Μ'άρεσε το βιβλίο αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν μ'άρεσε αρκετά για να διαβάσω το «Θάλασσα, Θάλασσα» που είναι 900+ σελίδες.
Διαβάζω τώρα ενα βιβλίο που κυλάει πραγματικά πολύ γρήγορα, την Αμηχανία του Richard Powers, γνωστου από τον
καιρό των τραγουδιών μας, ενα βιβλίο που αγόρασα σχεδόν όταν πρωτοκυλοφόρησε, αλλά ακομη δεν εχω διαβασει.
Πολύ συγχονο κειμενο η Αμηχανία, ΤΝ, οικολογία επιστημη της νευρολογίας αλλά και βαθυτατα επηρεασμενος απο τη ΕΦ, την οποια χρησιμοποιει ως οχημα επικονωνιας με τον γιο του) κλπ κλπ, κι επιτυζία του εγκειται στο οτι ο Powers δεν χρησιμοποιει ετσι άκριτα αυτές τις θεματικές, Προκειται για πολυπλευρη προσωπικότητα, επιστήμονας πρωτιστως και ό,τι εντάσσει στο λογοτεχνικό συμπαν της Αμηχανίας, δεν το κάνει καθολου αμηχανα, μπα σε καλο μου πρωι πρωι!!, ειμαι (σχεδόν) σίγουρη οτι ειναι εμπεριστατωμένο κι οχι απλως λογικο/επιστημονικοφανές. Αυτό, απαιτεί μαεστρια απο πελυρας του λογοτέχνη, να καταφερει τη λογοτεχνική ενταξη της επιστημης, αποφευγοντας αυτό που λέμε "εκλαϊκευμένη" επιστήμη. Πολύ ωραίο βιβλιο μέχρι στιγμής, συγκινητικό πολύ, πολύ καλη λογοτεχνία.