Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα στην δουλειά και πλέον καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δεν έχουν χρόνο.

Πρώτον τα πρωινά θα είμαι 8 ώρες δουλειά, 16:00 σπίτι και βράδυ θα πρέπει να κοιμάμαι 7-8 ώρες γιατί και χθες που κοιμήθηκα 6 ώρες, σήμερα χασμουριόμουν οπότε ύπνος γύρω στις 22:30 με 23 : 30 γιατί 6:00 ή 6 : 30 πρέπει να σηκώνομαι.

Επιπλέον όταν διαβάζεις ας πούμε ένα βιβλίο ψυχαγωγίας και στην δουλειά διαβάζεις άλλα πράγματα πχ νομοθεσίες , βγαίνεις από το κλίμα , βέβαια θα μου πείτε δεν γίνεται να διαβάζουμε πάντα τα ίδια και τα ίδια γιατί με αυτή την λογική οι φοιτητές που διαβάζουν μαθήματα σπουδών δεν θα έπρεπε να διαβάζουν λογοτεχνικά.

Τελικά με βλέπω να διαβάζω από ένα κεφάλαιο την ημέρα από το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου με εξαίρεση παρασκευή-σαββατοκύριακο που θα διαβάζω από δύο ή τρία ανάλογα την όρεξη, μάλλον δύο.

Μου αρέσει που ήθελα να αγοράσω και άλλα βιβλία , τρομάρα μου. Να διαβάσω πρώτα μέχρι το Θύελλα από Ατσάλι τόμος Α και βλέπουμε. Άλλωστε του Witcher που θα κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα, δεν πρόκειται να εξαντληθεί και να μην το βρίσκω μέσα σε λιγότερο από χρόνο...
 
Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα στην δουλειά και πλέον καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δεν έχουν χρόνο.
O χρονος ειναι ο χειρότερος γιατρός.
Πρώτον τα πρωινά θα είμαι 8 ώρες δουλειά, 16:00 σπίτι
Τεσσερις στο σπίτι; Μην το πεις ούτε του παπά.
και βράδυ θα πρέπει να κοιμάμαι 7-8 ώρες
7-8 ώρες;!;! Να, ετσι περνάει ο χρονος και δεν προλαβαινετε

γιατί και χθες που κοιμήθηκα 6 ώρες, σήμερα χασμουριόμουν οπότε ύπνος γύρω στις 22:30 με 23 : 30 γιατί 6:00 ή 6 : 30 πρέπει να σηκώνομαι.
Ειναι η πρωτη σου δουλεια και θελεις να κανεις καλη εντύπωση, ετσι; :))))

... βέβαια θα μου πείτε δεν γίνεται να διαβάζουμε πάντα τα ίδια και τα ίδια γιατί με αυτή την λογική οι φοιτητές που διαβάζουν μαθήματα σπουδών δεν θα έπρεπε να διαβάζουν λογοτεχνικά.
Απ' το στόμα μου το πήρες.:ρ

Τελικά με βλέπω να διαβάζω από ένα κεφάλαιο την ημέρα από το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου με εξαίρεση παρασκευή-σαββατοκύριακο που θα διαβάζω από δύο ή τρία ανάλογα την όρεξη, μάλλον δύο.
Ελα, νεράκι φευγει ο Μαρτιν!

Μου αρέσει που ήθελα να αγοράσω και άλλα βιβλία , τρομάρα μου.
Ουδέν σχόλιον.🤗
Η φράση ουδέν σχόλιον δεν ειναι ένα σχόλιο α κρι βώς;
Να διαβάσω πρώτα μέχρι το Θύελλα από Ατσάλι τόμος Α και βλέπουμε.
Πρωτα να τελειωσω το πανεπιστημιο μου κλπ :))))

:σαςευχαριστώ:

Πολλά αγχη, βρε παιδι μου! Χαλάρωσε καμποσο. Ειναι Πεμπτη!
 
Ρε @Έλλη Μ είσαι προβοκάτορας, στο 'χουν πει;
Άσε τον άνθρωπο να δει τα κόζα μόνος του. Θα τη βρει την άκρη του.
Τώρα, για το 8:00-16:00, ο χρόνος είναι σχετικός. Αν είσαι σε γραφείο είναι άλλο από το να είσαι σε οικοδομή (φερειπείν).
Όσο για τον ύπνο. επειδή εμείς (γερνάμε και) βρικολακιάζουμε, δεν σημαίνει ότι άλλοι άνθρωποι (ευτυχισμένοι!) δεν μπορούν να κοιμούνται το οχτάωρό τους - μην τους προβοκάρεις.
 
Στις 14/6 προσλήφθηκα και είμαι σε γραφείο από τις 7:30 το πρωϊ μέχρι στις 15:30.

Το σπίτι μου απέχει 30 λεπτά με το αυτοκίνητο, για αυτό λέω 16:00 αλλά η αλήθεια είναι πως μπορώ να φεύγω και νωρίτερα κάποιες φορές.

Πάντως, ευτυχώς που έχω σαββατοκύριακα ελεύθερα οπότε θα διαβάσω από δύο έως τρία κεφάλαια το τριήμερο πρασκευή-σάββατο-κυριακή.
 
Εγώ όταν κοιμάμαι κάτω από 7 ώρες δεν μπορώ να βγάλω τις υποχρεώσεις της ημέρας ή με πιάνει υπνηλία στην δουλειά ή μετά την δουλειά που θα πει ύπνος όλο το απόγευμα και απόλυτη απραξία συνεπώς ένας φαύλος κύκλος.

Θεωρώ πως 7 ώρες ύπνος τουλάχιστον είναι απαραίτητες για να είμαστε δραστήριοι.
 
Εδώ είναι 10 οφέλη της ανάγνωσης που δείχνουν τη σημασία της ανάγνωσης βιβλίων. Όταν διαβάζετε κάθε μέρα:

  1. Αποκτήστε πολύτιμες γνώσεις
  2. Άσκηση του εγκεφάλου σας
  3. Βελτιώστε την εστίασή σας
  4. Βελτιώστε τη μνήμη σας
  5. Απολαύστε διασκέδαση
  6. Βελτιώστε την ικανότητά σας να συμπάσχετε
  7. Βελτιώστε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες
  8. Μειώστε το στρες
  9. Βελτιώστε την ψυχική σας υγεία
  10. Ζήσε περισσότερο

Στην δικιά μου περίπτωση έχω παρατηρήσει πως φυσικά με ηρεμούν τα βιβλία αλλά και επίσης έχει ενισχυθεί η μνήμη μου πχ θυμόμουν τους κωδικούς του taxisnet και το A.Μ.Α απέξω ! Όπως και να έχει η αλήθεια είναι πως διαβάζοντας τακτικά βιβλία γυμνάζουμε τον εγκέφαλο ! Το καλοκαίρι θα αρχίσω και κολύμπι οπότε θα γυμνάσω και το σώμα.

Να μην αναφέρω και διάφορους τύπους που θυμόμουν στο μεταπτυχιακό σε ένα δύσκολο μάθημα που το πέρασα από την πρώτη εξεταστική και πως το ολοκλήρωσα και με Λίαν Καλώς.

Μελλοντικά μπορεί να πάω και για διδακτορικό , ποιός ξέρει ; Άλλοι στα 40+ πάνε Εσπερινό Λύκειο. :ωραίος:
 
Last edited:
Θα ήθελα να διαβάσω αλλά δύο βιβλία του, Το Errata και το Μετά την Βαβέλ, αλλά δυστυχώς είναι και τα δύο εξαντλημένα...
Ακου άκου, Νικόλα:
Σου είπα οτι ανακάλυψα τη μαγεία του μικροτσιπ τη χαρά του Metabook?
Την Παρασκευή, χαζευοντας αν και πόσο πωλείται το Εγχειρίδιο Ιχθύων απο τις εκδόσεις Αγρα, και αφού η πίεσή μου επανήλθε στα φυσιολογικά (για την εποχή) επίπεδα, συνέχισα να χαζευω γενικώς. Και μαντεψε τι βρηκα;!;! Το Μετά τη Βαβελ!!!! Η τιμή του ήταν επίσης στα φυσιολογικά (για την εποχή) επίπεδα, το παρήγγειλα και χθες το πρωί το παρέλαβα. Ηταν τυλιγμένο σε δωράκι κι είχε μια καραμέλα βουτύρου επάνω. Ελιωσα, εχω να σου πω.
Ειναι απο τις λίγες φορές που χαιρομαι τόσο να εντοπίζω βιβλίο που θελω να διαβασω. Τους τελευταίους μήνες, δεν μου κουμπώνει ευκολα η λογοτεχνία και ξαναδιάβασα Στάινερ: To Εrrata :θρρρ::θρρρ:, τη Νοσταλγία του απολύτου, τους 10 πιθανούς λογους για τη μελαγχολία της σκέψης, (βιβλία που εχουν διαβαστει δυο φορές) καποια απο τα κειμενα του τόμου που τελειωσες κι αυτό που κυκλοφόρησε φέτος. Βρηκα κι αλλο ένα που δεν κυκλοφορεί πια, τα Αξόδευτα Πάθη. Αν και ό,τι βρεις απο Στάινερ, να το πάρεις με κλειστά τα μάτια. Καλα, το Περι δυσκολίας ίσως σε κάψει κάπως, αλλά βαλτο δίπλα στο 2666. :))))
Θεωρω το Errata απο τα σπουδαιότερα βιβλία που έχω διαβάσει, δηλαδή, εσύ στη θεση μου θα έγραφες: "Αριστούργημα!"
 
Λοιπόν στο metabook μπορεί κανείς να βρει εξαντλημένα και κάποιες καλές ευκαιρίες (προσωπικά είχα βρει εκεί το Η ξαδέλφη μου Ραχηλ, Η ακτή των Σύρτεων, νομίζω και το Μοραβαζίν σε λογικές τιμές), αλλά ως επί το πλείστον οι τιμές στα βιβλία είναι τσιμπημένες έως απαράδεκτες.
Βέβαια έχει κι ένα καλό, πως μπορείς να δεις σχόλια από άλλους χρήστες όταν πας να αγοράσεις από κάποιον πωλητή.

Και που λες, μήπως έχεις μαζέψει πολλά βιβλία στην / στις βιβλιοθήκες σου;
Μήπως θα ήθελες βρε παιδί μου να την ξαλαφρώσεις λίγο;
Μήπως κάποια του Στάινερ πιάνουν πολύ χώρο;
Γνωρίζω ένα καλό παιδί που θα σε εξυπηρετήσει!!:))))
 
Αγόρασα τη Βαλέλ σε τιμή αρκετά κατω απο αυτήν που είχε στο βιβλιοπωλείο. Και ειναι καινούριο, αδιάβαστο, ατσάκιστο.
Για τα ψαρια που εγραφα πριν, πραγματικα η εκδοση της Αγρα πρεπει να ειναι πολύ καλη, με τους πίνακες, τα χρωματα κλπ, αλλα ζητανε 200ευρω. Με κάτι τετοια, να ξερεις, γελάω παρα πολύ.

Τα βιβλία του Στάινερ δεν πιανουν χώρο, ειναι ολιγοσελιδα, but you name a price..:ρ
 
Δεν αποχωριζομαι τα βιβλια του Στάινερ. Θα χρειαστει να κανει διαρρηξη εκεινο το καλό παιδί.

Δεν γράφεις καλύτερα μια συνταγή για φακές;;:θρρ:
Νικόλα, μεγάλοι άνθρωποι είσαι, θα πρέπει να δεχεσαι τη διαφορετικότητα του άλλου και να σεβεσαι άλλες αποψεις και να ακους χωρίς να βραζεις μεσα σου και να τρώς οοοολο το φαϊ σου, αν θες να πας το βραδυ στο παρτυ. :)))):)))):)))):))))
 
Top