Aτίθασος αλλά ακαταμάχητος!

Aτίθασος αλλά ακαταμάχητος!

• Τζον Γουίλομπι- Λογική και ευαισθησία

Votes: 0 0,0%
  • Κύριος Πολ- Βιλέτ

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    25
Να δώσω έξι λογοτεχνικούς ήρωες που ήταν σκληροί και ατίθασοι και να ψηφίσουμε τον πιο ακαταμάχητο, αυτόν που μας έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση φυσικά.

1. Ρετ Μπάτλερ- Όσα παίρνει ο άνεμος
2. Στάνλει Κοβάλσκι- Λεωφορείο ο πόθος
3. Τζον Γουίλομπι- Λογική και ευαισθησία
4. Τζον Θόρντον- Βορράς και Νότος
5. Όλιβερ Μέλορς- Ο εραστής της λαίδης Τσατερλι
6. Κύριος Πολ- Βιλέτ

Νομίζω πως κανείς δεν μας είναι άγνωστος, εκτος ισως τον Θορντον που ειναι ενας σκληρός εργοστασιάρχης που φερεται άσχημα στους υφισταμένους του ωσπου γνωριζει την γυναίκα που θα του αλλάξει την ζωή! να εδω και η σειρά που στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο.

Last edited by a moderator:
Εγω ψηφιζω τον Ρετ Μπατλερ γιατι τον παιζει ο απιστευτα ακαταμαχητος και γοητευτικος Clark Gable!! :γιούπι:
Κατα τ'αλλα δεν ξερω κανεναν, ουτε διαβασα κανενα βιβλιο ουτε κ εχω δει καμια απο τις ταινιες..

Αριάδνη, και μόνο το γεγονός ότι έχεις καταφέρει (προφανώς) να διαβάσεις ολόκληρο το "Όσα παίρνει ο άνεμος" μου προκαλεί δέος :)
Το θυμάμαι περισσότερο σαν κάτι που έμοιαζε με σκαμπώ, μια έκδοση των μέσων της δεκαετίας του 70, να αναπαύεται καταλαμβάνοντας το 1/4 περίπου του ραφιού σε μια μικρή βιβλιοθήκη στο πατρικό μου. Έμοιαζε περισσότερο με θηρίο που με απειλούσε, παρ΄όλα αυτά είχα καταφέρει να διαβάσω καμιά 150αριά σελίδες.
Θα ψηφίσω Ρετ Μπάτλερ, καθώς απο τους υπόλοιπους γνωρίζω μόνο τον Μέλορς :)
(αν και κατά τη γνώμη μου ο Σαμ Σπέϊντ στο "Γεράκι της Μάλτας" του Ντάσιελ Χάμετ, θα μπορούσε να έχει εδώ θέση. Μακράν ο πλέον ατίθασος και αλαζονικός τύπος )

Να πάρει δεν τον ήξερα το Χάμετ( αλλαζονικός , ε;) αλλά τον προσθέτω αν θες:)) Τα όσα παιρνει ο άνεμος το διαβαζα στα 12 παρακαλώ και το έχω σε ενα συρταρι μοναχούλι του, ογκόδες βιβλίο!

Για μένα μακρά ο καλύτερος ειναι ο Τζον Θόρτνον, αλλαζονικός αλλά και ακαταμάχητος, ερωτευσιμος στο φουλ και η μεταλλαγή από είρων και ''του άνδρα του πολλά βαρύ'' σε καλό παιδί γινεται σιγά, σιγά! όσοι εχουν δει την σειρά που εχω βάλει παραπάνω θα καταλάβουν Ρίτσαρντ Αρμιταζ ο λόγος( φοβερή ερμηνεία, αξίζει, πιστέψτε με)!

Δεν έχω διαβάσει ούτε ένα από τα έξι... :μαναι: Μήπως η εξάδα να γίνει εικοσάδα;
Λεωφορείον ο πόθος ειναι θεατρικό έργο νομίζω!! Εχει γίνει και ταινία με Μαρλον Μπράντο και Βίβιαν Λη!

Last edited by a moderator:
Αριάδνη, και μόνο το γεγονός ότι έχεις καταφέρει (προφανώς) να διαβάσεις ολόκληρο το "Όσα παίρνει ο άνεμος" μου προκαλεί δέος :)
Το θυμάμαι περισσότερο σαν κάτι που έμοιαζε με σκαμπώ, μια έκδοση των μέσων της δεκαετίας του 70, να αναπαύεται καταλαμβάνοντας το 1/4 περίπου του ραφιού σε μια μικρή βιβλιοθήκη στο πατρικό μου.
Έμοιαζε περισσότερο με θηρίο που με απειλούσε, παρ΄όλα αυτά είχα καταφέρει να διαβάσω καμιά 150αριά σελίδες.
Θα ψηφίσω Ρετ Μπάτλερ, καθώς απο τους υπόλοιπους γνωρίζω μόνο τον Μέλορς :)
(αν και κατά τη γνώμη μου ο Σαμ Σπέϊντ στο "Γεράκι της Μάλτας" του Ντάσιελ Χάμετ, θα μπορούσε να έχει εδώ θέση. Μακράν ο πλέον ατίθασος και αλαζονικός τύπος )
Αυτην την εκδοση εχω :γιούπι:
Το εχω διαβασει 3 φορες!

Να δώσω έξι λογοτεχνικούς ήρωες που ήταν σκληροί και ατίθασοι και να ψηφίσουμε τον πιο ακαταμάχητο, αυτόν που μας έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση φυσικά.

1. Ρετ Μπάτλερ- Όσα παίρνει ο άνεμος
2. Στάνλει Κοβάλσκι- Λεωφορείο ο πόθος
3. Τζον Γουίλομπι- Λογική και ευαισθησία
4. Τζον Θόρντον- Βορράς και Νότος
5. Όλιβερ Μέλορς- Ο εραστής της λαίδης Τσατερλι
6. Κύριος Πολ- Βιλέτ

Νομίζω πως κανείς δεν μας είναι άγνωστος, εκτος ισως τον Θορντον που ειναι ενας σκληρός εργοστασιάρχης που φερεται άσχημα στους υφισταμένους του ωσπου γνωριζει την γυναίκα που θα του αλλάξει την ζωή! να εδω και η σειρά που στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο:

http://www.youtube.com/watch?v=-0E6YQnd3AE
Εχω διαβασει τα : Οσα παιρνει ο ανεμος
Λογικη και ευαισθησια
Ο εραστης της λαιδης Τσατερλι ( :κάτω: )
και το Βιλετ.

Ψηφιζω Ρετ Μπατλερ ΔΑΓΚΩΤΟ!

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Ας βαλουμε και μια δημοσκοπηση για να δουμε ποιον προτιμαμε οι περισσοτεροι :)

Προσοχη! ειναι ανοιχτη (δηλ φαινεται ποιον θα ψηφισουμε)

Κι εγω θελω πολυ να το διαβασωωω!! Κ ειμαι σιγουρη οτι θα μ'αρεσει αυτος που ψηφισα Νπαψ :ρ

Για την ιστορία το πιο κακό παιδί, αντικειμενικά ειναι ο Κοβάλσκι! Αν θυμώσει τα σπάει όλα γύρω του και θυμώνει αρκετά συχνά:χαχα: Τον Μέλορς και τον Γουιλομπι είμαι σιγουρη πως τον ξέρετε, τον Γουίλομπι ειδικά, οι ωστεοκολλημενες, δεν μπορεί:τρέλα: θα τρελαθώ!

Για την ιστορία το πιο κακό παιδί, αντικειμενικά ειναι ο Κοβάλσκι! Αν θυμώσει τα σπάει όλα γύρω του και θυμώνει αρκετά συχνά:χαχα: Τον Μέλορς και τον Γουιλομπι είμαι σιγουρη πως τον ξέρετε, τον Γουίλομπι ειδικά, οι ωστεοκολλημενες, δεν μπορεί:τρέλα: θα τρελαθώ!
Αριαδνη,αν ειναι να μου ερθει κι εμενα ενας Κοβαλσκι-Μαρλον Μπραντο,δεν θα πω οχι,πιστεψε με...

[Αγαπητή Φωφίκο, γενικά φροντίζουμε να κάνουμε μικρότερες παραθέσεις, για να μην φορτώνονται με άσκοπα κατεβατά οι αναρτήσεις. Προσπάθησε να παραθέτεις το πιο σχετικό μέρος του κειμένου, ώστε να είναι μικρό και ευσύνοπτο. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ. Φιλικά, Κική.] :)

Αριαδνη,αν ειναι να μου ερθει κι εμενα ενας Κοβαλσκι-Μαρλον Μπραντο,δεν θα πω οχι,πιστεψε με...
:ρ :χαχαχα: :γιούπι: (νομίζω ότι δεν είσαι η μόνη :ρ )

Έχω διαβάσει τον Εραστή της λαίδης Τσατερλι και έχω δει σε ταινία το Όσα παίρνει ο άνεμος και το Λεωφορείο ο πόθος οπότε δεν έχω εικόνα για τους άλλους αλλά χωρίς δεύτερη σκέψη ψηφίζω και εγώ Ρετ ακόμα και αν απέναντι βρίσκεται ο Μαρλον :)))

Έχω διαβάσει το λογική και ευαισθησία και έχω δει άπειρες φορές το Βόρειοι και Νότιοι. ( τα υπόλοιπα βιβλία θα τα διαβάσω σίγουρα στο μέλλον )Θα ψηφίσω Θόρτον γιατί τον αγαπώ αλλά γιατί ατίθασος;;Εμένα Ντάρσυ μου θύμισε η συμπεριφορά του ψυχρός (και λιγάκι κακός) στην αρχή και ρομαντικός μετά αλλά ατίθασος καθόλου.Ο Χήθκλιφ ας πούμε για μένα είναι ατίθασος αλλά όπως και να έχει ψηφίζω Θόρτον με χίλια :)))
Ορίστε και ο τηλεοπτικός Θόρτον

Last edited:

Να και ο τηλεοπτικός Γουιλομπι! αλλα γιατι δεν τον βγάζει:ωιμέ:

καλά το νημα πρέπει να μετανομαστεί ''μετά τον Ρετ το χάος'', ουτε ο Μπράντο δεν τον σταματά, σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Βρε Μαργαριτα οχι και κυριος Νταρσι:) το'πες από μόνη σου στην αρχή είναι κακός, αρκετά κακός! ετσι θα φερότανε ο Νταρσι στους εργάτες του, δεν νομίζω! Που θα βρούμε το βιβλίο όμως:)

Αλλα ενα πράγμα οτι μου αρεσει να σ' αρεσει, εισαι η χαμένη μικρή μου αδελφή:γιούπι:

Last edited:
Να και ο τηλεοπτικός Γουιλομπι! αλλα γιατι δεν τον βγάζει:ωιμέ:
Είχες λάθος σύνδεσμο γιαυτό δεν στην έβγαζε,το διόρθωσα ;)
Βρε Μαργαριτα οχι και κυριος Νταρσι:) το'πες από μόνη σου στην αρχή είναι κακός, αρκετά κακός! ετσι θα φερότανε ο Νταρσι στους εργάτες του, δεν νομίζω! Που θα βρούμε το βιβλίο όμως:)
Όχι σε αυτό δεν θυμίζει Ντάρσυ αλλά
στον τρόπο που ζήτησε την Μάργκαρετ σε γάμο μου τον θυμίζει τον Ντάρσυ γιατί κι εκείνος ζήτησε την Λίζι σε λάθος στιγμή όταν πρώτα της είχε φερθεί με αγένεια και περηφάνια και ο Θόρτον είχε δείξει στην Μάργκαρετ την άσχημη πλευρά του εαυτού του και μετά αμέσως την ζήτησε σε γάμο.Χαχα λάθος χρονική στιγμή και οι δύο,καθόλου καλά δεν ψυχολόγησαν τον χαρακτήρα μιας γυναίκας
Το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ( στα αγγλικά το έχω δει σε πολλά βιβλιοπωλεία πάντως και το λιγουρεύομαι λιγάκι :χαχα: )και πραγματικά απορώ γιατί κανένας δεν το κάνει.Στην βιβλιοθήκη μου έχω ένα βιβλίο της με τίτλο : Λόις, η Μάγισσα στα ελληνικά,δεν το έχω διαβάσει ακόμα.Με μια ματιά που έριξα στο διαδίκτυο αυτά είναι τα βιβλία που έγραψε :
Μυθιστορήματα :
• Mary Barton (1848)
• Cranford (1851–3)
• Ruth (1853)
• North and South (1854–5)
• Sylvia's Lovers (1863)
• Cousin Phillis (1864)
• Wives and Daughters: An Everyday Story (1865)

Νουβέλες :

• The Moorland Cottage (1850)
• The Old Nurse's Story (1852)
• Lizzie Leigh (1855)
• My Lady Ludlow (1859)
• Round the Sofa (1859)
• Lois the Witch (1861)
• A Dark Night's Work (1863)

Διηγήματα :

• Libbie Marsh's Three Eras (1847)
• Christmas Storms and Sunshine (1848)
• The Squire's Story (1853)
• Half a Life-time Ago (1855)
• An Accursed Race (1855)
• The Poor Clare (1856)
• "The Manchester Marriage" (1858)
• The Half-brothers (1859)
• The Grey Woman (1861)
και μόνο αυτά έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά :
• (2006) Λόις, η Μάγισσα, Το Ποντίκι
• (2005) Η Ζωή της Σαρλότ Μπροντέ, Ίνδικτος
• (2004) Ρουθ, Μαϊστρος
• (2001) Χριστουγεννιάτικη Θύελλα και λιακάδα, Μαϊστρος
• (2001) Κράνφορντ- Η Εξαδέλφη Φύλλις, Πατάκη
και απορώ γιατί μια τόσο όμορφη ιστορία που πέρα απο έναν μεγάλο έρωτα μας δείχνει και την σκληρή πραγματικότητα για την ζωή των φτωχών εργατών σε εκείνη την εποχή δεν μεταφράστηκε ακόμα στη γλώσσα μας :τσκτσκ: Ελπίζω βέβαια αν αποφασίσουν να το κάνουν να μην είναι όπως ο Ζοφερός Οίκος του Ντίκενς που μεταφράστηκε πρόσφατα και στοιχίζει 50-60 Ε .
Αλλα ενα πράγμα οτι μου αρεσει να σ' αρεσει, εισαι η χαμένη μικρή μου αδελφή:γιούπι:
Χαχα αφού είμαστε και οι δύο ρομαντικές ψυχές!!:γιούπι:

Last edited: