[...]να κανω καπως ετσι και τις βιβλιοθηκες, να περιεχουν βιβλια που ισως μου βαρεσει ενα βραδυ να ξεφυλλισω και να ειναι εκει.
Θέλω να αγοράσω πάρα πολλά βιβλία και να αυξήσω την στοίβα με τα αδιάβαστα
Γιατί, τα πολλά λογια ειναι φτώχεια..Θα προσπαθήσω απλά να βρω λίγο χρόνο για να γράψω για ποιο λόγο θέλω να αγοράσω 24534551646 βιβλία
Είδες άμα είσαι φιλόσοφος και χειρίζεσαι καλά τη γλώσσα, τι ωραία δικαιολογείς τον υπερκαταναλωτισμό!Ουμπερτο Έκο.
νομίζω τροφοδοτεί τη συζήτηση που είχαμε για τους χαρακτήρες.Όσοι αγοράζουν μόνο ένα βιβλίο, διαβάζουν μόνο αυτό και μετά το ξεφορτώνονται. Απλώς εφαρμόζουν τη νοοτροπία του καταναλωτή στα βιβλία, δηλαδή τα θεωρούν καταναλωτικό προϊόν, ένα αγαθό. Όσοι αγαπούν τα βιβλία γνωρίζουν ότι ένα βιβλίο είναι κάθε άλλο παρά εμπόρευμα".
, προτείνω -και με την άδειά σου- να συζητήσουμε για τρυπάνιανα βάλω τελεία πια! Δηλαδή, να, εσκασα!!
δεν θα συζητησουμε για τρυπάνια γιατι -με την άδειά σου- γιατι δεν ξερω για τρυπάνιαπροτείνω -και με την άδειά σου- να συζητήσουμε για τρυπάνια![]()
Υποκλίνομαι στον μεγιστο Ουμπέρτο Εκο."Είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι πρέπει να διαβάζει όλα τα βιβλία που αγοράζει, όπως είναι ανόητο να επικρίνει εκείνους που αγοράζουν περισσότερα βιβλία από όσα θα μπορέσουν ποτέ να διαβάσουν.
Θα ήταν σαν να λέτε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλα τα μαχαιροπήρουνα ή τα γυαλιά ή τα κατσαβίδια ή τα τρυπάνια που αγοράσατε πριν αγοράσετε καινούργια. Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που πρέπει να έχουμε πάντα σε αφθονία, ακόμη κι αν θα χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα μικρό μέρος. Αν, για παράδειγμα, θεωρούμε τα βιβλία ως φάρμακα, καταλαβαίνουμε ότι είναι καλό να έχουμε πολλά στο σπίτι παρά λίγα: όταν θέλετε να νιώσετε καλύτερα, τότε πηγαίνετε στο “ντουλάπι με τα φάρμακα” και διαλέγετε ένα βιβλίο. Όχι ένα τυχαίο, αλλά το σωστό βιβλίο για εκείνη τη στιγμή. Όσοι αγοράζουν μόνο ένα βιβλίο, διαβάζουν μόνο αυτό και μετά το ξεφορτώνονται. Απλώς εφαρμόζουν τη νοοτροπία του καταναλωτή στα βιβλία, δηλαδή τα θεωρούν καταναλωτικό προϊόν, ένα αγαθό. Όσοι αγαπούν τα βιβλία γνωρίζουν ότι ένα βιβλίο είναι κάθε άλλο παρά εμπόρευμα".
Ουμπερτο Έκο.
Μαρκα μαλακτικου. Ξεπαγιασες κι εσυ.Δεν κατάλαβα πολλά. Κοινό σημείο αναφοράς τα τρυπάνια;
(το pov τι είναι; μάρκα κρουστικών;)
N' απαντάς, "Ααααχ!, και να 'ταν μόνο αυτά.." Με ύφος Σκεπτόμενος του Ροντεν.Εγω παντως αυτό το κειμενάκι θα το εκτυπωσω θα το κορνιζαρω στο σαλονι και εκεί θα παραπέμπω όποιον μπαίνει στο σπίτι και μου κάνει την κλισέ ερωτηση "Ολα αυτά τα εχεις διαβάσει;"
Στο στρατό χρησιμοποιούν τις περισσότερες συντομογραφίες (σύντομο-ονομασίες;) από οπουδήποτε αλλού. Δείγμα του πόση πνευματική φτώχεια (μην πω βλακεία) κρύβει τούτο.pov, με ενημέρωσε ο γιος μου, ειναι το point of view. Δηλαδή, τα ύστερα του κόζμου
Το έχω πάρει αυτό αλλά δεν το έχω διαβάσει ακομα. Έχω διαβάσει ένα παλιότερο του Χαραλαμπίδη (η εμπειρία της κατοχής στην Αθήνα) και ήταν και εκείνο έτσι όπως περιγράφεις κι αυτό. Καλογραμμένο, ευκολοδιαβαστο, με πηγές, βιβλιογραφία, πολύ αξιόλογο.Τώρα που σε πέτυχα, εριξα σημερα μια επισταμενη ματιά σε αυτό. (χαρτόδετο)
Η πλάκα είναι πως μέσω ίνστα το πήραν διάφοροι και διάφορες πυροβολημένες και άρχισαν κράζουν αυτούς που είχαν διαφορετική άποψη από τη Ρένα Λούνα!