Εχει δικιο ο
@Χρυσόστομος, οι εκδόσεις Πολις (ακομη θυμάμαι τον πρώτο καιρό που αρχισαν να βγαζουν βιβλία, ομορφες εκδόσεις, ωραια εξωφυλλα και ποιότητα χαρτιου κλπ κλπ) εχουν περάσει σε αλλο επιπεδο. Προφανως, αγοράζουν για λιγο τα δικαιώματα (ή, πώς παν αυτά κιολας) και σαν να αδιαφορουν μετα. Από την άλλη, συμβαινει και το εξής: παλια τους βιβλία κατέληξαν να εχουν ζήτηση τα τελευταια χρόνια, είτε γιατι ο συγγραφεας τους βραβευτηκε ειτε επειδή εγινε μοδα απο κάπου είτε για οποιονδηποτε άλλο λογο.
Το θετικό, πάντως, είναι ότι επανεκδίδονται αρκετοί τίτλοι, του ΜακΚάρθυ, π.χ. και του Μπολάνιο, που στο μέταμπουκ υποθήκευες το νεφρό που θα φυτρώσει (στη θέση εκείνου που έχεις δώσει ήδη) για να τα πάρεις και τώρα έχουν πέσει (κάπως) οι τιμές.
Τις προάλλες, αγόρασα την Παναγία των Παρισιων σε πολυ καλή κατάσταση από το μεταμπουκ. Και σε παρα πολύ χαμηλη τιμη. Το ειχα βρει ξανα, οταν ημουν διακοπες, αλλά ξεχαστηκα και δεν το αγόρασα τελικα. Σημερα είδα να εχει ανεβει αγγελία πώλησης 50 ευρώ.



Επίσης, με αυτό που γελαγα ειναι αγγελία των μεταμορφωσεων του gutenberg σε τιμή 20% πάνω από την
αρχική τιμή του εκδότη. Το βιβλιο πρόσφατα κυκλοφόρησε, δεν ειναι εξαντλημενο, αφενός. Αφετερου, ακομη κι ο ιδιος ο οικος, το διαθετει με 10%
-.
Αυτος που ζητά 20% πάνω απο την τιμή καταλόγου, τι ειναι;
Μην απαντησετε, ξερω. Κι αυτός ξερει, κατα βαθος.
