει "ολική" υγεία.
Από τι; Εσείς θα το βρείτε...εγώ το έχω βρει και έμαθα να φυλαγομαι για αυτό σας τα γράφω αυτά.
Να μην περάσετε καλά αυτά τα Χριστούγεννα, να ΕΙΣΤΕ καλά και να το μεταδίδεται και στους γύρω σας.
Χρόνια καλά λοιπόν...

Μια εναλλακτική πρόταση από μένα:

Oh, give me a noose I can hang from the tree
I need no excuse to end my misery
Τhis holiday season is all the more reason to die
Oh, pull up a stool and an ear to a fool
Οnce found some solace in the season of yule
Τhis holiday season is all the more reason to cry
I put on my mittens, one green and one red
Αnd I walk alone where they bury the dead
Τhe snow falls as I breath
Ιt's a death rock christmas eve
The bottle is empty, the sleigh has a flat
Τhe striper in my bed is ugly and fat
Ηer tassels are tangled
Αnd what's worse- my jingle won't jangle.
This time of the year makes me sick to my guts
Αll this good cheer is a pain in the nuts
When it's your career to be down in the dumps
Tidings of comfort and joy really suck.
I feel like St. Nicolas is pulling my leg
This thing we call christmas
Is a sorry black plague
This holiday season is...
... all the more reason to die

Last edited:
Μετά κόπων, βασάνων (προς τους υπόλοιπους) και πολλών γέλιων στολίσαμε το πολυπόθητο δεντράκι μας, το οποίο έχει μαδήσει και γέρνει μονόπαντα αλλά του βάλαμε υπέροχες μπαλίτσες και δύο κοντές σειρές φωτακίων. Συναγωνίζεται σε πλούτο το δέντρο του δήμου Αθηναίων. Βέβαια η γωνιά που την αισθανόμαστε πιο χριστουγεννιάτικη απο όλες, είναι του τζακιού, την οποία έχει διακοσμήσει η κυρία Στίλλ. Τι κρίμα όμως που το παιδί κουμπί που έχουμε για σκυλί έχει κατουρήσει τον καναπέ τρις και δεν μπορούμε να το χαρούμε. Τώρα θα μπεί παμπεράκι στο κωλαράκι όμως και θα σταματήσει τις βλακείες της.

Πεταλούδα

Κόντρα στις μικρές δυστοπίες των δελτίων ειδήσεων, αυτές τις γιορτές τις θέλω γεμάτες χρώμα, φωτάκια και τραγούδια. Στο στόλισμα έπαιζαν ρέγκε ρυθμοί στο Kosmos, οπότε βρήκα ένα τραγούδι που να συνδυάζει καλοκαίρι και Χριστούγεννα. :ναι:

Να ενημερώσω όσους πρόκειται να στολίσουν τις προσεχείς ημέρες πως υπάρχει γνωστός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας που παίζει αποκλειστικά Χριστουγεννιάτικη μουσική. Πρόσφατα το πληροφορήθηκα και εξεπλάγην!

καλά και χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους και όλες

όχι αμιγώς Χριστουγεννιάτικο αλλά δημιουργεί εορταστική ατμόσφαιρα

Στόλισα ένα μικρό δεντράκι στο δωματιό μου και το υπόλοιπο σπίτι το έχω γεμίσει με διάσπαρτα στολίδια. Θέλω να βάλω στον σκύλο κέρατα ταράνδου αλλά δεν κάθεται..Έχω ήδη επισκεφθεί και ψωνίσει από διάφορα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ και έχω προμηθευτεί το βιβλίο που θα διαβάσω τα Χριστούγεννα, μια ανθολογία-
Christmas and Other Horrors.

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Είναι η εποχή του χρόνου που επιλεγω να διαβάζω αναλαφρα βιβλία με πλοκή κλισέ και αναμενόμενη, με έρωτες και άλλα στοιχεία που γεμιζουν την καρδιά γλύκα και θαλπωρή!
Είμαι από αυτούς που αγαπουν περισσότερο να προσφέρουν δώρα, παρά να λαμβάνουν.
Μου αρέσει λίγο πριν τις γιορτές να έχω τακτοποιήσει όλες μου τις εκκρεμότητες, ώστε ο χρόνος να με βρει "του κουτιού"
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάτι περιμένω, κάτι αποζητώ και πάντα έχω την αίσθηση πως αυτο θα έρθει τα επόμενα Χριστούγεννα.
Για μένα δεν είναι ο στολισμός, ούτε τα γλυκά και τα λουκούλλεια γεύματα. Είναι που η καρδια σκιρταει αισιόδοξα για το μέλλον , είναι που κλείνω το μάτι στο επόμενο έτος!