Χρόνος Ανάγνωσης Βιβλίων

Και όμως αγαπητέ @Μοκαντάσα αλ Σάφερ θα εκπλαγείς να μάθεις ότι η χελώνα είναι αξιοσημείωτα γρήγορη όταν σπιντάρει (χωρίς πλάκα). Άρα μάλλον γρήγορος αναγνώστης
Έχω δει χελώνα να σπριντάρει. Ναι, τέτοιος ταχύς αναγνώστης είμαι...

Τι ρωτάς; Ότι έχει να κάνει με καθήκον και ψυχαναγκασμό και έχει ονομασία που ακούγεται σαν άσχημος λόξιγκας θα πρέπει να το ψάξεις στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Τώρα εξηγείται γιατί μου αρέσει και με ενδιαφέρει η κουλτούρα τους. Ήξερα οτι είμαι ψυχαναγκαστική αλλά τώρα μου μπαίνουν υποψίες μήπως η δική μου η σκούφια είναι κι απο αλλού. :ζντόινγκ:

@Στιλλ ιλλ είναι οι σύγχρονοι ερημίτες της Ιαπωνίας (μέσα επεσες @ΚρίτωνΓ ), μόνο που δεν παίρνουν τα βουνά, αλλά μένουν κλεισμένοι στο δωμάτιο τους. Νομίζω σας το είχα αναφέρει (πριν την πανδημία) όταν διάβαζα ένα (απαίσιο) βιβλίο, και μετά είδα βιδεακια στο γιούτουμπ.

Ασχολίαστο αυτό με τις 77 σελίδες;;; Είναι σημαδιακός ο αριθμός; :ρ
Θα σου πω, αλλά μη γελάσεις. Όταν ήμουν στο Δημοτικό, κάποιος στην τάξη είχε κυκλοφορήσει μια μέθοδο πρόβλεψης του μέλλοντος βάσει αριθμολογίας, όπου όλα κρίνονταν από τον αριθμό των γραμμάτων στο όνομά σου. Οι αποκαλύψεις του τι μέλλει γενέσθαι ήταν βαρύγδουπες και συνταρακτικές - "Θα μάθεις κάτι καλό σύντομα", "Θα συναντήσεις έναν μελαχρινό άντρα", "Αύριο είναι η τυχερή σου μέρα" - η γύφτισσα που το πρωτοεφάρμοσε, αν το είχε πατεντάρει, τώρα θα είχε τον Γκέιτς και τον Ζούκερμπεργκ να της κάνουν αέρα με φύλλο φοινικιάς και τον Μπέζος να της διαβάζει ερωτικά ποιήματα στα Κλινγκονιανά υπό τα σιγανά κιθαρογκρατζουνίσματα του Στιβ Βάι.

Τέλος πάντων, παρεκτράπηκα. Που λες, το δικό μου όνομα έχει επτά, κι από τότε το 7 μου έχει μείνει ως ένας "προσωπικός" αριθμός. Προφανώς στις 7 σελίδες δεν προλαβαίνω να σχηματίσω γνώμη, κι έτσι, ως δια μαγείας, φτάνουμε στο σημαδιακό 77. Μη γελάσεις, είπα.

Ελπίζω να μη με πιάσει ξανά σύντομα εξομολογητική διάθεση...

@Κασταλια, κι εμενα το όνομά μου εχει 7 γράμματα κι εχω μιαν εμμονη με το 7, απ όταν ημουν επτά, δηλαδη πριν 22-30 χρόνια

(όποιος τολμησει και αμφισβητησει την ηλικία μου, ευχομαι να πατησει ενα λέγκο)

βασικα, τωρα που μετρησα με δαχτυλάκια, το όνομά μου εχει 8 γράμματα. Μμμμμ, μαλιστα.

Last edited:
(@Καστάλια συγγνώμη αλλά εγώ γέλασα με τον Μπεζος και τα κλινγκονιανά του. Να σας πιάνει, παιδια, τέτοια διάθεση. Έχει ενδιαφέρον :ναι:).

@Καστάλια Το τρελό στην όλη υπόθεση είναι ότι βγάζει μια λογική όλο αυτό. :ρ Θα το πάω ένα βήμα παρακάτω και θα ρωτήσω, το τηρείς όντως; Δηλαδή αν δε σε τραβάει αλλά δεν τελειώνει η πρόταση στη σελίδα 77, θα το παρατήσεις χωρίς να τελειώσεις την πρόταση; Μη μου πεις ναι και με πιασουν τα ψυχαναγκαστικα μου. :χαχα:

Πολυπαραγοντικό & συνδυαστικό το θέμα. Αν το βιβλιο μου αρέσει και είναι σχετικό πολυσέλιδο, τότε το πάω αργά, σε ρυθμούς χελώνας, για να μπορέσω να το ευχαριστηθώ, να το μελετήσω, να εξετάσω τους ήρωες κι όλα αυτά τα ωραία. Έχει να κάνει κι με τον συγγραφέα, επίσης. Αν έχω διαβάσει άλλα βιβλία του κι ξέρω πως κινείται συνήθως ( κουραστικός σε μερικά σημεία, δυσνόητος) τότε δεν έχω την πολυτέλεια της ίδιας υπομονής και το διαβάζω πιο γρήγορα. Θεματολογία; Έχει να κάνει κι με αυτό. Δε θα διαβάσω με την ίδια ταχύτητα ένα "ελαφρύ" βιβλίο με ένα που σε θέλει alert, ας πούμε. Στη γενική περίπτωση, θα έλεγα πως 15 μέρες μου αρκούν.

Πάντα θεωρούσα οτι το "πόσο γρήγορα διαβάζεις" είναι το λάθος ερώτημα. Ωστόσο με την ανάγνωση να είναι η κύρια ασχολία μου, έχω καταντήσει τόσο αργός αναγνώστης που δεν ανταποκρινομαι σε προθεσμίες.
Τελευταία κατεβάζω βιβλία και αφήνω το ταμπλετ να μου τα διαβάζει ενώ εγώ απλώς παρακολουθώ το κείμενο στο χαρτί. Δοκιμάζω διάφορες ταχύτητες. Πιστεύω ο καθένας έχει τη ταχύτητα του. Έτσι, το να διαβάζω πάνω από 40 σελίδες την ώρα κουράζει τόσο τα μάτια μου που είναι έτοιμος για ύπνο.
Επίσης πάντα σημειώνω. Δε ξέρω αν αυτό αυξάνει το χρόνο, αλλά κάνει την ανάγνωση πολύ πιο προσωπική, διαδραστική, πλούσια.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Επίσης πάντα σημειώνω. Δε ξέρω αν αυτό αυξάνει το χρόνο, αλλά κάνει την ανάγνωση πολύ πιο προσωπική, διαδραστική, πλούσια.
Ίσως σε ενδιαφέρει να ρίξεις μια ματιά στο «S» των Doug Dorst και J.J. Abrams

Ενδιαφέρουσα καινούργια λέξη (μάλλον). Απο που κρατάει η σκούφια της ; Nα την λέω και γώ ρε παιδϊ μου όταν περνάω αντίστοιχη φάση. :ρ
Παθολογική κατάσταση, πολύ μακριά από την ανθρώπινη φύση καθώς ο άνθρωπος είναι κατά βάση κοινωνικό ον.
Οι ερημίτες, αναχωρητές είναι σε εντελώς διαφορετική κατάσταση.
Σου εύχομαι να μη γίνεις ποτέ χικικομορι.. :ματιά:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
audiobook? δεν είναι καθόλου για audiobook. Διάβαζετε μόνο στην κανονική έντυπή του μορφή. Δεν ξέρω αν κατάλαβες καλά περί τίνος πρόκειται.

Δες λίγο εδώ, να πάρεις μια μικρή ιδέα:

κι εδω το τρέιλερ

Σαν κείμενο δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι η αναγνωστική εμπειρία της κάθε σελίδας.