Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Το πώς έμαθα για το βιβλίο είναι παράδοξο για μένα. Δεν έχω δει το μιούζικαλ του Μπάρτον παρόλο που έχω δει τα υπόλοιπα γνωστά έργα του. Το είχα ακουστά ως όνομα Σουινι Τοντ, αλλά την ιστορία με λεπτομέρειες την έμαθα ύστερα από την παρακολούθηση ενός fashion show (διαδικτυακά). Δεν έχω καμία σχέση με μόδα κτλ ούτε παρακολουθώ fashion shows αλλά το συγκεκριμένο το είδα τυχαία. Μου άρεσε πολύ η αισθητική και ο συμβολισμός και το έψαξα καταλήγοντας στην ιστορία του Σουινι.

Κι ό.τι έλεγα να σταματήσω να αγοράζω για λίγο καιρό....
@ΜιΛάμπρος εχοντας διαβασει τον Ελληνισμο (που μπαινει σε πιο αχαρτογραφητα -για τα δικα μου αναγνωσματα-νερα), ξερεις πώς γραφει κι αφού σου ειχε αρεσει, κοβω το κεφαλι μου οτι θα σου αρεσει κι αυτο.
Βιαζομαι να μιλησω, γιατι με εχει ενθουσιάσει απιστευτα και δεν κρατιεμαι, αλλα είναι πραγματικο διαμαντι.

Μιλήστε μου λιγο για τον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Εχει διαβάσει κάποιος κάτι δικό του; Οχι απο τα θεατρικά του, απο τα οποία ηξερα μονο το Λα Πουπέ που παιζοταν αρχικα για χρόνια με την Κοκκινου

Εχω κι εγω στόχο να ξεκινησω τη χρονιά με πολυσέλιδο μυθιστόρημα, ετσι, για να δειξω τις διαθεσεις που εχω για το 2025
Αν τις δείξεις, πες και για την έκδοση δυο λογάκια.
@ΜιΛάμπρος το ξεκινησα. Η εκδοση ειναι πολύ προσεγμενη, ομοιως και η γλώσσα. Δηλαδη το βιβλιο ώς αντικειμενο, ειναι πολύ όμορφο.
Δεν το εχω προχωρησει ιδιαιτερως, για να σου πω κατι παραπάνω, αλλά ειναι αστειο σε πολλά σημεια, γρηγορο και στο γνωριμο υφος γραφης του Ντικενς

ΩΩΩ! Μερσώ, μερσώ!
Το έχω διαβάσει σε μια φτηνή έκδοση (από Καλοκάθη ή Μίνωα, δεν θυμούμαι) και πάντα ήθελα να το ξαναπάρω και να το ξαναδιαβάσω.

Μιλήστε μου λιγο για τον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Εχει διαβάσει κάποιος κάτι δικό του; Οχι απο τα θεατρικά του, απο τα οποία ηξερα μονο το Λα Πουπέ που παιζοταν αρχικα για χρόνια με την Κοκκινου
Ναι, είχα διαβάσει πολύ καιρό πριν τους "Τέσσερις Τοίχους". Μέσα στην πολιτιστική έρημο που αποτελεί το Ελληνικό λογοτεχνικό τοπίο είχα βρει πολύ ωραία τη γραφή του, όχι διότι σε οδηγεί σε κάποια όαση αλλά επειδή επιτείνει την αίσθηση του καύσωνα - αλλά με έναν τρόπο που δεν απογοητεύει όσους είμαστε λάτρεις των μεγάλων θερμοκρασιών κ της ερήμου.

Απ' ό,τι θυμάμαι επρόκειτο για ένα "θρίλερ", αλλά κάπως ασαφές, χωρίς συγκεκριμένες συντεταγμένες, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα είδος μεθυστικής ανάγνωσης - χωρίς το αλκοόλ να αποτελεί προϋπόθεση, κ χωρίς να παρουσιάζεται καμία φάτα μοργκάνα.

Μου το είχε προτείνει, θυμάμαι, μία κοπέλα στο Mirc. Την είχα βρει αργότερα στο Twitter, κ την είχα ρωτήσει αν ήταν η ίδια. "Ναι," μου είχε πει.

Λεγόταν Nierika - προφανώς είχε πάρει το όνομα από το ομώνυμο των Dead Can Dance.

Κάπου θα βρεθούμε πάλι.

Ναι, είχα διαβάσει πολύ καιρό πριν τους "Τέσσερις Τοίχους". Μέσα στην πολιτιστική έρημο που αποτελεί το Ελληνικό λογοτεχνικό τοπίο είχα βρει πολύ ωραία τη γραφή του, όχι διότι σε οδηγεί σε κάποια όαση αλλά επειδή επιτείνει την αίσθηση του καύσωνα - αλλά με έναν τρόπο που δεν απογοητεύει όσους είμαστε λάτρεις των μεγάλων θερμοκρασιών κ της ερήμου.
Περιπου αυτά ειχα κατα νου για το έργο του, τόσο απο αναφορες άλλων όσο και απο δικά μου διασθητικα κριτήρια, με βαση αυτές τις αναφορες. Ταυτόχρονα, μου γεννηθηκαν αμεσως περιεργεια να τον διαβάσω και μια -αψυχολόγητη- βεβαιότητα οτι θα μου ταιριαξει.
Και αλήθεια ειναι οτι -αρχικα- στράφηκα στους τοιχους που λες, το πρώτο του, ναι; αλλά ακομη δεν εχω απαντηση απο τον πωλητη του metabook
Αν δεν κάνω λάθος, είναι σε αναπηρικό καροτσάκι καθηλωμένος ο Χατζηγιαννίδης,
Ισχυει και αυτό που λες.
Σ' ευχαριστώ για το feedback

Περιπου αυτά ειχα κατα νου για το έργο του, τόσο απο αναφορες άλλων όσο και απο δικά μου διασθητικα κριτήρια, με βαση αυτές τις αναφορες. Ταυτόχρονα, μου γεννηθηκαν αμεσως περιεργεια να τον διαβάσω και μια -αψυχολόγητη- βεβαιότητα οτι θα μου ταιριαξει.
Και αλήθεια ειναι οτι -αρχικα- στράφηκα στους τοιχους που λες, το πρώτο του, ναι; αλλά ακομη δεν εχω απαντηση απο τον πωλητη του metabook

Ισχυει και αυτό που λες.
Σ' ευχαριστώ για το feedback
Δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο, ίσως είναι το πρώτο του. Πάντως οι εκδόσεις Ροδακιό ήταν (δεν υπάρχουν πλέον νομίζω - όχι απ' ό,τι είδα υφίστανται) ψιλο-εγγύηση ότι το βιβλίο θα έχει καλή μεταχείριση.

Κίρκεγκωρ δεν είναι η υπογραφή σου;

ψιλο-εγγύηση ότι το βιβλίο θα έχει καλή μεταχείριση.
Εχεις δικιο σε αυτό. Μου αρεσουν πολύ οι εκδοσεις τους και η άποψη που εχουν για την ποιοτητα του βιβλιου και του χαρτιου, χωρις λογακια στο οπισθοφυλλο, βιογραφικά και φωτογραφιες του συγγραφεα, αντ' αυτών τα βιβλια κοσμουνται συνηθως με εικαστικα στοιχεια.
Κίρκεγκωρ δεν είναι η υπογραφή σου;
Ναι, ακριβώς!!

Που λέτε, λοιπόν, παρηγγειλα τους 4 τοιχους, αλλά επεσα σε ντουβάρι metabooker και εως οτου συνεννοηθει με την αντίληψή του, παρηγγειλα τον φιλοξενούμενο. Μεχρι να ερθει αυτος, ακυρωσα την ως ανω παραγγελία και βρηκα εναν αλλον Metabooker που πάντοτε συνεννοειται αμεσα με την αντίληψη του και ξαναπαρηγγειλα τους 4 τοιχους (ειναι το πρώτο βιβλιο του, ο φιλοξενουμενος ειναι το δευτερο). Ο φιλοξενουμενος εφτασε αργά το Σαββατοβραδο και πρωι πρωι Κυριακής το παρέλαβα και το ξεφύλλισα. Φοβερή εκδοση, φοβερή ποιοτητα χαρτιου και με τα πολλά, εφτασα περιπου στην εκατοστή σελιδα. Αν δεν επικρατουσε ο Dexter, μαλλον θα το τελειωνα. Δεν ηθελα να το αφήσω απο τα χερια μου

Πολλές φορές ενθουσιαζόμαστε από απόψεις άλλων και περιμένουμε κάτι μεγαλειώδες!
Όλες σου οι γνώσεις είναι οι φήμες κι οι διαδόσεις που ακούς, λεει ο Αρανιτσης και τραγουδαει ο Λεκκας.
:σαςευχαριστώ: