Χρύσα Κοζανιτά : "Τρεις Λεύκες στην Αυλή μας"

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η Χρυσηίδα μας εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο! Ο τίτλος είναι "Τρεις Λεύκες στην Αυλή μας" και πρόκειται για μια εφηβική ιστορία που κυκλοφορεί στην σειρά Σπείρα των Εκδόσεων Άγκυρα και στοχεύει σε παιδιά από δώδεκα ετών.Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα σημερινό σχολείο όπου Ελληνάκια και παιδιά μεταναστών συνυπάρχουν και αυτό είναι μάλλον το πιο δυνατό σημείο τού βιβλίου: πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία στην οποία τα παιδιά θα αναγνωρίσουν την δική τους πραγματικότητα. Ένα ξενάκι, ο Χάτσι, και μαζί μια μαύρη Ελληνίδα δασκάλα δίνουν το έναυσμα για προβληματισμό πάνω στον ρατσισμό και την διαφορετικότητα.

Ένας δεύτερος άξονας τής ιστορίας είναι η οικολογική θέληση για λιγότερα κτήρια και περισσότερα δέντρα.
Εκεί λοιπόν βρίσκω πολύ όμορφο το μαγικό στοιχείο, όπως τουλάχιστον το μεταφράζω εγώ, τού δέντρου που φυτρώνει κάτω από μια πλάκα μπετόν αν και πιο μετά η ευκολία με την οποία γκρεμίζεται αυθόρμητα ένα ολόκληρο κτήριο μέσ' στην νύχτα, δίχως πολιτικό μηχανικό ή έγκριση τής πολεοδομίας, είναι στα μάτια μου ένα ψεγάδι στον ρεαλισμό τής πλοκής
Το βιβλίο είναι αληθινά φτιαγμένο για την στοχευμένη ηλικία: μικρό σε έκταση, με σχολική πλοκή και γενικώς από κάθε άποψη ευκολοδιάβαστο. Πιστεύω πως οι "Τρεις Λεύκες στην Αυλή μας" τής Χρύσας Κοζανιτά κοσμούν την σειρά Σπείρα. :μπράβο:
 
Last edited by a moderator:
Θα δώσω κι από εδώ τα συγχαρητήριά μου στη Χρυς μας! :γιούπι: Είναι συγκινητικό να βλέπουμε ένα όνειρο ενός δικού μας ανθρώπου να γίνεται πραγματικότητα. Ας είναι αυτό το βιβλίο το πρώτο βήμα μιας δημιουργικής συνέχειας, και να δούμε κάποια στιγμή περισσότερα έργα σου να εκδίδονται.

Το βιβλίο το έχω διαβάσει κι εγώ, και θίγει κυρίως τα ζητήματα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που εδώ και σχεδόν μία εικοσαετία απασχολούν έντονα την ελληνική κοινωνία. Θίγει επίσης το ζήτημα της διαφορετικότητας γενικότερα, κι όχι μόνο λόγω εθνικότητας ή χρώματος, ενώ παράλληλα δημιουργεί προβληματισμούς σχετικούς με το τί σημαίνει φιλία. Σημαντικη είναι επίσης η αναφορά στο πόσο η τέχνη μπορεί να ομορφύνει τη σχολική ζωή, και τη ζωή μας εν γένει.
Νομίζω ότι τα παιδιά που θα απολαύσουν περισσότερο το βιβλίο, και θα τους αγγίξει πιο άμεσα, είναι αυτά που θα έχουν μόλις τελειώσει το Δημοτικό, εφόσον η υπόθεση εκτυλίσσεται, για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, καθ' όλη τη διάρκεια της έκτης τάξης του Δημοτικού.

Και πάλι μπράβο σου Χρύσα, και θα μας επιτρέψεις σ' αυτό ειδικά το νημάτιο να σε προσφωνήσουμε με το πραγματικό σου όνομα! :)
 
Last edited:

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Ειναι πράγματι μια μεγάλη χαρά ένα απο τα μέλη μας, να εκδιδει το πρώτο του βιβλιο (και διπλη χαρα για μενα, που την ξερω προσωπικα ;))

Χρυς μου, μπράβο, να δεις την υποδοχή που του αξιζει. Και εις ανώτερα :)
 
Last edited by a moderator:

Οκτάνα

Ανάστροφη Ταξιδεύτρια
Συγχαρητήρια στη Χρυς μας! Πραγματικά υπέροχο νέο και πολύ ελπιδοφόρο! Ανυπομονώ να το διαβάσω, και ας τελείωσα το Δημοτικό εδώ και λίγα μόνο χρονάκια! :χαχα:
 
Συγχαρητηρια Χρυς μου!!!!:γιούπι::γιούπι: θα συμφωνήσω με όλα όσα είπαν οι υπόλοιποι και θα σου ευχηθώ τα καλύτερα και όπως σου έχω υποσχεθεί μια μέρα θα εκδόσω κι εγώ ένα βιβλίο σου!!!Εγώ λοιπόν παίδες το διάβασα το βιβλίο εδώ και κάτι βδομάδες και όπως είπα και στην ίδια είναι καταπληκτικό και θίγει προβλήματα της εποχής μας και είναι ελπιδοφόρο το τέλος και γιαυτό μου αρέσει!παρόλο που είμαι μεγαλύτερη σε ηλικία ταυτίστηκα κάπως γιατί οι καταστάσεις μου θυμίζουν πολλά απ αυτά που έχω βιώσει κι εγώ στο παρελθόν στο σχολειο... Και πάλι μπγαβο χγυς!!!!:προσκυνώ:
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Συγχαρητήρια και από μένα Χρυς και σου εύχομαι αυτός ο δρόμος να σου πραγματοποιήσει και ότι άλλα δημιουργικά όνειρα έχεις!

Ανυπομονώ να ξημερώσει, για να πάρω και εγώ το βιβλίο σου!!
 

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Χρυς θα ηθελα να μου πεις, πως ξεκινησε η ιδέα σου μυαλο σου, και πως εφτασε να γινει βιβλιο. Με ποια αφορμη δηλ. πιαστηκες και εγραψες, οσα εγραψες :)
 
Κι εγώ θα ήθελα να γίνω διάσημη, να με κυνηγάνε οι εκδότες, να πέφτουν στα πόδια μου για ένα συμβόλαιο, να πάρω το Νόμπελ, αφού πριν θα έχω πάρει το Άντερσεν, θέλω επίσης να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο, και στην Αφρική, να πάω στα παιδάκια που πεινάνε να τα δω με τα μάτια μου και να τους πω ένα παραμύθι στη γλώσσα μου, αφού πρώτα τους έχω δώσει ψωμί. Κι εκείνα θα με κοιτάζουν έτσι όπως τρώνε και θα τα καταλαβαίνουν όλα αυτά που λέω .....

Κάπως έτσι γράφω ό, τι γράφω ....

(αρχικός σκοπός μου ήταν να γράψω μέχρι το "Άντερσεν" και να βάλω στο τέλος ένα τέτοιο : :ρ )
 
Last edited:

Οκτάνα

Ανάστροφη Ταξιδεύτρια
Διάβασα και 'γω επιτέλους το βιβλίο! Ήδη στις προηγούμενες αναρτήσεις υπάρχει μια πολύ καλή περιγραφή της υπόθεσης και γενικότερα των κοινωνικών θεμάτων/προβλημάτων που θίγονται μέσα σ'αυτό, οπότε δεν θα πω περισσότερα (να αφήσουμε και λίγο "σασπένς" για τους μελλοντικούς αναγνώστες...:)

Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι πραγματικά η αμεσότητα στον τρόπο γραφής, πράγμα σημαντικό κατά τη γνώμη μου για τους μικρούς αναγνώστες. Είναι βέβαιο πως νιώθεις οικεία διαβάζοντας για όλα αυτά που εκτυλίσσονται στον χώρο του σχολείου, αλλά και στις (δια)προσωπικές στιγμές των παιδιών. Οι διάλογοι, τα συναισθήματα αλλά και οι σκέψεις των παιδιών αυτών, είναι τόσο αληθινά, που ένας ενήλικας θα φέρει στη μνήμη του τα σχολικά του χρόνια με νοσταλγία, αλλά το κυριότερο είναι νομίζω οτι κάθε παιδί της ηλικίας στην οποία απευθύνεται το βιβλίο, θα ταυτιστεί στα σίγουρα!
Ζωηρό, φρέσκο, επίκαιρο, τρυφερό...Προσωπικά θα το χάριζα σε έναν νεαρό αναγνώστη, με μεγάλη ευχαρίστηση! :μπράβο:

Και πάλι μπράβο Χρυς!
 
Χρυς δεν είχα δει το νημάτιο ποτέ, και δεν ήξερα ότι εκδόθηκες. Μπράβο σου, μακάρι να ήμουνα πιο κοντά και να ερχόμουνα και στην έκθεση! Είμαι σίγουρος πως το βιβλίο σου θα είναι πολύ ωραίο.
Ο τίτλος είναι κοντά και στη δικιά μας την αυλή που κάποτε είχε δύο λεύκες... και τώρα καμία.
Καλές πωλήσεις και μη φοβάσαι τίποτα το Σάββατο!
 
Χμ...Είναι σχεδόν την ίδια ώρα με την εκδήλωση του περιοδικού και δεν ξέρω αν προλαβαίνω. Θα προσπαθήσω, πάντως, και πάλι καλά που μας θύμησες το βιβλίο σου να το στηρίξουμε!!
 
Συγχαρητήρια και απο μένα και καλοτάξιδο το βιβλίο σου. Να μας πεις εντυπώσεις απο την εκδήλωση που θα γίνει.
 
Κι εγώ θα ήθελα να γίνω διάσημη, να με κυνηγάνε οι εκδότες, να πέφτουν στα πόδια μου για ένα συμβόλαιο, να πάρω το Νόμπελ, αφού πριν θα έχω πάρει το Άντερσεν, θέλω επίσης να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο, και στην Αφρική, να πάω στα παιδάκια που πεινάνε να τα δω με τα μάτια μου και να τους πω ένα παραμύθι στη γλώσσα μου, αφού πρώτα τους έχω δώσει ψωμί. Κι εκείνα θα με κοιτάζουν έτσι όπως τρώνε και θα τα καταλαβαίνουν όλα αυτά που λέω .....

Κάπως έτσι γράφω ό, τι γράφω ....

(αρχικός σκοπός μου ήταν να γράψω μέχρι το "Άντερσεν" και να βάλω στο τέλος ένα τέτοιο : :ρ )
Μας τα λες καλά..το βιβλιο δεν το εχω διαβάσει αλλα αν η Αγκυρα δεκτηκε να στο εκδωσει , πιστεψε με δεν ειναι τυχαίο, εχει παρελθόν στο να εκδιδει καλα παιδικά βιβλια..με αυτά μεγαλώσαμε, θα σε εχω υπόψην πάντως γιατι εχω ανηψάκια και ενα καλο βιβλιο πρεπει πάντα να χαρίζεται..συγχαρητηρια, κριμα που ειμαι από επαρχια, αλλιως θα ερχομουνα να δω την εκδηλωση στο Μαρουσι, ενα δικό μας παιδί, τιμή μας..
 
Συγχαρητήρια κι από μένα!! Θα το διαβάσω οπωσδήποτε. Σου εύχομαι να εκδώσεις πολλά ακόμη.
 
Συγχαρητηρια χρυς!ειλικρινα χαρηκα πολυ οταν ειδα το βιβλιο σου στην εκθεση βιβλιου εδω στην θεσσαλονικη!θα ειναι ενα ωραιο δωρο για την μικρη μου αδερφη αλλα θα το τιμησω σιγουρα κι εγω!
 
Μπραβο και απο εμενα Χρυσα γιατι και εγω το διαβασα και ηταν πολυ ομορφο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Να συνεχισεις ετσι το ονειρο σου!!!!!!!!!
 
Top