3,5 Διαγωνισμός φωτογραφίας!!!!

Κι ήρθε ο καιρός για την βελτιωμένη βερσιόν του τρίτου διαγωνισμού φωτογραφίας της Λέσχης του Βιβλίου που προκηρύσσεται σήμερα, 23 Ιανουαρίου 2017 μΧ ή ΚΕ (κε βασικά)!

Θέμα: Βιβλίο και Διάβασμα

Κανονισμός:
1. Η συμμετοχή είναι δυνατή μόνο σε μέλη του φόρουμ "Λέσχη του Βιβλίου", εξαιρούνται μέλη διαγραμμένα ή περιορισμένα.
2. Επιτρέπεται η εγγραφή στο φόρουμ αποκλειστικά και μόνο για να συμμετέχει κάποιος στον διαγωνισμό.
3. Το θέμα είναι γενικά το βιβλίο και το διάβασμα.
4. Φωτογραφίες με θέμα άσχετο (π.χ. ένα αεροπλάνο στον ουρανό) ή με ακατάλληλο περιεχόμενο μπορεί να ακυρωθούν ή να ακυρώσουν στην σύνολο την συμμετοχή ενός μέλους.
5. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι βγαλμένες από το ίδιο το μέλος, αποκλειστικά γι' αυτόν εδώ τον διαγωνισμό, και να μην έχουν δημοσιευτεί πρωτύτερα οπουδήποτε. Επιπλέον σε περίπτωση που στην φωτογραφία εικονίζονται άνθρωποι, αυτοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι και να συμφωνούν με την συμμετοχή της φωτογραφίας στον διαγωνισμό.
6. Κάθε μέλος μπορεί να συμμετέχει με τρεις διαφορετικές φωτογραφίες.
7. Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismosfotografias@outlook.com.gr. Κρητική (sic) επιτροπή απαρτιζόμενη από τους Κόρτο Μαλτέζε, Αντέρωτα και Χίθκληφ θα πίνει τσικουδιές συζητώντας για το αν η/οι υποβληθείσα(-ες) φωτογραφία (-ες) ικανοποιεί τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει δεκτή στον διαγωνισμό Το μέγεθος κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να είναι 1000 πίξελ σε πλάτος στα 96 dpi. Καλό είναι το μέλος να κρατήσει δικό του αντίγραφο στην καλύτερη δυνατή ανάλυση (ενδέχεται να χρειαστεί).
8. Επιτρέπεται η επεξεργασία εικόνας σε οποιονδήποτε βαθμό και με οποιοδήποτε λογισμικό όμως και τότε η/οι αρχική-ες φωτογραφίες θα πρέπει να είναι δημιουργία του διαγωνιζομένου μέλους και να ικανοποιούν τις προϋποθέσεις μεγέθους, θέματος κοκ για να γίνουν δεκτές.
9. Χρόνος υποβολής συμμετοχών: μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2017. Κάθε συμμετοχή που θα γίνεται αποδεκτή θα αναφέρεται σε αυτό εδώ το νήμα χωρίς όμως να αποκαλύπτεται η φωτογραφία
10. Την 1η Μαρτίου (λογικά του 2017) το νήμα αυτό θα κλειδωθεί και θα ανοίξει ένα άλλο, στο οποίο κάθε μέλος της ΛτΒ (είτε συμμετέχει στον διαγωνισμό είτε όχι) θα μπορεί να δει τις φωτογραφίες και να ψηφίσει για τις αγαπημένες του (χωρίς να συμπεριλάβει όμως τις δικές του συμμετοχές). Λεπτομέρειες για τον τρόπο ψηφοφορίας σε εκείνο το νήμα.
11. Νικητής είναι όποιος έρθει πρώτος σε ψήφους. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα υπάρξουν περισσότεροι από έναν νικητές.
12. Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχει με φωτογραφίες στον διαγωνισμό αλλά δεν καταθέσει έγκυρη ψήφο, ακυρώνεται η συμμετοχή του.
13. Ο νικητής θα λάβει τον τίτλο του "Ευγενή Δαγεροτύπη" ο οποίος θα περάσει από τα χέρια του προηγούμενου στον νέο νικητή.
14. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στον δημιουργό όμως παραχωρείται στην Λέσχη του Βιβλίου δια παντός το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε φωτογραφία του διαγωνισμού κατά πώς θα κρίνει σκόπιμο (π.χ. για να τυπώσει κάποιον σελιδοδείκτη), να την αποθηκεύσει σε δικό της χώρο καθώς και να την μαρκάρει (π.χ. με το λογότυπο ή το url της).
 
Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ως τώρα λάβαμε συμμετοχή απο το μέλος Νίκος Σαμ.

Το μέγεθος κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να είναι 1000 πίξελ σε πλάτος στα 96 dpi.
Οπως συμφωνηθηκε με τον κ.κ. Πρόεδρο της Κ.Ε. Κόρτο Μαλτέζε, οταν μια φωτογραφια υπερβαινει το συγκεκριμενο μεγεθος/αναλυση, αυτη θα σμικρύνεται στις παραπάνω προδιαγραφές απο τα μέλη της Κ.Ε. Αντιθέτως, αν μια φωτογραφία είναι κατά πολύ μιρκότερη, θα ζητούμε να ξανασταλεί μεγαλύτερη.

Εκ μέρους της Κρητικής Επιτροπής
Αντέρωτας
Αναπληρωτής Πρόεδρος

ΥΓ. πάντα ήθελα να γίνω αναπληρωτής πρόεδρος κάπου
 
Κύριε Αναπληρωτά, αν μαζεύεστε για τσικουδιές με κάθε υποβληθείσα φωτογραφία, την κίρρωση δεν τη γλιτώνετε. Μόνο ο κ. Πρόεδρος έχει κάποιες ελπίδες, λόγω της κράσης των Κρητικών και της εμπειρίας του σε κρητικές επιτροπές.

Πού κάνουμε αίτηση για μέλη της επιτροπής; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν αυτά τα άτομα, και όχι κάποια άλλα, όπως - ένα τυχαίο παράδειγμα - εγώ; Ζητάμε διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες!
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Γι' αυτο ακριβως ειναι Επιτιμη Προεδρος της Κ.Ε.
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
εκεινη η φωτο που ειχα βαλει εγω στον διαγωνισμο 3,που σταμάτησε,ισχύει?
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Τουλαχιστον εγω προσωπικα δεν εχω προσβαση σε ο,τι εγινε σε προηγουμενους διαγωνισμους, οποτε κανε ενα κοπο να την ξαναστειλεις στο συγκεκριμενο μειλ
 

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Σας έστειλα κι εγώ μια μα αυτά με τα πλάτη και τα ύψη δεν ξέρω να τα φτιάξω...Ελπίζω να μην την πετάξετε!!!
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Παρότι, προσωπικά, χρησιμοποιώ επαγγελματικά προγράμματα για τέτοιες δουλειές, η αλλαγή μεγέθους/ανάλυσης μιας φωτογραφίας, ή και το καδράρισμα, είναι πολύ εύκολες δουλειές που γίνονται και με εργαλεία online.

Μπορείς να αναζητήσεις στον γούγλη:
για αλλαγή μεγέθους: free online image resize
για ξάκρισμα: free online image cropping
ή και το γενικότερο: free online image editing

αντί για image μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις λέξεις photo ή picture

Δοκιμάζεις ένα δυο εργαλεία και καταλήγεις σε αυτό που σου ταιριάζει. :ναι:
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Να πω οτι για τις εικονες εγω χρησιμοποιω το IrfanView. Ειναι image viewer (δηλ. απλα βλεπεις σαν σλαιντς τις εικονες σου) μονο που διαθετει και βασικες λειτουργιες επεξεργασιας, οπως αλλαγη διαστασεων/αναλυσης, ξακρισματος, κοψιματος κλπ. Ειναι δωρεαν και παρα πολυ βολικο (και χρησιμο). Πραγματικα το συστηνω σε ολους.
 

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Σας έστειλα και δεύτερη!
Μήπως στο τέλος θα έπρεπε να κάνετε μια λίστα με το ποιος έστειλε και πόσες φωτ/φιες;
Το γράφω γιατί κάποιος μπορεί να νομίζει ότι έστειλε και να έστειλε λάθος mail ή κάτι τέτοιο...
 

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Κόρτο,αν βλέπεις κι εσύ τις φωτογραφίες,νομίζω ότι δε χρειάζεται να σου πω πού ήμουν σήμερα!!!
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ίσως μπορούν να στέλνουν απάντηση στα ημέιλ του τύπου "έλαβα το πράμα σου";

:)))
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
εγώ εννοούσα να απαντάτε μέσω ημέιλ, πάντως. :)
 
Πολύ ωραίος διαγωνισμος φέτος ελπίζω να πάω καλύτερα μιας και μπορώ πια να χρησιμοποιώ και εφε!
 
Top