Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

ειναι ιδιο με αυτό,ε;;
Ναι!

Κι αφου την εχεις, το χαρτι ειναι ιλουστρασιον σωστα; Επίσης, το αγγλικο σου μοιαζει τετοιο ή όχι; σε μενα όχι
Νομίζω ιλουστασιόν. Αν θες θα στο επιβεβαιώσω προς το τέλος της εβδομάδας.

Mπράβο, βρε παιδια! Εγώ δεν ειχα ιδεα για το βιβλίο, καταλάθος το ανακάλυψα προσφατως.
Μα τι αναζητούσες πχια για να ανακαλύψεις βιογραφία του βελζεβούλη!!!

Έλλη Μ

Συντονιστής
Δεν θυμάμαι, @ΜιΛάμπρος μου.
Ε, ξερεις τώρα πώς παν αυτά τα πράγματα. Πιθανον να εψαχνα, που εψαχνα δηλαδή, την Αινειαδα στο πανόδετο, την σχετικά νεα εκδοση των Μεταμορφώσεων, μετά την Κόλαση στη μεταφραση του ΜΑυρικιου (αυτην, θα την παρω παντως), ε και one thing led to another και τσουπ!!
Ωραια τα εφερα, νομίζω.

Last edited:
Αν διαβάζεις γερμανικά, πάντως, έχω σπουδαίο ανάγνωσμα να σου προτείνω (μιας και ανέφερες τις Μεταμορφώσεις), το οποίο έχω και σε πδφ και έχω ψιλομεταφράσει μερικά κεφάλαια. :ναι:

Έλλη Μ

Συντονιστής
Οχι, δυστυχως δεν μπορω να διαβασω γερμανικά, ειναι πολύ Basic το επίπεδό μου.
Αλλά, πες κι αν θες να αποστειλεις*, με μεγάλη μου χαρα!

*εννοω την μετάφρασή σου

Έλλη Μ

Συντονιστής
ορθιο βαδισμα (δρόμος; ) ή καπως έτσι;
το υπόλοιπο, το καταλαβα :))))

Διαβάζοντας την περιληψη καταλαβα πολύ περισσότερα απο ό,τι θα φανταζομουν και εντυπωσιάστηκα!!!

Last edited:
Ναι! Όρθιο βάδισμα.
Είναι καταπληκτικό βιβλίο, χωρίς πλάκα. Ο Οβίδιος χρησιμοποιεί ευρέως τις θεωρίες που θέλουν τον άνθρωπο κορωνίδα της δημιουργίας λόγω του όρθιου βαδίσματος. Και βασικά αναλύει την πολιτισμική σημασία του ορθ.βαδ. μέσα από κείμενα.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Ναι ειμαι σίγουρη οτι θα ειναι καλο.
Εν τω μεταξύ, αυτες τις ψιλοκουβεντες εχουμε με τον γιο μου τελευταία, που διαβαζει μια σειρα του Χαραρι.
Ε, μετα, θα του δωρισω τον Κουρτ! 🤦🤦🤦

Δεν μπορώ να καταλάβω τι απαράδεκτη τακτική είναι αυτη που ακολουθούν οι εκδόσεις Πολις. Να εξαντλουνται καποια βιβλια τους και ενω εξακολουθουν να εχουν ζητηση να μην τα επανατυπωνουν. Οι μισοί τιτλοι τους ειναι στα εξαντλημένα. Επιασα τις προηγουμενες μερες απο την βιβλιοθηκη μου το "Διακαιοσυνη" του Μαικλ Σαντελ και θυμηθηκα τα αλλα δυο βιβλια του που ηθελα να διαβασω. Αυτο και αυτο. Εψαξα λοιπον να τα παραγγειλω και ειναι και τα δυο εξαντλημενα. Πηρα τηλεφωνο στο βιβλιοπωλειο που ψωνιζω μηπως του εχει μεινει κανενα στο ραφι αλλα δεν τα ειχε και μου ειπε οτι πολλοι του τα εχουν ζητησει. Στο μεταμπουκ βρηκα το ενα σε τσιμπημενη τιμή, δεν το παραγγελνω προς το παρον.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι απαράδεκτη τακτική είναι αυτη που ακολουθούν οι εκδόσεις Πολις. Να εξαντλουνται καποια βιβλια τους και ενω εξακολουθουν να εχουν ζητηση να μην τα επανατυπωνουν.
Όχι μόνο οι εκδ. Πόλις. Και με άλλους εκδοτικούς συμβαίνει αυτό. Πάρε παράδειγμα τον Ανούβη που δεν λέει να κάνει μια επανέκδοση του Ολύμπου του Simmons (που αν το σκεφτείς, φτηνό είναι σε σχέση με κάτι άλλα -τώρα είδα κι αυτό και μ΄έπιασαν τα γέλια...1200 ευρώ ρε φίλε...)
Να υποθέσω ότι έληξαν τα δικαιώματα;; Δεν ξέρω. Πάντως είναι σπαστικό.
Το θετικό, πάντως, είναι ότι επανεκδίδονται αρκετοί τίτλοι, του ΜακΚάρθυ, π.χ. και του Μπολάνιο, που στο μέταμπουκ υποθήκευες το νεφρό που θα φυτρώσει (στη θέση εκείνου που έχεις δώσει ήδη) για να τα πάρεις και τώρα έχουν πέσει (κάπως) οι τιμές.

@ΜιΛάμπρος σίγουρα σε όλους τους εκδοτικούς θα βρεις εξαντλημένα αλλά οι εκδόσεις Πόλις το έχουν ξεφτιλισει. Και δεν μιλάμε τώρα για βιβλία 25-30 ετών που κυκλοφόρησαν πολλά χρόνια στην αγορά αλλά για βιβλία σχετικά πρόσφατα 5-10 ετών που ανάθεμα αν κανουν 1-2 επανατυπωσεις και μετά σταματάνε.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Εχει δικιο ο @Χρυσόστομος, οι εκδόσεις Πολις (ακομη θυμάμαι τον πρώτο καιρό που αρχισαν να βγαζουν βιβλία, ομορφες εκδόσεις, ωραια εξωφυλλα και ποιότητα χαρτιου κλπ κλπ) εχουν περάσει σε αλλο επιπεδο. Προφανως, αγοράζουν για λιγο τα δικαιώματα (ή, πώς παν αυτά κιολας) και σαν να αδιαφορουν μετα. Από την άλλη, συμβαινει και το εξής: παλια τους βιβλία κατέληξαν να εχουν ζήτηση τα τελευταια χρόνια, είτε γιατι ο συγγραφεας τους βραβευτηκε ειτε επειδή εγινε μοδα απο κάπου είτε για οποιονδηποτε άλλο λογο.
Το θετικό, πάντως, είναι ότι επανεκδίδονται αρκετοί τίτλοι, του ΜακΚάρθυ, π.χ. και του Μπολάνιο, που στο μέταμπουκ υποθήκευες το νεφρό που θα φυτρώσει (στη θέση εκείνου που έχεις δώσει ήδη) για να τα πάρεις και τώρα έχουν πέσει (κάπως) οι τιμές.
Τις προάλλες, αγόρασα την Παναγία των Παρισιων σε πολυ καλή κατάσταση από το μεταμπουκ. Και σε παρα πολύ χαμηλη τιμη. Το ειχα βρει ξανα, οταν ημουν διακοπες, αλλά ξεχαστηκα και δεν το αγόρασα τελικα. Σημερα είδα να εχει ανεβει αγγελία πώλησης 50 ευρώ. :)))):)))):)))):))))

Επίσης, με αυτό που γελαγα ειναι αγγελία των μεταμορφωσεων του gutenberg σε τιμή 20% πάνω από την αρχική τιμή του εκδότη. Το βιβλιο πρόσφατα κυκλοφόρησε, δεν ειναι εξαντλημενο, αφενός. Αφετερου, ακομη κι ο ιδιος ο οικος, το διαθετει με 10% -.

Αυτος που ζητά 20% πάνω απο την τιμή καταλόγου, τι ειναι;
Μην απαντησετε, ξερω. Κι αυτός ξερει, κατα βαθος. :))))

Μιλάτε για το βιβλίο με την ιστορία του διαβόλου; Δεν το είχες παραγγείλει @ΜιΛάμπρος όταν το είδες; Εγώ έτσι νόμιζα. Ούτε εγώ το πήρα, δεν έδινα για αυτό το βιβλίο τα χρήματα που ζηταγε.