Aγαπημένο βιβλίο του Χάρι Χόλε

Ποιο βιβλίο με ήρωα τον Χάρι Χόλε προτιμάς;

• Κατσαρίδες

Votes: 0 0,0%
  • Νέμεσις

• Λυτρωτής

• Αστυνομία

• Total voters
    9
Είναι τυπάς ο Χόλε και εχει νομίζω πολλούς θαυμαστές ανάμεσα μας, 10 είναι και τα βιβλία στα οποία πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα και εχουν παγκόσμια απήχηση. Καλτ φιγούρα πια και θέλουμε να μαθαίνουμε γι'αυτον. Γιατί τον αγαπάμε;
γιατι νομίζω πως εχει πολλά από τα ελλατωματα μας και είναι πολύ ανθρώπινος, μοναχικός, με πολλά προβλήματα, πολλές απορίες, μπερδεμένος , ευάλωτος , εαισθητος!ποιος δεν είναι έτσι από μας σήμερα; Είναι όμως και ακριβοδίκαιος σε πολλά αν και εχει σκοτεινό παρελθόν που ολιγον προβληματιζει και είναι και αλκοολικός . Θέλετε κατι άλλο να προσθέσετε πάνω στον χαρακτήρα του; Εχετε φίλοι του Γιου Νεσμπο καποιο αγαπημένο βιβλίο με τον τυπά Χόλε. Καταρχήν πόσα βιβλία από την σειρα εχετε διαβάσει; Το πρωτο ήταν η νυκτεριδα οπου τον γνωρίζουμε σε μια περιπέτεια στην Αυστραλια. Εχει μια αδελφουλα με συνδρομο νταουν και είναι εργενης ερωτευμενος με την Ρακελ. Αν θελετε το παμε σε ψηφοθορια
Τα ακόλουθα είναι τα βιβλία του
1.Η νυχτερίδα
2. Οι κατσαρίδες
3.Ο κοκκινολαίμης
4. Νεμεσις
5. Το αστερι του διαβόλου
6. Ο λυτρωτης
7. Ο χιονανθρωπος
8. Η λεοπάρδαλη
9. Ο φαντομάς
10. Αστυνομία

Δεν τα χω διαβασει όλα, τωρα πηρα τις κατσαριδες , οποτε δεν θα ψηφισω ακομα:) μεχρι στιγμης από τα 4 που εχω διαβασει ξεχωρίζω την νυκτεριδα οπου μας συστήνεται ο χολε/ αδυσώπητος εχθρος του είναι ο Τομ Βολερ και σε τρια βιβλία βλέπουμε την ιστορια του/ αγαπημενοι συνάδελφοι πολλοι μεταξυ αυτων η ελεν γελτεν και ο χαλβορσεν

Κι εγω τεσσερα εχω διαβασει μονο μεχρι τωρα αλλα εχω σκοπο να τα διαβασω οπα φετος, οποτε τοτε θα ριξω την ψηφο μου. Παντως μεχρι στιγμης ξεχωρισα το " Νεμεσις". :)

Έχοντας διαβάσει όλα τα βιβλία της σειράς, ξεχωρίζω τον '' Χιονάνθρωπο '', αυτό με τις περισσότερες ανατροπές και την αγωνία να χτυπάει κόκκινο, σε βαθμό που κάποια στιγμή θυμάμαι να κλείνω το βιβλίο, να σηκώνομαι από το κρεβάτι και να πηγαίνω στην κουζίνα και να ανάβω τσιγάρο.....όχι πάλι ρε γ....το

Έχοντας διαβάσει όλα τα βιβλία της σειράς, ξεχωρίζω τον '' Χιονάνθρωπο '', αυτό με τις περισσότερες ανατροπές και την αγωνία να χτυπάει κόκκινο, σε βαθμό που κάποια στιγμή θυμάμαι να κλείνω το βιβλίο, να σηκώνομαι από το κρεβάτι και να πηγαίνω στην κουζίνα και να ανάβω τσιγάρο.....όχι πάλι ρε γ....το
τα διαβασες όλα ε;;; πω πω we TRUST in you για το καλυτερο του χολε, εγω όπως ειπα από 4 ξεχωρισα την νυκτεριδα, τωρα μπαινω στο 5, τον χιονανθρωπο δεν το χω διαβασει

Μεχρι στιγμης εχω διαβασει 5 και ακομα πρωτο στην καρδια μου ειναι η Λεοπαρδαλη γιατι ηταν το πρωτο που διαβασα και μου πηρε το μυαλο ο ατιμος ο Nesbo.

θα ρθει και νεα ιστορια με τον χαλι χολε το 2016 είναι επίσημο πια αλλα δεν μπορω να βρω το λινκ, παντως το επιβεβαιωσε ο ιδιος ο συγγραφεας, είναι πορωση πια

Για μένα είναι το "νέμεσις" το καλύτερο σαν ιστορία και μετά ο λυτρωτής. Αν και ο χιονάνθρωπως θεωρείτε από πολλούς το καλύτερο (θα το κάνει ο Σκορτζέζε ταινία) εμένα δεν με ενθουσίασε.

Κυκλοφόρησε και νέο με τον Χάρι Χόλε να μην ξεχνιόμαστε " Ο Χαρι Χόλε επιστρέφει με την δίψα" το διάβασε κανείς αξίζει; Είναι εφάμιλλο των άλλων βιβλίων; Ο ψηλός , λεπτός, κοντοκορουμένος Χόλε με το πάθος του στο αλκοόλ θα πάρει σάρκα και οστά στο σινεμα απο τον Μαικλ Φασμπέντερ. Και πλέον συμπληρώνονται και 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου του Χάρι την νυκτερίδα.

Last edited:
Ψήφισα το αστέρι του διαβόλου:) με μικρή διαφορά στη δεύτερη θέση πιστεύω είναι ο Χιονάνρωπος.
Αριάδνη, θα είναι η πρώτη ταινία που θα γυριστεί; Γιατί είχα ακούσει -όταν τον διάβαζα, πάει καιρός, γύρω στο 2013- πως θα γυριζόταν σε ταινία ο Χιονάνθρωπος. Μετά δεν το έψαξα καθόλου, μάλλον ακυρώθηκε τελικά:)

Νομίζω οτι την ταινία είχε αναλάβει ο Σκορτζέσε να την γυρίσει που είναι και ο αγαπημένος σκημοθέτης του Νέσμπο! Και μετα από κάποια γυρίσματα ο Scorsese αποχώρησε λόγω φόρτου εργασίας και την θέση του πήρε ο Tomas Alfredsson που έχει κάνει επιτυχημένα θρίλερ! η ταινία θα βγει τον Οκτώβρη. Ο Σκορτζεσε θα είναι ο executive producer της ταινίας. Ηταν να είναι ο πρωταγωνιστης ο Jake Gyllenhaal αρχικά στην πρώτη βερσιόν μετα επιλέχτηκε ο Φσσμπέντερ, ελπίζω να σε κάλυψα!

Last edited:
Who is he ? Ψήφισα νυκτερίδα καθώς διάβασα και τον χιονάνθρωπο στον οποίο ναι βρήκα τον δολοφόνο ενώ στην νυκτερίδα όχι.

Ο φαντομάς είναι βιβλίο της σειράς Χάρι Χόλε, το χω βάλει και στην δημοσκόπηση αλλά δεν το χω διαβάσει οπότε δικαιολογούμαι για την ερώτηση. Ο Χόλε εξιχνίασε 11 υποθέσεις πολλές απο αυτές μακρυά απο το Όσλο.